Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: CICG

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

r-fin sporočil: 326
[Borza] Tema: CICG
[#2999561] 16.06.22 09:05 · odgovor na: Rokc5 (#2999556)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: r-fin 16.06.2022 09:11
Ufff, s to oceno se pa ne morem ravno strinjati.
1) Z vidika države in davkoplačevalcev je vsekakor v interesu, da ostane delež v državni lasti.
(a) zelo močna dividenda in lep pretekli pozitiven denarni tok je mogoče pričakovati tudi v prihodnje in (b) ob obstoječi bilanci in denarnem toku bi prodajna cena delnice morala biti vsaj 33% nad trenutno.
(c) Ergo, bi moral DUTB ali doseči znatno višjo prodajno ceno ali pa delež prenesti na SDH in počakati s prodajo.
To je z vidika države in za narodov blagor, ne z vidika malega investitorja (kot sem jaz ali ti).

2) Ne vem lih, če se je (z vidika malega delničarja) veseliti Pečečnika (ali podobnega) kot lastnika? Poklon za to kar je naredil s svojim projektom, čestitke. Vsaj po moje, pa je ta ideja odkupa deleža bolj delo "svetovalcev" (kupnino je treba nekam plasirat; vendar v tem primeru imam zanj boljši projekt ali dva, ko da jih nuca od mene ;) ), kot pa njegova razvojna ideja. Se bi znalo zgoditi, da bi v primeru prihoda takšnega lastnika dividende hitro upadle, posledično cena delnice. Kot mali delničar bi si morda moral bolj želeti v lastništvu kakšen pokojninski ali drug podoben sklad, katerega cilj je imeti kontinuiran dividendni denarni tok.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2999561

Strani: 1

anon-333107 sporočil: 8.271
[Borza] Tema: CICG
[#2999564] 16.06.22 09:18 · odgovor na: r-fin (#2999561)
Odgovori   +    0
Morda je pa to Jocova pokojninska ideja!?? :))

Strani: 1