Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Odmev: Mučenje kandidatov
Strani: 1
sporočil: 1.585
Se povsem strinjam. Dobro, in kaj zdaj? Ni dovolj, če se strinjava
dva, kakšnih 60-70% Slovencev pa uživa v temu, da jim vladajo
"leporečni klovni". Ali se bo mentaliteta tega naroda spremenila
sama po sebi, v času, ali pa bi bilo dobro nekaj storiti v tej
smeri?
Vse bolj sem tudi prepričan, da ne bi bilo prav nič hudobno, nagajivo ali provokativno, če bi nam bilo dano vedeti, kakšno strokovnost premorejo gospodje predsedniški kandidati.
Ocena avtorju odmeva: 4 in 1/2
Vse bolj sem tudi prepričan, da ne bi bilo prav nič hudobno, nagajivo ali provokativno, če bi nam bilo dano vedeti, kakšno strokovnost premorejo gospodje predsedniški kandidati.
Ocena avtorju odmeva: 4 in 1/2
sporočil: 5.146
Tako je, blebetanja je sposoben kdorkoli, zlasti v Sloveniji, ki
pozna samo bla-bla demokracijo, ne pa tudi ekonomske demokracije,
ki lahko edino temelji na funkcionalni pismenosti.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 16.531
Vse to drži, toda znanje in sposobnosti predsednika družbe država
se bo najlepše odražalo na dobičku tega podjetja in dividendah, ki
jih bodo lastniki, volivci, kasirali.
Noben drugi test ne more nadomestiti tega.
Noben drugi test ne more nadomestiti tega.
sporočil: 228
Kot mnogokrat do sedaj ima dr. Mrkaič tudi tokrat glede
predsedniških kandidatov povsem prav.Problem je le v tem, da ti
lubi Slovenci ne poznajo osnovnih postulatov demokracije, da jim ni
mar oz. sploh ne vedo kakšni sprevrženi politiki jih vodijo,
predvsem pa, da so skrajno nesamokritični in povsem nesvetovljanski
- PERFIN.
sporočil: 160
PREDSEDNIK-DRŽAVE-KRITERIJ
Kriterij za predsednika države očitno še ni določen z ustavo RS, saj brutalno-cinično kandidirajo tudi taki, ki se zavedajo svoje nedostojnosti take funkcije. Zato bo pod nujno potrebno predlagati in sprejeti ustavni zakon o kriteriju za predsednika države. Saj bi tako ob predstavljanju odpadlo nadlegovanje javnosti z predsedniku države nepotrebnim kvalitetam kandidatov kot so: orglicanje, razkazovanje letenja z letalom, s cenenimi darili kupovanje naivnih, na stroške davkoplačevalcev komunistično »mlatenje prazne slame« po uspešnih podjetjih in podobno.
Na Finance-Internetnih straneh je Mićo Mrkaić s svojim predlogom vprašanj predsedniškim kandidatom podal pobudo v smeri pretresanja znanja in sposobnosti predsedniških kandidatov, a je od množice brutalno napaden, ker so, ali res bedaki, ali se le bedasto odzivajo in, seveda od nekaj pristranskih pametnjakovičev, ki svoje pametnjaške interese nepravično braneč svoje favorite hočejo vsiliti vsem svetu in, ki tako »pametni« nočejo spoznati, da je Mićo Mrkaić le predlagal vprašanja iz svojega področja, in nikogar onemogočil predloženim vprašanjem za predsedniške kandidate dodati vprašanja iz drugih področij. Številni bedasti Internet-komentarji ne dovolijo kar tako prezreti navedbo Miće Mrkaića, da je večina slovencev nepismenih, saj v večini komentarjev ni sledu, da so prebrano razumeli.
Bravo Mićo, saj slo-državljani imamo demokratično in ustavno pravico biti nepredsedovani od kogarkoli, ki nam ne znanjem in ne človeštvom ni niti do kolen, posebej pa ne od izbris-zločinca peterleta.
Kriterij za predsednika države očitno še ni določen z ustavo RS, saj brutalno-cinično kandidirajo tudi taki, ki se zavedajo svoje nedostojnosti take funkcije. Zato bo pod nujno potrebno predlagati in sprejeti ustavni zakon o kriteriju za predsednika države. Saj bi tako ob predstavljanju odpadlo nadlegovanje javnosti z predsedniku države nepotrebnim kvalitetam kandidatov kot so: orglicanje, razkazovanje letenja z letalom, s cenenimi darili kupovanje naivnih, na stroške davkoplačevalcev komunistično »mlatenje prazne slame« po uspešnih podjetjih in podobno.
Na Finance-Internetnih straneh je Mićo Mrkaić s svojim predlogom vprašanj predsedniškim kandidatom podal pobudo v smeri pretresanja znanja in sposobnosti predsedniških kandidatov, a je od množice brutalno napaden, ker so, ali res bedaki, ali se le bedasto odzivajo in, seveda od nekaj pristranskih pametnjakovičev, ki svoje pametnjaške interese nepravično braneč svoje favorite hočejo vsiliti vsem svetu in, ki tako »pametni« nočejo spoznati, da je Mićo Mrkaić le predlagal vprašanja iz svojega področja, in nikogar onemogočil predloženim vprašanjem za predsedniške kandidate dodati vprašanja iz drugih področij. Številni bedasti Internet-komentarji ne dovolijo kar tako prezreti navedbo Miće Mrkaića, da je večina slovencev nepismenih, saj v večini komentarjev ni sledu, da so prebrano razumeli.
Bravo Mićo, saj slo-državljani imamo demokratično in ustavno pravico biti nepredsedovani od kogarkoli, ki nam ne znanjem in ne človeštvom ni niti do kolen, posebej pa ne od izbris-zločinca peterleta.
sporočil: 139
Zadnja sprememba: anon-106422 14.08.2007 08:12
perfin je napisal(a):
Kot mnogokrat do sedaj ima dr. Mrkaič tudi tokrat glede predsedniških kandidatov povsem prav.Problem je le v tem, da ti lubi Slovenci ne poznajo osnovnih postulatov demokracije, da jim ni mar oz. sploh ne vedo kakšni sprevrženi politiki jih vodijo, predvsem pa, da so skrajno nesamokritični in povsem nesvetovljanski - PERFIN.
Seveda bi morali predsedniki države poznati vsaj temelje ekonomskih znanosti, res pa je tudi, da jih vedno obkrožajo svetovalci (nekatere pa tudi žene) z vsemogočimi znanji, ki bi jih lahko predsedniku predstavili na ustrezen način. zato bi bilo mogoče boljše vprašanje, katere svetovalce boste pri svojem predsedovanju spraševali za mnenja? Ustava namreč določa, da Predsednik republike predstavlja Republiko Slovenijo in je vrhovni poveljnik njenih obrambnih sil, ki pred nastopom funkcije pred državnim zborom izreče naslednjo prisego:
'Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije.
Njegove osnovne dolžnosti so:
- razpisuje volitve v državni zbor;
- razglaša zakone;
- imenuje državne funkcionarje, kadar je to določeno z zakonom;
- postavlja in odpoklicuje veleposlanike in poslanike republike in sprejema poverilna pisma tujih diplomatskih
predstavnikov
- izdaja listine o ratifikaciji;
- odloča o pomilostitvah;
- podeljuje odlikovanja in častne naslove;
- opravlja druge zadeve, določene s to ustavo.
Na zahtevo državnega zbora mora predsednik republike izreči mnenje o posameznem vprašanju.
Iz zgoraj navedenega človek ugotavlja, da bi bila ta vprašanja, ki jih zastavlja g. Mrkaič, bolj primerna za predsednika vlade in me preseneča, da jih ni postavil g. Janši, po izvolitvi za predsednika država. Aja, seveda, takrat je bil še pri "koritu" in to se ni vklaplajlo v njegov kalup.
sporočil: 121
Zame je bistvenega pomena, da ima predsednik avtoriteto med
državljani, da lahko igra prvega državljana. Trenutno ne vidim
kandidata, ki ima tovrstne sposobnosti oziroma je sposoben med
predsednikovanjem doseči, da ga večina Slovencev priznava za prvega
državljana.
Kaj pomagajo predsedniku strokovne sposobnosti, če ne zna ustvariti komunikacije z državljani??? Tovrstni strokovno usposobljen predsednik bi bil slab predsednik, ker ga nihče ne bi kaj dosti poslušal, ga resno jemal. In predsednikova glavna naloga je, da s svojim nastopom prepriča državljane, tako funkcionalno nepismene kot funkcionalno pismene.
Da pa to sploh lahko dosežeš, ne moreš biti ravno butelj ali funkcionalno nepismen. Ravno nasprotno, samo osebe z velikim znanjem, pa tudi ustrezno nadarjenostjo zna vzpostaviti kontakt z večino. Zagotovo pa ti pri tem ni treba znati reševati konkretnih problemov iz matematike... In trenutno ne vidim kandidata, ki bi imel tovrstne kvalitete in znal motivirati Slovence, da ga bodo poslušali in ... tudi upoštevali, mu morda v čem tudi sledili.
Mladen
Kaj pomagajo predsedniku strokovne sposobnosti, če ne zna ustvariti komunikacije z državljani??? Tovrstni strokovno usposobljen predsednik bi bil slab predsednik, ker ga nihče ne bi kaj dosti poslušal, ga resno jemal. In predsednikova glavna naloga je, da s svojim nastopom prepriča državljane, tako funkcionalno nepismene kot funkcionalno pismene.
Da pa to sploh lahko dosežeš, ne moreš biti ravno butelj ali funkcionalno nepismen. Ravno nasprotno, samo osebe z velikim znanjem, pa tudi ustrezno nadarjenostjo zna vzpostaviti kontakt z večino. Zagotovo pa ti pri tem ni treba znati reševati konkretnih problemov iz matematike... In trenutno ne vidim kandidata, ki bi imel tovrstne kvalitete in znal motivirati Slovence, da ga bodo poslušali in ... tudi upoštevali, mu morda v čem tudi sledili.
Mladen
sporočil: 1.610
MM pravi :
"..da je treba preveriti znanje in inteligentnost kandidatov, kar je glede na to, da Slovenijo uničuje kuga funkcionalne nepismenosti, resnično nevarno. Kdor ni sposoben narediti niti maturitetnih matematičnih nalog, je po mojem opravilno nesposoben, nevaren sebi in drugim in sme predsedniško palačo videti le od zunaj. "
Jaz pa pravim :
"...da je treba preveriti znanje in inteligentnost kandidatov, kar je glede na to, da Slovenijo uničuje kuga funkcionalne nepismenosti, resnično nevarno. Kdor ni sposoben narediti niti maturitetnih matematičnih nalog, je po mojem opravilno nesposoben, nevaren sebi in drugim in sme UPRAVO podjetja ali PARLAMENT videti le od zunaj. "
p.s.: MM, nehaj nas mučiti s svojim "vedno prav".
sporočil: 160
Ja prav lepo o želenem profilu predsednika države, toda kaka beseda
o dosedanjem bi tudi prav prišla, da tega hude napake nasledniki
nebi ponavljali. Tukaj en primer:
PITANJE ZA VLADU SLOVENIJE: KOLIKO KOŠTA DARFUR-KRIŽNAR?
Porezni obaveznici slovenije, među njima i mnogo hiljada Izbrisanih i drugih jadnih SFRJ-Neslovenaca, od perverznog slovenizma doživotno uništenih, imaju ustavno pravo biti obavešteni, ušta se troši njihov porezni novac.
Gledajući Tomu Križnara, kako se po slovenačkim medijima sebe prepun šepuri, kao da je od oca darfurskog slona novu planetu rodio, veću od Zemlje, nam je prije svega potrebno znati, koliko nas košta nepotrebna i nikomu korisna križnarova darfur-glupost.
Tu nesumnjivo preskupu križnarovu darfur-glupost slovenska politika podlo veliča u svoj svetski mega-uspeh, a več petnaest godina najbrualnije upravno i pravno ugnjetava hiljade i hiljade SFRJ-Neslovenaca, koji su konačno tu sloveniju proteklog pola veka izgradili, te bi križnar takav, kakvim se svetu lažno predstavlja, imao mnogo humanoga učiniti na svom pragu. A oholo nije. Namesto te u sloveniji preko potrebne humanosti se je križnar na račun jadnih SFRJ-Neslovenaca ILEGALNO išao naddizati nad jadnim crncima, jer je, kao i njegov za Izbrisane kriv šef DRNOVŠEK, svoju „humanu rast“ jedino tamo, među „malima“, vidio mogućom.
Porezni obaveznici slovenije
PITANJE ZA VLADU SLOVENIJE: KOLIKO KOŠTA DARFUR-KRIŽNAR?
Porezni obaveznici slovenije, među njima i mnogo hiljada Izbrisanih i drugih jadnih SFRJ-Neslovenaca, od perverznog slovenizma doživotno uništenih, imaju ustavno pravo biti obavešteni, ušta se troši njihov porezni novac.
Gledajući Tomu Križnara, kako se po slovenačkim medijima sebe prepun šepuri, kao da je od oca darfurskog slona novu planetu rodio, veću od Zemlje, nam je prije svega potrebno znati, koliko nas košta nepotrebna i nikomu korisna križnarova darfur-glupost.
Tu nesumnjivo preskupu križnarovu darfur-glupost slovenska politika podlo veliča u svoj svetski mega-uspeh, a več petnaest godina najbrualnije upravno i pravno ugnjetava hiljade i hiljade SFRJ-Neslovenaca, koji su konačno tu sloveniju proteklog pola veka izgradili, te bi križnar takav, kakvim se svetu lažno predstavlja, imao mnogo humanoga učiniti na svom pragu. A oholo nije. Namesto te u sloveniji preko potrebne humanosti se je križnar na račun jadnih SFRJ-Neslovenaca ILEGALNO išao naddizati nad jadnim crncima, jer je, kao i njegov za Izbrisane kriv šef DRNOVŠEK, svoju „humanu rast“ jedino tamo, među „malima“, vidio mogućom.
Porezni obaveznici slovenije
shaman je napisal(a):
Eh Tači, Tači. V Mićotov citat si dodala le "upravo podjetja", kar pomeni, da se z vsem drugim še kako strinjaš, zaklkjučiš pa s post scriptumom iz katerega je videti, da se z Mićotom sploh ne strinjaš. Kaj je zdaj deklica draga - se strinjaš s tistim citiranim delom (s seboj samo tudi) ali ne?
Lp shaman
Eh, šamanče, pri tvoji funkcionalni pismenosti si pa res nisem mislila, da ne boš štekal. Nisem dodala , temveč sem izvedla popravek, ki se zdi meni veliko bolj umesten s celotnim citatom. Mogoče še za razumevanje - nič pa nimam proti, če imajo kandidati tudi ta "znanja" :-)
p.s.: drugače se pa v glavnem strnjam sama s seboj .. :)
sporočil: 8.690
Zmrazilo me je, ko sem videl, da res kakih 70% Slovencev napada
dobro in koristno pobudo MM. Bo že držalo, da je demokracija drugi
najboljši sistem. Če pogledamo, kdaj smo Slovenci živeli najbolje (
relativno v primerjavi z Evropo), je bilo to v času Marije Terezije
- imeli smo med prvimi v Evropi kataster, javni šolski in
zdravstveni sistem ipd. V Singapurju sem videl red, nič kriminala,
bogate in zadovoljne ljudi, demokracija pa samo zaradi lepšega na
papirju. Najboljši sistem je prosvetljena diktatura, odpade drag
parlament in podeseterjeno število dvorjanov.Žal se pa lahko
sprevrže v diktaturo tipa ključavničar iz Kumrovca, semeniščnik iz
Gruzije (JVS), nori malar iz Avstrije ipd.
purinoli je napisal(a):Kar naj te še en mal mrazi :-) , dokler ne boš ugotovil njegove enostranske, njemu všečne tematike "znanja"..
Zmrazilo me je, ko sem videl, da res kakih 70% Slovencev napada dobro in koristno pobudo MM . Bo že držalo, da je demokracija drugi najboljši sistem. Če pogledamo, kdaj smo Slovenci živeli najbolje ( relativno v primerjavi z Evropo), je bilo to v času Marije Terezije - imeli smo med prvimi v Evropi kataster, javni šolski in zdravstveni sistem ipd. V Singapurju sem videl red, nič kriminala, bogate in zadovoljne ljudi, demokracija pa samo zaradi lepšega na papirju. Najboljši sistem je prosvetljena diktatura, odpade drag parlament in podeseterjeno število dvorjanov.Žal se pa lahko sprevrže v diktaturo tipa ključavničar iz Kumrovca, semeniščnik iz Gruzije (JVS), nori malar iz Avstrije ipd.
dob je napisal(a):Mladinske delovne brigade in ... " Od Triglava pa do Vardara .... "
purinoli, če dovoliš, bi nas vse skupaj spomnil, kaj so nas o tem obdobju učili v SFRJ: da je to bila ječa narodov.
Ne prej ne kasneje ni nikjer na svetu država bila tako urejena. Gradbeništvo/inženirstvo je bilo na višku, o glasbi pa da niti ne razpravljamo.
dob je napisal(a):No, pa poglej, kaj ti je dala SFRJ - da obvladaš še en svetovni jezik :-)
Pa evo ti odgovor: Darfur me ne košta ništa, Križnaru nisam dao ni eura, a " hiljade i hiljade SFRJ-Neslovenaca, koji su konačno tu sloveniju proteklog pola veka izgradili" koštaju me jako puno.
A to što su oni "izgradili" je ono isto što su i srušili i spalili i pojeli i popili i popušili. Njihova vojska i njihovo vlastito oružje je to učinilo, a oni - ovce! Nit ko kriv nit odgovoran, dok smo mi odgovorni za sve, pa bogme i zan njih jadnike, je-li?!.
Jesi sad zadovoljan?
sporočil: 3.426
Mičko, Mičko lepo sem ti v članku na www.katedrala.si obrazložil
primer Georga W Busha,
ti pa kar naprej brez kakih argumentov kar naprej bluziš znanje svoje matematike in ekonomije.
Nekaj bluziš tudi o inflaciji,
ampak do sedaj nisem videl še niti enega tvojega analitičnega članka, v katerem bi se lotil mesečne in letne inflacije v Sloveniji.
Dragi Mičko, ali si res tako naiven in res misliš,
da bi G.W. Bush predsednik ZDA opravil tvoj izpit iz tvoje matemtike in ekonomije?
Dragi Mičko, kakorkoli obračaš, bom jaz še vedno predsednik tvoje države, četudi ne bi kandidiral.
Seveda tvoj matematično ekonomski razum tega nikakor ne more dojeti, mogoče pa bo to enkrat dojelo tvoje srce.
Uživaj in nas še naprej na Financah veselo razveseljuj s svojimi hudo ekonomsko-matemtično analitčnimi članki.
Stojan Svet
www.katedrala.si
ti pa kar naprej brez kakih argumentov kar naprej bluziš znanje svoje matematike in ekonomije.
Nekaj bluziš tudi o inflaciji,
ampak do sedaj nisem videl še niti enega tvojega analitičnega članka, v katerem bi se lotil mesečne in letne inflacije v Sloveniji.
Dragi Mičko, ali si res tako naiven in res misliš,
da bi G.W. Bush predsednik ZDA opravil tvoj izpit iz tvoje matemtike in ekonomije?
Dragi Mičko, kakorkoli obračaš, bom jaz še vedno predsednik tvoje države, četudi ne bi kandidiral.
Seveda tvoj matematično ekonomski razum tega nikakor ne more dojeti, mogoče pa bo to enkrat dojelo tvoje srce.
Uživaj in nas še naprej na Financah veselo razveseljuj s svojimi hudo ekonomsko-matemtično analitčnimi članki.
Stojan Svet
www.katedrala.si
sporočil: 1.408
XS je napisal(a):
Hm, "žaljiv" komentar, kje sem to že videval?
Mrkaić je hitr užaljen, men se zdi odziv čisto normalno mnenje, ki si ga pač v demokraciji menda še lahko privoščiš.
dob je napisal(a):sram te bilo :))
Enemu kretenu sem dal dva eura, da mi je prevedel.
sporočil: 179
PURINOLI ima pravzaprav vse prav.Prosvetljena, razumna in v
okvirjih danega diktatura - je najcenejša, najbolj avtoritativna in
taka diktatura lahko v najkrajšem času in najceneje popelje državo
in državljane naprej. Če se le- ta sprevrže, je hudo. Je pa še
hujše, če se sprevrže v imenu demokracije izvoljeni sistem in
deluje diktatorsko, ker ima vedno opravičilo v parlamentu, v
volitvah, v volji ljudstva, v resnici pa se na vse to požvižga in
dela po svoje. Diktatorja vržeš z revolucijo, diktaturo v imenu
demokracije pa težko, saj se dvigneš nad lastno izbiro
oblasti.
Vsekakor pa je PURINOLI vreden premisleka, ker je pravzaprav že opozorilo na nekaj, v kar se demokracija (z njegovimi dokazanimi primerjavami) lahko sprevrže. In to ne bi bilo dobro.
Vsekakor pa je PURINOLI vreden premisleka, ker je pravzaprav že opozorilo na nekaj, v kar se demokracija (z njegovimi dokazanimi primerjavami) lahko sprevrže. In to ne bi bilo dobro.
sporočil: 179
JAZBAR 1 izigrava socialnega guruja. Izbrisani ali ne - to je
politična zgodba. Ekonomska pa je ta, da so vsi ti neslovenci
prišli v Slovenijo, ker jim njihova Juga ni bila sposobna dati ne
zaposlitve, ne plače, ne stanovanja. vse to so dobili v Sloveniji.
Zaslužek so prenašali v svojo Jugo, tam naredili hišo ali kaj, v
Sloveniji pa pustili po 5 - 10 otrok, ki jih še danes preživlja
Slovenija, jim daje kruh in varnost, ki je v Jugi niso imeli. Če
jim ta Slovenija ni všeč, naj jo zapustijo in to čimprej. Naj bodo
tam od koder so prišli in jim bo najbolj prav. Hiše so si s
slovenskim denarjem že zgradili, naj še bivajo v njih. Da pa bi
nekdo, ki je prišel v Slovenijo, dobil po slovenski milosti
državljanstvo, sedaj tolkel po tem narodu, za vse kar mu ni prav,
pa tole; Odvzeti državljanstva, če jih nimajo, jih ne podeliti in
jih vrniti tam od koder so prišli. Naj tako poskusijo v Avstriji,
Nemčiji,Franciji, Švici, uveljavljati svoja načela in bodo videli,
kako hitro bodo dobili popotnico v eno smer. Slovenci se tega niso
posluževaliu, zato jih "prišleki" sedaj izsiljujejo. Ko bodo
Slovenci toprvič uvedli in izvedli, pa bodo opcije znane. Nisem
nacionalist, niti šovinist, toliko bedak pa tudi ne, da te igre ne
bi razumel in dojel.
sporočil: 35
Ni treba nobenih testov iz srednješolskega znanja - saj bodo dobili
oceno na testu, ki se mu reče volitve. Je pa še vedno res, da
dobijo državljani neke države točno takšnega predsednika, kot si ga
zaslužijo, tisti, ki pa jim je mar za narod, pa tako ali tako ne
kandidirajo oziroma bi ob kandidaturi skoraj gotovo pogoreli, ker
bi delovali čudaško normalno. Odkrito lahko povem, da se vsaj deset
let brigam za resne življenjske teme in sploh ne vem kdo je
kandidiral in me tudi ne zanima kaj posebej. Ko pa bo kandidiral
MM, pa bom zagotovo tudi šel na volitve, da ga podprem, ker me zelo
zanima, kako bodo preživeli ostali politiki, ki so večinoma
ekonomsko-podjetniški analfabeti, predvsem v luči konkretnih
strokovnih vprašanj (branja levit) s strani takšnega predsednika
države, ki po tej strokovni plati daleč prekaša vse nekdanje in
sedanje vladajoče. Po moje bi bila prav smešna situacija, ko
predsednik vlade ne bi znal strokovno parirati predsedniku države.
Strani: 1