41 min
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
41 min
Ljubljansko letališče še izgublja priljubljenost
41 min
NASVET Kako uveljavljate v tujini plačan davek na lanske najemnine ali dividende, če še nimate potrdila?
56 min
SBI TOP prek meje dva tisoč točk in je najvišje po marcu 2008 1
1 ura
Nam je res vseeno, če bi zaposlitveni pogovor opravili z UI-sistemom?
2 uri
Mlekarne lani po treh letih spet povečale odkup kravjega mleka
2 uri
Letošnja tekma za startupe odprta: tako lahko ujamete 72 tisočakov subvencije
2 uri
Plače lani zrasle za 6,2 odstotka
2 uri
Furs se je odločil: obresti na računu pri Trade Republicu večinoma ne bodo obdavčene 1
2 uri
G. Pirnar: Dolgoročno zmaguješ z inovacijami in postavljanjem trendov
2 uri
Podražitve, ki bodo letos tolkle po bilancah slovenskih prevoznikov
2 uri
Azijske borze: delnica Tencenta pridobila 3,96 odstotka
3 ure
Kaj dela ErgoPharma, ki si je pribojevala 10 milijonov evrov subvencije
3 ure
Ljubljanska borza v zelenem: Sava Re na novem rekordu
4 ure
Inštitut ifo: pomanjkanje kvalificiranih delavcev v Nemčiji trenutno manj občutno
4 ure
Trumpova ekipa bo začela mirovna pogajanja med Rusijo in Ukrajino v Savdski Arabiji
5 ur
Kolumna o vinu: Stoletje inovacij in prihodnost brezalkoholnih vinskih užitkov
5 ur
Kako pred nakupom stanovanja preveriti dejanske stroške ogrevanja in učinkovitost porabe energije v stavbi
10 ur
Vzpon podjetja Paladin v lasti Jankovićevega Jana Beca. Ali nastaja nova Electa?
16 ur
Reka: na nov kontejnerski terminal prihajajo veliki žerjavi iz Azije 1

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.995
Zadnja sprememba: crt 08.02.2023 20:17
[murje]
ZAVAJAJOČE OBLJUBE - II.
Problematika NKBMja je povsem na drugi strani, marsikdo se je odločil na podlagi zapisanih priporočil, ki so jih zapisali v Prospektu
ta marsikdo ima ocitne probleme z branjem, kot razlozeno v prej linkanem clanku; ali z osnovami principa caveat emptor in razumevanja razlike med marketingom in realnostjo.

to, da je publika nagnjena k "samo da dobim nekaj zastonj.." (v tem primeru par delnic za kao dolgorocne), "... pa vseeno kolko pri tem izgubim", pa tudi ni novost in specifika nkbm.

dodatno je cas bil taksen, da je bila ljse en cas v 2007 celo najdrazje vrednotena na svetu (smeh vseh smehov) in so ljudje cisto penasti okoli ust iskali Novo Veliko Priloznost - in to direkt v odprt gobec ze razvijajoci se svetovni krizi (dodatni smeh za tiste, ki jim prejsnji oklepaj ni zadoscal).

takrat komu razlagat, da bi bilo dobro lotiti se mogoce z neko previdnostjo, je bilo povsem v veter in zapisano zgolj za lastno duso ... in kasnejso uporabo :)

ponovil se je po solsko skozi cel ciklus tudi obicajni vzorec:

- ej daj reci, da je super da mam nkbm
- hmnja no ja, a ne bi mogoce prodal...
- kaaaaj ti grdavs, to govoris ker si mi fovs, spizdi
...
- heeelp moje nkbm so cist v riti
- jah, zdaj je mal pozno za pomagat ane
- kako si ti zloben, k mi noces pomagat

danes razlagat, ja veste jaz ubogi nedolzni sem bil zaveden (in sploh nima veze s splosno manijo in lako cemo) - sorry, ne kupim niti pod razno.

problematika nkbm tud slucajno ni "na drugi strani", je v ogledalu, tako kot borzne stvari praviloma so, ce niso ravno wirecard. pa se pri tistem so ze ptici zvizgali "sapienti sat".