Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.479
[lojze1]
Po mojem bistveno več. V delovno mesto v državni (in javni) upravi je vloženo vsaj 250.000 evrov, mogoče še več. 80 % dela državnih uslužbencev (tu seveda niso šteti zdravniki, niso čistilke, kuharice, tudi ne vojaki) bi lahko opravljala UI, bolj pravična bi bila (kajti pri UI ne vlada DUH ZAKONA in ne DISKRECIJA). 10.000 zaposlenih v DU in JU pomeni enako število stikov s programirano korupcijo. Ljudi iz DU in JU bi lahko prezaposlili v kreativna delovna mesta, ki bi bila po naravni pameti (glej Brgleza) tudi boljše plačana. Pa zdravstvo naj sprivatizirajo, v celoti, ni naloga države in Goloba, da zdravijo, učijo itd. Dogovoriti pogoje in organizirati na trgu bi morali večino državnih funkcij.
V vsak kader je vloženega ogromni javnega denarja. Ne le v javni sektor.

Pomisli. Ljudje imamo denimo v povprečju polovično kritje vrtca. V 6 letih je to 12.000€. Potem gredo otroci v OŠ, in v SŠ, potem na fakultete,... vsi se ne zaposlijo v Javnem sektorju. Ampak vsa država ima neko izobraženo delovno silo.

Privatizirati zdravstvo je še najmanjši problem. Ampak da te ne bo to nekoč kavsnilo v rit. Zakaj?

Jazbsem zaposlen v privatnem podjetju. Mi se ukvarjamo z rečmi, ki so za podjetje in lastnike donosni. Če kaj ni donosno, se s tem ne ukvarjaš. To izbiro kot podjetnik vedno imaš. Pa saj z donosom daješ plače in dobiček. Ampak poanta pa je, da si sami izbiramo kaj bomo počeli, in od tega čim boljše živeli.

Zdaj te pa vprašam. Koliko privatnih onkoloških klinik imamo? Pljučnih? Uroloških? Kardioloških? Nobene. Imamo samoplačniško ortopedijo, in diagnostične storitve. Stvari, ki so donosne tudi za javne bolnišnice. One ta grde reči, ki res koštajo, se privatniki niti na koncesijo ne dotikajo.

Jaz sem mirno državo v svojih prvih 22 ali 23 letih kostal 250 jurjev. In? Država, ali bolje, družba je toliko vložila vame, da sem naredil šolo, se izobrazil, vse v upanju, da bom tu ostal, in potem to vrnil skozi davke. Lahko tudi ne bi. A sem.