Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MatejRigel sporočil: 418
Čehi vlagajo v čipe, mi pa kot glavni razvojni preboj dvigujemo RTV prispevek. Mogoče bomo kmalu plačevali tudi za razvoj analogne antene.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3046526

Strani: 1

0531Zavar sporočil: 1.685
Zadnja sprememba: 0531Zavar 20.08.2024 12:31
[MatejRigel]
Čehi vlagajo v čipe, mi pa kot glavni razvojni preboj dvigujemo RTV prispevek. Mogoče bomo kmalu plačevali tudi za razvoj analogne antene.
Pomoje je tovarna čipov v SLO mokre sanje.
Kot prvo Vložek v tak facility presega 20 miljard, kot drugo takšna fabrika zahteva bataljon (dobesedno bataljon ) top inženirjev, vsega tega Slo tudi približno nima.
Čehov je 4x več, mogoče so negovali STEM kadre in zdaj to lahko celo izpeljejo, mi vsekakor ne.

p.s.
Fun fact. SLO je že imela podobno fabriko v zgodovini, še za časa socializma.
Imenovala se je Iskra mikroelektronika, več o tem pa kdaj drugič :)
najobj sporočil: 32.350
[MatejRigel]
... čuj, sicer ne vem, od kdaj ti gledaš RTV in od kdaj si naročnik na Finance, sam pa sem glih včeraj plačal od zadnje položnice za 15 evrov višjo(!) naročnino na Finance za naslednje tri mesece in se raje nočem spomnit - šlag bi me trofo - koliko sem plačal za Finance pred davnimi leti, ko sem prvič plačal 12,75 evra za RTV ...

P.S.: kdor tukaj www.rtvslo.si/rtv/kdo-smo med 6 (šest) TV programi in 8 (osem) radijskih programov, ki 24/7 neprekinjeno predvajajo svoje programe za "oderuških" 12,75 evra na mesec ne najde dovolj vsebine za sebe, je pač zarukan kmetavzar, ki nima pojma, kaj RTV Slovenija sploh je in ga zadovoljnega v njegovi vukojebini ne zanima svet okoli njega ... khmm, ali pa je navaden lažnivec, ki zgolj zaradi nestrinjanja z poročanjem o naših in vaših v poročilih (= 1% produkcije) zavestno laže, da na RTV Slovenija ne gleda niti posluša čisto nič ...
trocki sporočil: 1.535
[MatejRigel]
Vidim, da se zadnje čase pališ na Čehe. A ti morda veš, kje so ga Čehi tako kardinalno usrali, da niti po 35 letih neoliberalizma niso uspeli gospodarsko preseči ene zahojene balkanske Slovenije? Pa so bili v zadnjem tisočletju vedno v centru razvoja. Imajo ene najstarejših univerz, reformacija se je tam začela, v časih industrializacije so bili med vodilnimi narodi, najbolj razviti del Avstroogrske. Komunizem gotovo ne more biti razlog, kajti tudi Nemčija je bila 1945 popolnoma porušena, pa je bila 1985 že gospodarska velesila.

Strani: 1