Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.602
[FIN-311684]
Prihodki so za nekaj odstotkov višji, čisti dobiček je nizek v mejah računovodske kreacije ali napake. Pomembno je, da so delničarji pa tudi javnost začeli opazovati in spremljati stroške državnih podjetij, kam se preliva državni denar in v čigave žepe gre. Upajmo, da bodo pod podrobnim drobnogledom tudi druga državna podjetja kot so Telekom, Petrol, Triglav, železnice, banke...Le tako si lahko obetamo spremembo pri upravljanju državnih podjetjih. Npr. bilo bi zanimivo izvedeti koliko odvetniških pisarn se »pase« na državnih pašnikih... Spomnim se, ko je znanec, delničar Krke v družbi košarkaških navdušencev ropotal, da se ne strinja z nakupom dragih košarkarjev, ki igrajo za domačo Krko, njemu pa istočasno Krka za njegove delnice izplačuje bedne dividende. Seveda, košarkaškim navdušencem ni bilo prav, zdi pa se, da je Krka prisluhnila delničarju (delničarjem) in dragih košarkarjev v Novem mestu ni več, primerna temu je kakovost košarke.
No, jaz sem v tem članku zasledil zelo pomemben cilj oz. obljubo za leto 2018. Za razliko od vsem mambo jumbo nabijanj, je v tem članku zelo konkreten podatek, da bo Gorenje v letu 2018 zadolženost znižal za 75 milijonov EUR.

Me pa zanima kako za vraga delničarji ne popizdijo - vrednost delnic Gorenja je praktično že v območju junk, dividend spet ni, načrti se ne uresničujejo, ni nobenih znakov, da se bo karkoli izboljšalo itd.