Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MrRooky sporočil: 348
>
> Tle se pa ne strinjam ;) Pa ne zaradi tega, ker ne boš volil Požarja, ker kdo bo koga volil je stvar tistega, ki voli. In kdor voli, njegov glas ne gre v nič. Tudi, če njegov kandidat ne pride nikamor. Kdorkoli da glas komurkoli je izpolnil državljansko dolžnost in vsaj nekaj naredil, ali da bi bilo drugače, ali, da ostane kot je! Glas tistega ki ni šel na volišče gre v nič in takšni nimajo pravice kasneje pljuvati po oblasti! Pa ni važno katera oblast je, leva, desna, rdeča, črna ali kodrlajsasta. Najprej na volitve volit vole in s tem izpolnit državljansko dolžnost/obveznost, s katero si pridobimo pravico do pluvanja in šinfanja :) (če ni zmagal naš kandidat-vsaj probali smo)
>
> Moj kolega vedno pravi, da je najlažje na kavču sedet in šinfat, premaknit rit na volišče in vsaj probat....je pa že napor!

Morda nisem dovolj jasno obrazložil teze o glasovih, ki gredo v nič.
Če oddaš glas stranki, ki ne pride v parlament, gredo ti glasovi v "pool", ki si ga razdelijo stranke, ki so prišle v parlament in največ takšnih glasov dobijo tisti, ki so tudi sicer zbrali največ (svojih) glasov.
Zato gre glas v nič, če tvoj glas dobi stranka, ki ji sicer ti ne bi oddal svojega glasu.
In zato tudi vedno znova ponavljam, da volilni abstinenti posredno volijo za zmagovalca.

Ali drugače povedano: tisti, ki je na zadnjih volitvah volil (recimo) za Piratsko stranko, je pomagal ustoličiti Cerarja.
Štekamo?
Štekamo in čist jasno mi je :) In ker je takšno razmišljanje, da se ne da nič naredit in nič spremenit, da gredo glasovi v nič in se iz tega razloga potem sploh ne gre volit....Smo kjer smo.

No, razlogov zakaj smo kjer smo je še zilijon in bi raje tle zaključil.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2714354

Strani: 1

rename sporočil: 11.876
Lahko tudi zaključiva, ampak jaz nisem nikoli napisal, da naj se ne gre na volišče, ker se ne da nič spremeniti.
Ravno nasprotno: treba je iti in oddati glas. Se je pa treba zavedati, kaj pomeni glas za stranko, ki ne pride v parlament.
depersin sporočil: 9.469
[MrRooky]
Štekamo in čist jasno mi je :) In ker je takšno razmišljanje, da se ne da nič naredit in nič spremenit, da gredo glasovi v nič in se iz tega razloga potem sploh ne gre volit....Smo kjer smo.
Smo, kjer smo tudi zaradi tega, ker ljudje pričakujejo idealne stranke vsakemu po meri. Take pač ni.

Strani: 1