Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0507Iskra sporočil: 1
Kritika nima pomena, če se zraven ne ponudi alternativne rešitve. Kdor samo kritizira (stalni nezadovoljni nergači) ne prispeva konstruktivno k reševanju situacije.
Jaz kot tehnik se tudi v popolnosti zavedam izzivov, ki jih prinaša e-mobilnost. "Družboslovci" vidijo priložnosti, ideje... na nas tehnikih pa je da te ideje bodisi oživimo bodisi predelamo do mere uresničljivosti.
Verjamem da se bo vse uredilo samo od sebe. Nakupov e-vozil bo toliko, kolikor se jih bo dalo razumno polniti. Če bo potencialni e-voznik uvidel, da svojega e-konjička ne bo mogel polniti svojim potrebam primerno, se za nakup (še) ne bo odločil. Ko bodo rasle polnilne kapacitete, bo raslo tudi število e-vozil.
Fotovoltaične elektrarne na strehah vseh stanovanjskih objektov je (po moje) bližnja stvarnost. Prav tako lokalno shranjevanje el. energije. Vse skupaj pa centralno spremljano in do neke mere regulirano na strani el. distribucij. Tako rešimo (skoraj) vse težave z omrežjem. Izzivi z recikliranjem, varnostjo polnjenja, kot je že bilo nakazano s strani cenjenega kolega, ostajajo.
Za vse se bo našla rešitev. Če bomo sodelovali in ne bomo tipično "slovenski" bodo rešitve tudi v SLO, sicer pa v tujini. Če kaj vem je namreč to, da nas v tujini razvojno ne bodo čakali da se zmenimo.
Pozdravljam vse finančne vzpodbude pilotnim in razvojnim projektom, da vse skupaj poženemo. Kot sem pred časom prebral: "Začni počasi, ampak začni"