Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: Borza/Delnice (začetnik)

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 6.048
[Borza] Tema: Borza/Delnice (začetnik)
[#2591939] 13.04.16 08:38 · odgovor na: anon-402092 (#2591921)
Odgovori   +    0
[YoungOG]
Lep pozdrav. Kot je že iz naslova razvidno sem čisti začetnik in se ne spoznam na stvari najbolje. Pred nekaj dnevi sem prebral knjigo o Borzi in moram povedati, da je vse skupaj zelo zanimivo. Zanima me predvsem kako vse skupaj poteka pri nakupu delnic. Če bi lahko kdorkoli opisal celoten postopek recimo: pokličeš na borzo, govoriš z borznih posrednikov, pokličeš na podjetje od katerih si kupil delnice itd.

Lepo bi prosil, če mi nekdo, ki se s tem ukvarja oziroma, ki kupuje delnice ali pa obveznice tako na hitro sve skupaj razloži kajti sam si niti približno ne predstavljam kako vse skupaj poteka.

Aja pa če to slučajno ni pravi forum za začetnike oziroma, če sem zgrešil vse skupaj potem naj se tema zapre.

hvala v naprej za vse odgovore

lp

Postopek nakupa je sledeč: Delnice kupiš s klikom na gumb "Buy" po tem, ko si odprl račun pri enem od internetnih brokerjev in nanj nakazal sredstva (preko svoje banke) ter se naučil upravljati brokerjevo komunikacijsko platformo za nakup/ prodajo vrednostnih papirjev (delnic). Ostalo zaenkrat pusti pri miru.

"Buy" ali "Sell" poljubne delnice se izvede v sekundi in namesto denarja imaš na računu denar in delnice. Več kot sekundo pa zahteva proučitev vsega povedanega in še precej drugih informacij (od brokerja do brokerja so razlike v detajlih) na internetu. To storiš s poizvedbo na Googlu (čudi me, da s tem že nisi štartal). Ključne besede so: discount stock broker, stock trading, internet stock trading.... Obvladati moraš kar veliko: denarne transferje, komunikacijsko platformo, nekakšno svojo strategijo trgovanja, davčne obveznosti, finančne inštrumente in pravila naročanja (tipe naročil)...