Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Obžalujem, da nisem kupil več delnic NLB

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

murje sporočil: 5.120
Zadnja sprememba: murje 28.02.2024 11:31
BANČNO & DRŽAVNE MANIPULACIJE - III.

“samo osel gre 2x na led”

Bančna delnica in obveznica sta bili nekoč spoštovani finančni vzpodbudi, ki sta omogočali trdnost in stabilnost, vse do z državo podprtega razlastninjenja delničarjev. Nekoč je bilo zelo zaželjeno, da smo sploh stali v vrsti, da smo jih lahko sploh kupili. Še sedaj hranim takšno vpisnico in znesek, ki se mi nikoli več ne bo povrnil.
Za te delnice so takrat delali reklamo mnogi gospodarstveniki in mnogi etablirani politiki, ki so prijazno ter zavedeno vabili k nakupu najboljših med najboljšimi.
Potem pa je udarila kriza in so male delničarje razlastninili ter nam z dovoljenjem države odvzeli lastninsko pravico.
Še dandanes pa žal, nihče ni našel nobene rešitve, ne slovenske banke, ne kot nadzornik Banka Slovenije, ne sodiča, ne Ustavno sodišče in to kljub sodbi Evropskega sodišča,...saj bi jih kot mali delničarji, morali tožiti, kar seveda še povečuje stroške postopkov... ogoljufani vlagatelji, pa imamo še danes še eno luknjo več v žepu.
Saj se tukaj ne gre za milijone €, pač pa za ponos sodelovanja pri pomoči gospodarstvu, kot so nam vedno govorili, potem pa takšen pogrom nad opeharjenimi vlagatelji.
In za nas ugodnega rezultata s strani finančnih konglomeratov, žal še ni pričakovati. Ugodni rezultat pa bi bil, da dobimo nazaj vsaj nominalni in pred desetletjem vplačani znesek za delnice, da ne govorimo še o dodatni izgubi zaradi inflacije, saj moralnega razočaranja zaenkrat še ni mogoče poplačati, ne pri NKBM, NLB in ne pri katerikoli drugi bančni instituciji...

...glede bančnih obveznic NLB, pa je v naši občini vlagatelj, ki jih je imel v vrednosti 500.000 €, ki so mu jih odvzeli, zato bi morali njega vprašati o nakupu delnic NLB, saj bi tako dobili res pravo sliko o banki NLB...