Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Uvozimo 15 priklopnikov mesa na dan
Strani: 1
sporočil: 14.456
Mesna veriga je turbulentna, močno izpostavljena mednarodnim tokovom.A druge verige pa niso? Zadnjič sem v trgovini kao najboljšega soseda pogledal, kdo proizvaja na novo pakirane in silno promovirane "quality cheese" znamke Mercator: edamec, ementalec, gauda, tilzit, trapist. Kar sem vzel v roke, je imelo zadaj napisano: Cepparo SpA.
www.cepparo.it/it/prodotti
Zraven je bilo nekaj švabskih sirov. Razen nekaj Jošta, ljutomerskega ementalca in plastičnih sirov Zelene doline v hladilniku ni nič več domačih sirov. Pri delikatesnem pultu ni dosti boljše.
In kako izgleda ta agrokurčeva mercatorjevska sirarska sramota na internetu?
"Pripravila profesorica doktorica Biotehniške fakultete" (prof. dr. prodane duše press!)V e-trgovini seveda nikjer ne piše, da so ti ceneni siri uvoženi, od kod in koga, šalabajzerska je pa tudi deklaracija sestavin, npr. ni pomembnega podatka o količini soli.
www.mercator.si/aktu...r/o-sirih/
trgovina.mercator.si...ator-300-g
trgovina.mercator.si...ator-400-g
trgovina.mercator.si...ator-500-g
trgovina.mercator.si...ator-500-g
trgovina.mercator.si...ator-500-g
sporočil: 1.582
Ja dobro vprašanje. Koliko pa se izvozi? In kolikšna je razlika v
ceni, da ne sprašujem, koliko je uvoženo meso bolj nadzorovano in
boljše kvalitete.
sporočil: 6.393
[Micare]Ja to smo videli pri poljski govedini :)
Ja dobro vprašanje. Koliko pa se izvozi? In kolikšna je razlika v ceni, da ne sprašujem, koliko je uvoženo meso bolj nadzorovano in boljše kvalitete.
sporočil: 5.591
Vsaka občina bi morala imeti lokalno tržnico zastonj čez cel dan in
vsi pridelovalci hrane bi tam lahko prodajal in brez davčnih
blagajn ker je dovolj davka v katastrskem dohodku in zmanjšat
subvencije da se posamezniki- kmetje specializirajo za posamezno
dejavnost. Tako se bo ustvaru trg stalnih strank in odjem Vse
ostalo je en k....mercator, Spar itd. to so samo uničevalci zdrave
hrane. Drug problem je pa komoditeta ljudi da bi na tržnico
hodil...vsekakor bi potrebovali nek čas ampak ko bi to zaživelo je
iz zemlje direktno na mizo najboljši recept za kvaliteto in ceno da
o dolgoročnem partnerstvu med kmetom in potroćnikom ne govrimo
Strani: 1