Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Makedonija - čudežna dežela
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
Azmanov je do BESKa prišel praktično zastonj in v povezavi z meneđmentom in je že od nivojev 16k na prodajo nastavljal cel svoj paket. Če si spremljal in najverjetneje si spremljal, je prodajo delov BESK spremljala taka mutnja, da res ni. Razplet, ki smo mu priča je pričakovan, Besk pa je ena super priča za prodajat novim na trg - sej je pod bookom, kje pa še imaš takega gradbinca.
Za Duferco je zadeva jasna, jasno pa je tudi, da je zadaj Ukrajinski kapital in zopet nejasno, kdo kaj kontrolira.
P.S. priče o prodaji GRNT in BESK ter obiskih francozov, italijanov, slovencev in vseh ostalih narodov so navduševale forum mojnovac, na koncu koncev je prodaja azmanovega deleža šla v roke totalnonepomembnokaterefirme.
Makedonija je postala likvidna ravno zaradi svoje nelikvidnosti (oksimoron).
P.S.S. ni vse rožnato, še vedno pa ponuja lep potencial za pozne prišleke. BESK najverjetneje za to ni več primerna naložba.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 128839
Strani: 1
Na koncu se je iskazalo, da je preko dveh njegovih podjetij(dobro, Repro One Limited, ki ima v lasti tudi cca.15% Stila, je ženino) delež "kupil" ugledni Makedonski poslovnež Minčo Jordanov, seveda znan tudi kot ex-vice premier in tesno povezan z zdajšnjim premierom Gruevskim. Seveda sta politika in ekonomija z roko v roki in tako tudi Beton pridobiva ogromno novih poslov(nedolgo nazaj so nejeverneži trdili, da lahko gradijo samo silose...), prav tako pa se preko Jordanovih poslovnih vezi(STIL) počasi prebija na Vzhodne trge in Dubaj.
Za tiste ki, menite, da je Beton drag:
trenutno kotira na cca. 1.3 booka pa še ta book je "friziran", povprečje hrvaških gradbincev pa je nekje na 5-6.
Za P/S lepo počakajmo na FI za 2007, zna biti zelo zanimivo, da ne omenjam naprej.
P/E pa tako ali tako vemo da je pravljica.
Mcap? Smešen nekaj več kot 35 mio. EUR. Samo upravna stavba v Skopju je vredna več ko 15 mio. EUR.
P.S. kupovati sem začel Beton na 8.500, pa so mi rekli, da sem nor, kot so mi rekli za Stil na 70, pa sem še vedno živ.
Pozdrav
Strani: 1