Izbrani forum: Odklop
Izbrana tema: Finančja farma
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 27.841
[bc123a]to malo spominja na hobotnico po srbsko.
tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.
Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)
vzamemo srednje veliko hobotnico in damo kuhat z bolj malo vode.
cez 30 min dodamo 2 kozarca viskija in zmanjsamo ogenj.
potem cez en cas dolijemo vinjak.
ob 45. minuti vlijemo nekaj loze.
ob polni uri dodamo rum.
dobro, vendar nezno premesamo.
cez 2 uri vrzemo hobotnico psom, da ne tezijo, in postrezemo omako.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 1840200
Strani: 1
sporočil: 48.253
[crt]Obstaja ena narodna pripovedka (srbska?) na to temo, in sicer "mocnik iz zeblja" :)
> [bc123a]
> tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.
> Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)
to malo spominja na hobotnico po srbsko.
vzamemo srednje veliko hobotnico in damo kuhat z bolj malo vode.
cez 30 min dodamo 2 kozarca viskija in zmanjsamo ogenj.
potem cez en cas dolijemo vinjak.
ob 45. minuti vlijemo nekaj loze.
ob polni uri dodamo rum.
dobro, vendar nezno premesamo.
cez 2 uri vrzemo hobotnico psom, da ne tezijo, in postrezemo omako.
Jah, meni je okus zelenjave zanic. Enostavno je zanic in zelenjave, ki ima okus po zelenjavi, ne jem. Da bi moja prehrana vseeno bila malo bolj zdrava, zelenjavo zakoljem, sprazim, nasolim in zacinim. Potem pa je marsikaj zelenjavnega za pojest :)
sporočil: 704
[crt]Podoben je recept, kako pripraviti kumare, da se ne spahujejo:
> [bc123a]
> tudi je res, da ce dovolj zacinis, ni nic vec vazno.
> Zadnjic sem jedel recimo curry iz rdece pese... presenetljivo sprejemljiv okus, ravno zaradi tega efekta ;)
to malo spominja na hobotnico po srbsko.
vzamemo srednje veliko hobotnico in damo kuhat z bolj malo vode.
cez 30 min dodamo 2 kozarca viskija in zmanjsamo ogenj.
potem cez en cas dolijemo vinjak.
ob 45. minuti vlijemo nekaj loze.
ob polni uri dodamo rum.
dobro, vendar nezno premesamo.
cez 2 uri vrzemo hobotnico psom, da ne tezijo, in postrezemo omako.
Kumare narežemo čim tanjše, prav tako čebulo, dodamo še topel krompir, sol, poper, kis in olje in vse skupaj z rokami premešamo. Odpremo okno in skupaj s posodo vržemo ven.
P.S.: Preverjeno, deluje.
P.P.S: Ne jem kumar.
Strani: 1