Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.517
Za začetek z zakonom prepovejmo sklepanje podjemnih pogodb z »državnimi« zdravniki. Zakaj? Poglejmo zasebnega zdravnika Bitenca, ki v intervjujih rad pove, kako racionalno nabavlja material, ni nobenih nadur za delavce, pogodbeno pa najema zdravnike iz javnih ustanov, kjer dobijo redno plačo, plačajo jim bolniške, letne dopuste ter vsako leto 15 dni študijskega dopusta ter vse prispevke - s tem znatno privarčuje in je cenovno ugoden. Če bi prepovedali podjemne pogodbe bi Bitenc in drugi »bitenci« morali redno zaposliti zdravnike, plačati jim plače, prispevke...s tem bi dali priložnost državnim zdravnikom, da se popolnoma posvetijo svojim pacientom v državnih bolnišnicah.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2651098

Strani: 1

deblo sporočil: 3.314
Ta ugotovitev je povsem na mestu.Če bi te zadeve konkretno v zdravstvu uredili smo že blizu celovite rešitve.Predvsem bi pa morali pristriči peruti pohlepnim zdravnikom, sasebnikom, ki imajo male bolnice, brez redno zaposlenih ključnih kadrov.Žal pa se to ne more zgoditi pri tej ministrici ,ki je navadna kura.
anon-402466 sporočil: 1
čas vnosa: 30.04.17 16:48
Vse kaže, da na javno zdravstvo ne moremo več računati, kot smo to lahko nekoč. Vse več je ljudi, ki se poslužuje samoplačništva, ki pa je v večini primerov, zelo drago. Na primer EKG, ultrazvok srca, ultrazvok vra­tnih arte­rij in koronarografija so običajni pregledi na katere te napoti lečeči zdravnik, že v primeru, če večkrat potožite, da imate bolečine v prsih. In začne se mučno čakanje v vrsti za specialistične preglede. Lahko pa vrsto preskočite, če ste za preglede pripravljeni plačati sami. Skupaj bi vas omenjeni pregledi stali 1.100 eur Vir. www.mojazavarovanja....na-polica/ In tudi, če se danes še ne bomo strinjali, da se zdravje lahko kupi z denarjem, se bomo zagotovo v letih, ki prihajajo.

Strani: 1