Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 32.350
Zadnja sprememba: najobj 19.09.2024 16:07
[mimoidoci]
Da imamo 120 MW baterij meni ne pove nič. Mislim fizikalno.
... čuj, meni v resnici pove še manj, ampak kolikor še iz gimnazijskih cajtov razumem fiziko, je baterija v bistvu hranilnik električne energije, ki jo je z isto električno energijo treba najprej napolniti ... no, kolikor pa iz vsakdanjega življenja razumem ekonomijo - na faksu me niso naučili nič drugega, kot me življenje uči vsaki dan - pa ne razumem, s čem bodo Golobovi pravljičarji plačali in kje bomo dobili elektriko, ko ob zaprtih termoelektrarnah in v sušnih obdobjih s hidroelektrarnami brez vode v Sloveniji ne bomo imeli delujočih elektrarn - vetrnic zaradi varovanja ptičov itak nimamo, brez vetra pa sploh ne delujejo, sončnice pa ponoči tudi ne, NEK pa je treba občasno vzdrževati - denarja za uvoz električne energije za vedno več uporabnikov z zelenim prehodom razsutim evropskem in posledično razsutem slovenskem gospodarstvu pa bomo imeli še manj ...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3048438

Strani: 1

sliposek sporočil: 51
Dodatno se bomo zapufali, na koncu pa sveče in petrolejke.
tonifinance sporočil: 32
Saj tudi prekmurske nafte ne tankamo v avto, zmeraj manj jemo tudi slovensko hrano, iz menda 2% !!! namakanih polj. Zakaj bi se potem zaradi elektrike preveč sekirali, porabimo jo točno 0,5% evropske porabe. Se pa na severu vrti ogromno vetrnic, nekajkrat videl v severnem morju, noro. Cene bodo šle samo še navzdol.

Strani: 1