Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bobek13 sporočil: 4.052
[jure1943]
> Težko, ker ti manjkajo osnove (kar pojasnjuje tvojo zavzetost, da kritiziraš sistem).

Zanimiv način odgovora: Diskusija se začne z "napadom na človeka", a ne odgovori na vljudno vprašanje, ki je bilo zastavljeno:

>Prosim, pomagaj mi razumeti zakaj plače učiteljev v Sloveniji morajo biti dvakrat višje od plač učiteljev na Češkem, ki ima višji BDP na prebivalca in dosega višjo potrošnjo na prebivalca v EU?

'Orbita' naklada o vsem mogočem, o pomenu učiteljev, o češkem gospodarstu, o češkem društvenem sistemu, skratka o vsem, samo odgovoru na vprašanje, ki je podano zgoraj, se izogiba kot hudič križa. Tudi, če avtor vprašanja na katerega orbita očitno ne ve, oz. nima odgovora, sploh ne pozna češkega sitema plač in gospodarstva, to ne spremeni dejstva, da o. ni z ničemer odgovoril na postavljeno vprašanje. Tak način argumentiranja je šolski primer na eni strani popolne ignorance sogovornika in nespodobnega načina diakusije in je hkrati značilen za aroganco večine sedanjih kaviar-levičerjev.
v bistvu je na primeru pokazal, zakaj imajo 2x plače... ;-)

kot olajševalno okoliščino pa moram podati (lahko da se sicer motim?), da češka še (vsaj nazadnje ko sem čekiral) ni imela bdp višji od slo, pravtako je večji razpoložljivi dohodek (večja potrošnja?) v ppp in ne v "dejanskih" €...

lpA