Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

macon sporočil: 10.714
[NemirniTujec]
> [usimoncic]
>
> To so itak povečini isti. Pred Cerarjem so volili Jankovića, še prej Zares ali LDS, na naslednjih volitvah bodo pa novega mesijo. In vedno se čutijo prevarane, pa vedno padejo na isto foro.

Delas temeljno napako nerazumevanja svojih sodrzavljanov, sokrajanov. Oni (razen nekaj vznesene frocadi od 18 do kakih 30 let starosti, ki predstavlja morda 5% udelezencev volitev) zelo zelo dobro vedo, da volijo za status quo, za iste zasluzne in ugledne drzavljane, ki upravljajo s tem pasalukom.

Ampak tako kot je ovci vsec nova televizija in nov pralni stroj (ceprav bosta stara isto dobro delala se 10 let) je ovci vsec tudi nov obraz - da ji obcutek da ima nekaj pri tem, da o necem odloca, da njeno zivljenje z novo televizijo tece naprej, ne pa da ostaja v isti mlakuzi ze 30 let, ker je vsebina TVja (in kvaliteta in eleganca cunj v pralnem stroju) ista.

Tudi v socializmu so bile volitve in smo izbirali, in smo se pocutili da soupravljamo in samoupravljamo naso socialisticno druzbo. Za slovence so volitve se vedno socialisticne - in tako je tudi v mnogih drugih dezelah sveta. Da se burkezi napravijo v razlicne stranke namesto da bi vsi kandidirali znotraj ene Partije - to je pac moda, tako kot se je vcasih nosilo hlace na zvonec, potem pa oprijete, potem pa zavihane itd.

"Obcutek prevaranosti" pa je zgolj prirocen mehanizem za omogocanje jamrastva - clovek rad jamra, in zato potrebuje iz riti potegnjene nove obraze, da lahko voli natanko isto nadaljevanje zivljenja, in se hkrati pizdi nad nekom drugim (starim obrazom), kako da mu je kriv za to da stopiclja v isti mlakuzi ze svoje celo zivljenje.

Ce bi namrec svoje zivljenje nekdo zelel spremeniti, bi moral iti v AKCIJO - moral bi nekaj NAREDITI, tako na voliscu, se veliko bolj pa v zivljenju. In to je za Slovenca nezamisljivo. Vsak pravi junak slovenske literature je neskoncno pasiven. On ful bi, ampak se ne da. Takle mamo. Peter klepec dobi superpowers, in lahko bi uravnaval svet kot ameriski Avengerji - ampak on gre raje domov k mami, da ji bo pomagal pri ohranjanju statusa quo - kmetskega zivotarjenja. Kleni slovenski komunajzarski kmetavz. Martin Krpan resi avstrijcem cesarstvo pred turskim grobijanom - in za placilo noce cesarjeve hcerke ali mesta na dvoru, pac pa papir, da bo od zdaj naprej lahko svercal razno robo brez da ga nadlegujejo inspektorji. Krpan je arhetip srpokladivarskega podjetnika na tem forumu - on bi se naprej bananistansko ljucko republiko, samo njemu naj se da mir medtem ko prodaja muda za bubrege, in jamra kako se tukaj nic ne da, hkrati pa vztraja natanko tukaj, ceprav meje se nikoli niso bile bolj odprte.

Zato je slovenija tako cudovit, nespremenljiv socialisticen raj na zemlji, ne pa zato, ker bi nekdo volivce prinasal naokoli. Cast in slava strickom zemljarickom iz ozadja, da te zarukane ovce managirajo tako uspesno. Lahko bi bilo namrec veliko slabse - hrvati so isti bunklji kot slovenci, imajo ravno tako dobro izobrazevanje in se 700 km jadranskega morja - pa vseskupaj en kurac, drzava zavozena do kraja - ker imajo stice iz ozadja v kurcu in unicujejo drzavo z dutch desease.

Slovenci bi morali med parlamentom in nlb v ljubljani, tam kjer je zdaj parkirisce, postaviti grotesken spomenik rusko - kitajskih razseznosti na enem ogromnem podstavku - gigantsko zadevo - in spodaj napisati "neznanemu stricu iz ozadja".
Že v osnovni šoli mi je šla na jetra lažna skromnost Petra klepca in Martina Krpana, ki so nam jo predstavljali kot vrlino. Normalno, da bi vzel denar in hotel živeti na Dunaju, ne pa nazaj v zabite hribe.

Spomenik neznanemu stricu bi moral biti en ogromen falus. Ampak ne, to bi že zmotilo status quo.