Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Ljse
[dari12]Ne vem če, nič tako drastičnega se ni zgodilo. Kriptovalute se kar dobro držijo. Bitcoin spet v plusu. Nafta je sicer res konkretno padla, po drugi strani je pa za skoraj 10 % zrastla cena zemeljskega plina.
Pričakujem kar konkreten padec.
Mogoče bo manjši popravek pri Petrolu, NLB in obeh zavarovalnicah. Salus bo zrastel, Krka verjetno tudi. Za Cinkarno sprememb ne bi smelo biti, ker tako ali tako načrtujejo remont v tem obdobju in zato morebitne nove omejitve ne ni smele imeti vpliva.
Moderna CEO says vaccines likely less effective against Omicron - FT
DAX futuresi tako recimo v tem trenutku v rdečem -1,80 %. Bomo vidli, kako bo kaj odprlo, do 9:00 je še nekaj časa :)
[ljsefan]Skratka cash ali/in farmacija do februarja.
Pa ni še čas za odpiranje šampanjca. Takšen sales pitch si je za današnji dan recimo omislil CEO od Moderne: www.reuters.com/busi...021-11-30/
Moderna CEO says vaccines likely less effective against Omicron - FT
DAX futuresi tako recimo v tem trenutku v rdečem -1,80 %. Bomo vidli, kako bo kaj odprlo, do 9:00 je še nekaj časa :)
Vse se namreč dogaja z zamikom, tako da je v primeru hudo negativnih scenarijev (less likely, I guess) časa za morebitno odmetavanje več kot dovolj. Je pa seveda potem treba bit med prvimi, ker je trg pač plitek, kot slovensko morje.
Evo, medtem DAX futuresi že malo manj rdeče :) (-1,3 %).
Zaropota v Ukraini in delnice padejo čez palec za 25%. Po kakem tednu se že kar dobro poberejo, zdaj pa že več, kot teden spet vse pada proti vrednostim prvih dni vojne.
Kje je štos?! Ali ima po enem mesecu vojna sploh kak vpliv na borzo. A se prodaja delnice in vlaga v kaj bolj donosnega? Zlato, plin pa nafto, naprimer?? Kako lahko v času, ko firme objavljajo rekordne dividende sploh pride do korekcije?? In predvsem, zakaj?! Tudi, če bi bile letošnje dividende enake lanskim, je še vedno donos po prvi kotaciji med 5 in 10 procenti, od oka. To je za današnje stanje popolnoma dobra naložba in je daleč od kakega našpekuliranega balona.
Prav res ne vem, a sem to jaz tako zabit, da mi ni nič jasno, ali se morda pripravlja kako sranje, ki ga nekateri znajo videti oz. pričakovati?! Prav nisem več pameten...!!
In da "vse pada" je zelo relativno. Je morda preveč posplošeno, morda je v "vse" preveč vzeta KRKG, ki ima zelo velik vpliv na indeks in splošno počutje; pa tudi ob tem se mi ne zdi, da bi ljse šla tako zelo dol, do danes (glede na pomen za KRKG, bi morda bilo pričakovati hujši padec, četudi ima KRKG dosti "špeha")?! Res pa je na začetku zapisano, če naj drži, ne najboljši napovednik za jutri.
Pa naj se zgodi, da se tokrat motim in bo že naslednji teden šlo "vse gor"; praznik je že pravi - v več pogledih, čas za streznitev, premislek in nov začetek. Lepe praznike vsem.
Ampak,a mi lahko kdo vsaj približno pojasni, kaj se lahko pričakuje v bodočem poslovanju npr. KRKG tako negativnega, da se delnica prodaja po 89. In to iz 120 dva mesca nazaj. Vojna na poslovanje pravijo, da ne vpliva, napovedi so vzpodbudne, nic posebnega se ne dogaja... Od kje to pride?!?
[Dynisco]
Ja, vse to mi je nekako jasno ali pa vsaj razumljivo.
Ampak,a mi lahko kdo vsaj približno pojasni, kaj se lahko pričakuje v bodočem poslovanju npr. KRKG tako negativnega, da se delnica prodaja po 89. In to iz 120 dva mesca nazaj. Vojna na poslovanje pravijo, da ne vpliva, napovedi so vzpodbudne, nic posebnega se ne dogaja... Od kje to pride?!?
Jaooo ... Putin drži prst nad rdečo tipko, ti pa se sprašuješ od kje negotovost. Si morda slišal un rek: "denar je plaha ptica?" Mislim da ga je g. Arhar izjavil ... No, to!
Morda, sreča, da KRKG ne kotira na US trgih, ker bi se ji znalo še slabše goditi (e.g., halted stock). ?!