Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

kzupanc sporočil: 8.211
[bozo666]
Spoštovani gospod JOHC, sem delal tudi nekaj časa v novem sistemu.......lahko bi uporabil tudi vaš izraz... REŽIMU.......zato so mi razlike jasne.

Kakšne........predvsem v kadrovski politiki.......in ta je ključna......na položaje se je začelo prihajati po strankarski liniji in ne po kvalifikacijah in sposobnosti, da o poštenosti, niti ne govorim.

To je vedno tragika prehoda iz enopartijskega v većpartijski ali strankarski sistem.

Zakaj .......zato, ker se v enostrankarskem sistemu skozi leta in več sit prečisti kader....in napredujejo najbolj sposobni, saj je v interesu sistema ( vi bi rekli REŽIMA, ker je to moderno ), da deluje dobro.

In vidite, tu je odgovor, zakaj so firme, ki jih je ustanovila slovenska UDBA oz. Niko Kavčič in so postale HRBTENICA naglega slovenskega razvoja, ki je daleč za sabo pustil Hrvate in Srbe, nekaj desetletij delale dobro.

Problem je nastal ob menjavi generacij....in ti novi niso bili skromni....samo poglejte plačo Miloša Kovačiča v socializmu in plačo Colariča v t.i. demokraciji....Gre za KRKO.

A še hujši problem je nastal, ko se je vsak strankarski povzpetnik, ki je slabo vodil firmo, po uspešni KRKI ravnal....ker je treba v 5 letih obogateti, česar ni nikjer na svetu.

Lep primer je BAVČAR, ki se je pred osamosvojitvijo vozil s pony expresom.......in takih kot on kar mrgoli......

Vsem tistim mladincem , ki danes pišejo knjige, v katerih delajo sklepe, ki so všečni nekomu.....samo, da se knjiga dobro prodaja, bi priporočil branje članka v Večernjem listu...Ante TOMIČ....ki si privošči velike nadute Hrvate, ki menjajo ime zagrebšega Trga maršala Tita.........rekoč......"če se odrekate maršala Tita, se odrecite tudi Istri ; Kvarnerju, Zadru in velikemu delu Dalmacije, ki jo je prvič v zgodovini v hrvaško državo priboril maršal Tito."

Tako je tudi z UDBO, ki je po vojni zgradila temelje slovenske ekonomije in to za hrbtom zvezne UDBE.......torej naj se tisti, ki tako pljuvajo, zato , ker je ugrabila enega terorista......odrečejo nekaj desetletij standarda....100 tisoče lepih hiš, šol , vrtcev, dobrih tovarn in vsega, kar smo mi imeli, druge republike pa dosti manj .....A, TO PA NE, JE TREBA IZ KONTEKSTA TRGAT IN TO UPORABLJAT ZA DNEVNE POLITIKANTSKE ZDRAHE.....sistem divide et imera, ki je v funkciji kako priti na "ablast"

Ko berem razne komentarje, se najprej nasmehnem , potem pa zgrozim , ker ti mladci so prepričani v svoj segment zgodovine na nivoju Ljeljakov in podobnih raziskovalcev.....enkrat KOS-ovec, vedno KOS-ovec, bi rekli.......nočem dodati še bolj konkretno, da me ne bo tožil-priporočam pa še enkrat branje njegovega intervjuja v Katedri, avgust 90 ali 91......in bo vsak sam videl za kakšno verodostojnost gre pri tem bivšem pripadniku "vojne bezbednosti".
Eno je razglabljati o tem, kdo in kako je (z)gradil gospodarstvo bivše SRS(lovenije).
Drugo pa je razprava o človekovih pravicah (krivicah), o svobodi govora, političnega delovanja, svobodi zasebne gospodarske pobude itd. Vs eomenjeno je bilo v prejšnjem režimu kršeno do konca in naprej. Oškodovanih (mnogi nepopravljivo zaradi nasilne ali naravne smrti) je bilo zelo zelo veliko. To je bistvo. Se strinjam, da govoriti o Crnogorcu kot nekem primeru ni pametno. Tisto o akcijh v Velikovcu pa že mnogo bolj. Bavčar (kot tudi Kacin) je bil še v času osamosvojitve in je še zdaj zagrizen komunist (kot tudi Kacin). Janša pač to ni bil in ni zdaj. Spomenka npr. pa komunizma sploh ni skrivala. Rupel je bil ves čas malo to malo ono. Demosova vlada je bila najbolj kompetentna vlada samostojen Slovenije, Pahorjeva, Bratuškova in Cerarjeva pa tekmujejo v ekstremu neučinkovitosti.
Ampak: Bistvo je, da lahko vsaka gospodarska ali politična ideja zaživi, če ne ogroža svobode človeka. Sistem, ki stoji in pade na nesvobodi gospodarske pobude, političnemu monopolu in kraji zasbene lastnine NE MORE BITI NIKOLI; NIKOMUR V NIČEMER ZA ZGLED. Jasno?!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2662188

Strani: 1

bozo666 sporočil: 3.026
Spoštovani gospod KZUPANC.......ne mi zamerit......najbolj ste me nasmejali s trditvijo, da Janša ni bil komunist......če bi bil jaz bolj vešč računalnika, bi vam hitro našel npr. tisto njegovo poroćilo iz brigade AVNOJ 77....pot v Jajce.....ali prošnjo za ponoven sprejem v ZK...ali prvotno prošnjo....ali slike iz Kumrovca.

A mislim, da bo to kdo mlajši in bolj vešč računalnika kot jaz hitro našel in vam dal gor.

Strinjam se z vami glede akcije Velikovec.....to je bila neumnost in komisija je ugotovila, da je šlo za samostojno akcijo CSDV MB........žal mi je za Luko V. ki je izgubil nogo v predčasni eksploziji............a moram vam povedat, da so takšne akcije izvajati tudi avstrijci-njihova služba na Južnem Tirolskem, kjer so imeli svojo manjšino.

Naši so ju ( L.V in sodelavko-ime pozabil )zamenjali za dva ujeta avstrijska agenta.Ali vam to kaj pove ?

To so pač igrice obveščevalnih služb....in današnji manipulanti nabijajo kot da je to bilo zgolj pri nas....vedno eno služba skuša kaj podtakniti drugi državi in takrat, če se prav spomnim se je pripravljal obisk ali srečanje dr. Kreiskega s Titom.......nisem več 100%, ker je že dolgo od takrat....sicer pa ste videli kaj se je dogajalo glede prisluškovanja Sekolcu in Drenikovi....in to v t.i. demokraciji.....ali so to naredili Hrvati sami ali pa so jim prisluhe dali amerikanci....ha,ha....demokrat do demokrata, le mi smo bili nekdaj totalitarni režim...ha,ha....

Bi bil predolg, če bi vam kaj pisal o GLADIU.....samo drobec.....mnogo skladišč orožja so avstrijci našli na avstrijskem Koroškem....mislim , da 158.....in vse to v demokraciji, zato ne mislite, da so si obveščevalne službe tako različne......so si kar podobne, ker je to obrt, tako kot vsaka druga.

Glede zasebne pobude pa kar vprašajte nekoga , ki je brezposlen ali na minimalni plači, še bolje pa tistih 100 tisoč prekercev......da ne bom predolg.....kaj bi oni dali za stare-varne čase "težke diktature", kjer si imel varno službo in stanovanje, pa še vsako leto si šel 14 dni na morje....kjer je bila šola zastonj-tudi fakulteta.....zdravstvo zastonj....stanovanja za mlade....

Imamo pa državo, kjer je zasebna pobuda daleč pred državno......prva sila sveta......kjer je ogromno milijonov brez zdravstvenega zavarovanja....in zgleda da bo TRUMPU le uspelo še cca 20 milijonov, ki jih je rešil Obama bede in strahu pred boleznijo....pahniti v staro situacijo.

Imel sem debato s sorodnikom , ki je delovni vek preživel v ZDA....ko je prišel, se je pakrat z mano spustil v debato.....potem pa sem mu jaz postregel z dejstvi in številkami....NPR.....da imajo več kot 11x več zapornikov na milijon prebivalcev kot mi.

Ko pa preberem TRIPADVISOR ali BOOKING in preberem mnenja ameriških gostov o Ljubljani in kjer se vsak peti čudi kako je varno zvečer hoditi po Ljubljani, se slika spet nekoliko izostri.

Vsak sistem ima prednosti in slabosti....za konec.....moj sorodnik je že po enem letu nehal kolebati ali bi se vrnil v ZDA in zdaj govori, da ne bi nikoli več živel v ZDA.....zdaj ne more prehvaliti kvalitete življenja tukaj....narave, varnosti, hrane, okusnega paradajza....edino kar ima pripombo, češ, da je pri nas pivo premalo ledeno......ha,ha.....ko bova spet imela debato, mu bom podatknil, da to glede ekstremno mrzle pijače propagirajo v ZDA penzijski skladi in klinike, da je čim več raka na prebavlih in da ne počrpajo preveč penzijskih fondov.....mimogrede, mislim , da so slovenski hladilniki po lokalih kar normalno mrzli.

Malo za šalo......še dobro da imamo Melanijo.....in morajo amerikanci brati, da bi bilo za Barona dosti bolje, če bi se šolal in živel v SLO kot ZDA, ker so SLO na prvem mestu po kvaliteti življenja otrok....oni pa mislim , da na 26

Baronu bo vseeno dobro v ZDA, ker ta raziskava govori o povprečnem otroku...in tu smo mi v svetovni špici......in to kljub dejstvu, da se je situacija po osamosvojitvi oz. po krizah,ko je brezposelnost zelo narasla, poslabšala.

Strani: 1