Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nauki iz Ambrusa

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 17

anon-76887 sporočil: 18.121
[#32779] 03.01.07 09:16 · odgovor na: anon-10743 (#32771)
Odgovori   +    0
Ne Janezp/x0, NE.
Vzrok je v kriminalnem BIOSU familije Strojan.
anon-10743 sporočil: 2.011
[#32782] 03.01.07 09:20 · odgovor na: anon-76887 (#32779)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):
Ne Janezp/x0, NE.
Vzrok je v kriminalnem BIOSU familije Strojan.

No, me zanima, ce te bo kaj motilo, ko ti bo taksna drhal tudi recimo prisla davke pobrat... v naturalijah.
matijad sporočil: 106
[#32784] 03.01.07 09:22 · odgovor na: anon-89 (#32733)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
za konec(ravno berem neko šund knjigo:)), kaj bi morali narediti po moje.

1. če ne gre drugače, z vodnimi topovi razbiti ruljo, se opravičujem, razburjene vaščane.
2. zapreti vse cigane, ki so pravnomočno obsojeni.
3. podreti nelegalno postavljene objekte in jim, glede na to, da gre za veliko otrok, omogočiti začasno bivališče.
4. če se starši z bivališčem ne strinjajo, socialna služba pobere vse nepolnoletne otroke, ki nimajo primernih pogojev za življenje.
5. z globami kaznovati vse, ki so tako ali drugače ogrožali javni red in mir ali onemogočali delo policije.

nikakor se pa nima prvi minister kaj pogovarjati s podivjano množico na terenu, pa če so njihovi protesti še tako upravičeni.
Ja, to je to - zakoni za vse enako.
anon-76481 sporočil: 949
[#32785] 03.01.07 09:23 · odgovor na: anon-89 (#32733)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
za konec(ravno berem neko šund knjigo:)), kaj bi morali narediti po moje.

1. če ne gre drugače, z vodnimi topovi razbiti ruljo, se opravičujem, razburjene vaščane.
2. zapreti vse cigane, ki so pravnomočno obsojeni.
3. podreti nelegalno postavljene objekte in jim, glede na to, da gre za veliko otrok, omogočiti začasno bivališče.
4. če se starši z bivališčem ne strinjajo, socialna služba pobere vse nepolnoletne otroke, ki nimajo primernih pogojev za življenje.
5. z globami kaznovati vse, ki so tako ali drugače ogrožali javni red in mir ali onemogočali delo policije.

nikakor se pa nima prvi minister kaj pogovarjati s podivjano množico na terenu, pa če so njihovi protesti še tako upravičeni.
Samo en medklic : če začneš z točko 2 in naprej (zakoni veljajo za vse) , potem jih veliko v nadaljevanju odpade.
anon-89 sporočil: 10.178
[#32787] 03.01.07 09:26 · odgovor na: anon-76481 (#32785)
Odgovori   +    0
govorim o reševanju krize od trenutka, ko se je zgodil narod. da prej ni bilo vse v redu se verjetno vsi strinjamo. a časovnega stroja tudi ta vlada nima, policijo, solzivec in vodne topove pa ima.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#32788] 03.01.07 09:27 · odgovor na: anon-76481 (#32785)
Odgovori   +    0

Janez100 je napisal(a):

Samo en medklic : če začneš z točko 2 in naprej (zakoni veljajo za vse) , potem jih veliko v nadaljevanju odpade.

Še vedno smo v pričakovanju uresničitve 65. čl. Ustave RS.
[#32792] 03.01.07 09:31 · odgovor na: anon-36971 (#32749)
Odgovori   +    0

1 € je napisal(a):

in to je?

Da je tebi , to dopovedat se zdi nemogoče oziroma dejstvo. Z dejstvi, ki pa jih ni mogoče spremeniti, se jaz sprijaznim Ne boš verjel ;  lakše se diše:)
[#32797] 03.01.07 09:38 · odgovor na: (#32790)
Odgovori   +    0
Kar imenuješ "samoobramba" je najbolj navadni rasističlni napad na sodržavljane, pripadnike romske skupnosti.

NIKJER DRUGJE v Sloveniji se, namreč, ni soseska "samoorganizirala" v obrambo pred izsiljevalci, prodajalci mamil, lokalnimi šerifi, itn. In zakaj ne? Ker, četudi je tudi to "govno" smrdi vendar po domačem, nekako znanem. Romi pa so grdi, umazani, zli in jih je pa treba pregnati, mar ne? Nenazadnje jim tako veleva "vodovarstveni odlok" prav prisrčno naštiman tako, da onemeogoči legalizacijo romskega naselja in sleherno intergacijo Romov v življenje v Republiki Sloveniji.

In kaj potem takem preostane nekom, ki ga "večina" odrine od menjalnih tokov? Tudi Ambrus ne živi v vakuumu vesolja. In potrebuje preostanek občine in države, da preživi. Kaj pa Romi v Dečji vasi, mar ne potrebujejo Ambrusa in Ivančne gorice ravnotako? A jih le-ti zavračajo že desetletja. In kako zdaj?! Ustanoviti KKK (ne vem, če tam doli to že ne obstaja, saj samooorganiziranost špila kot najbolj naoljen stroj) in enostavno Rome napasti in jih s fizično silo pregnati?

Ali celo zlorabiti incident (do katerega je prej ali slej moglo ali celo moralo priti v tako sovražnem ozračju), za namene in za dosego že dolgo nazaj zastavljena cilja, pregona slovenskih državljanov, pripadnikov romske skupnosti iz Ambrusa in iz občine?

D.
[#32800] 03.01.07 09:39 · odgovor na: anon-521 (#32757)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

tako nekako, ja. (naravni zakoni s tem nimajo prav veliko, tudi verov na novo odkriti revolt s tem nima prav dosti)

Še en dokaz, da od vsega , kar ti je pojasnil Ver nisi odnesel pravzaprav nič. Vzrok in posledica. 
[#32810] 03.01.07 09:55 · odgovor na: anon-89 (#32787)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):
govorim o reševanju krize od trenutka, ko se je zgodil narod. da prej ni bilo vse v redu se verjetno vsi strinjamo. a časovnega stroja tudi ta vlada nima, policijo, solzivec in vodne topove pa ima.

Po moje nasilje rodi nasilje in topovi v normalnem svetu (po moje) niso rešitev. Sploh pa ne , ker je šlo za upravičen revolt in so bili te ljudje goloroki. Kdaj pa policija uporabi silo se pa ve.
[#32815] 03.01.07 10:06 · odgovor na: anon-76481 (#32810)
Odgovori   +    0

Janez100 je napisal(a):

Po moje nasilje rodi nasilje in topovi v normalnem svetu (po moje) niso rešitev. Sploh pa ne , ker je šlo za upravičen revolt in so bili te ljudje goloroki. Kdaj pa policija uporabi silo se pa ve.

res ne vem, če si želimo živeti v svetu, ko bo policija odločala ali gre za upravičen revolt ali ne in ko bodo goloroki ali oboroženi ljudje vzemali pravico v svoje roke.
anon-521 sporočil: 5.625
[#32820] 03.01.07 10:24 · odgovor na: (#32768)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-521 03.01.2007 10:32

ver je napisal(a):

Ne razumeš, revolt je in je bil nujen, da se je oblast sploh zavedla njihovega problema in dejstva, da ga mora rešiti. Zdaj pa lahko goniš naprej svoje, pa kdaj kakšen dolar nameni za nakup kakšne knjige o problem solving. http://www.managementhelp.org/prsn_prd/prb_bsc.htm

hvala za nasvet. tebi pa lahko priporočim nakup slovarja, ki ti bo končno omogočil razlikovanje med pojmi kot so silobran, revolt in linč. 
[#32824] 03.01.07 10:30 · odgovor na: anon-76481 (#32800)
Odgovori   +    0

Janez100 je napisal(a):

Še en dokaz, da od vsega , kar ti je pojasnil Ver nisi odnesel pravzaprav nič. Vzrok in posledica. 

janezek, tvoje papagajsko ponavljanje je nadvse dolgočasno. prosim nehaj in napiši za spremembo kaj svojega. recimo da smo tisti, ki se ne strinjamo s tabo, gnusni rdeči čefurji, ki blatimo slovenijo. se lahko vsaj malo nasmejim, čeprav bolj kislo.
[#32825] 03.01.07 10:32 · odgovor na: anon-15715 (#32766)
Odgovori   +    0

palcom je napisal(a):

Pri tebi mi je posebno všeč, da si zelo duhovit. :)

lp.m

dejansko sem človek brez smisla za humor, a živim v okolju, kjer vse kar rečem izgleda hudo smešno. nekakšen twightlight zone.:)
[#32826] 03.01.07 10:36 · odgovor na: anon-9939 (#32797)
Odgovori   +    0
Darko, pa ti res ne razumeš pojmov kot sta vzrok in posledica?
O kakšni problemski analizi si že slišal, kajne?
Pri IQ, ki krasi tvoje možgane bi pa res pričakoval več logike pri obravnavanju dejstev.

Poskusi na tablo napisati: vzrok - posledica, vzrok - posledica, vzrok  - posledica ...
Ali še bolj plastično: nariši si tabelo in nanizaj vzrok(e) in posledična dejanja.
Nato pa prvi vzrok zbriši in videl boš, da (čudežno) do posledic ne more priti.

Ne razumem pa, kako lahko s takšno hladnokrvno perverznostjo lepiš etikete Ambrušanom, pri tem pa vztrajno ignoriraš debato o nesrečniku, ki je v komi.
Tisto je bila v bistvu konkretna demonstracija sile (strahopetna zaseda in razmerje 5:1), ne pa pohod Ambrušanov.
[#32827] 03.01.07 10:42 · odgovor na: anon-89 (#32723)
Odgovori   +    0
se opravičujem g.kingu za napačno črkovanje njegovega imena.:)
[#32832] 03.01.07 10:51 · odgovor na: anon-76887 (#32826)
Odgovori   +    0
Torej, ti boš mene napotoval na "problem solving", sam še najbrž slišal nisi ničesar eksaktnega o tem.

Če bi, bi vedel, da država NI DEL PROBLEMA, temveč VSTOPA V PROBLEM v določenem trenutku. Tisti hip, ko vstopa v problem sprejema zatečeno stanje takšno kakšno je in rešuje problem po tistih prioritetah, kot ji veleva Ustava in zakonodaja.

Na prvem mestu je reševanje življenja pred neposredno ogroženostjo. Potem je varovanje imetja. Šele na zadnje mestu je varovanje vodnih virov.

Pri napadu pobesnele drhali iz vasi Ambrus je šlo za prvovrstni napad na življenja romske družine in na njihovo imetje. TAKRAT se je država zganila. In zganila zagotovo se je. In bi morala zaščititi družino Strojan pred pobesnelo in podivjano množico, ki je Strojane želela (in očitno bila pri tem uspešna) pregnati. Namesto, da bi pomagala Strojanom je raje stala križem rok in jih pred množico umaknila, češ, da jim dela uslugo (in pri tem omogočila, da se uresniči nujen pogoj, da lahko pride do rušenja še nelegalizirane gradnje v Dečji vasi).

In tukaj je država padla na izpitu. Ne prej, saj so POVSOD po Sloveniji problemi, ki se rešujejo pred sodišči, kakšna sodišča pač so že..

D.
[#32871] 03.01.07 11:32 · odgovor na: anon-9939 (#32832)
Odgovori   +    0
Spet si napisal iste in ponavljajoče se litanije in elegantno ignoriral nesrečneža, ki so ga v zasedi pretepli in spravili v komo.

Vzrok problema je kriminalna druščina Strojanovih, ki postavlja svoje otroke v prvi plan TV kamer.
Reakcija Ambrušanov pa je posledica problemov, ki jih je ta kriminalna druščina sproducirala, država pa jih ni sankcionirala.

Sicer pa, ker očitno ne znaš drugega, kot žaliti, bom raje odnehal.
Ti pa kar uživaj v pljuvanju čez slovensko državo še naprej.
dani14 sporočil: 6.657
[#32894] 03.01.07 11:56 · odgovor na: anon-26398 (#32744)
Odgovori   +    0

Cartman je napisal(a):

Vsak ekstremni nacionalizem (Hervardi so celo ultra nacionalisti) je slab. Per se. Ker izhaja iz prevelikega poudarjanja superiornosti (posebnosti, unikatnosti, zgodovinskosti whatever) enega izmed narodov se nujno postavlja nad druge narode (in njihove posameznike).
Naša zgodovina je v stilu: Eh mi tak nimamo zgodovine, bili smo hlapci Nemcem, Italijanom,.... in smo samostojni zadnjih 100 let ...... - BEDARIJE. In če ti misliš, da je povdarjanje lastne zgodovine ultra nacionalizem, povej kaj so pol Grki, Italijani(Rim),...  ti narodi prav lepo živijo na račun svoje zgodovine, o kateri veš veliko več kot o lastni. Na internetu sem edinole na tej strani  www.hervardi.com/zgodovina.php našel najpopolnejšo zbirko člankov o naši zgodovini. Pretirano povdarjanje lastne zgodovine je res pretirano, toda v stanju v kakršnem živimo danes v Sloveniji, je nujno potrebno, saj se v šoli praktično ne učimo o naši lastni zgodovini oz. se le-ta začne okoli leta 1800 s posameznimi izpadi v preteklost. Pravtako je stanje na fakulteti pri študiju zgodovine!! Upam si celo trditi, da tudi ti veš več iz grške, rimske ali bilokatere zgodovine kot iz slovenske. Če si poimenoval pretirano povdarjanje zgodovine ultra nacionalizem, kako potem poimenuješ ta pojav? Jaz ga hlapčevstvo. In povem ti, po tej tvoji definiciji sem raje ultra nacionalist kot hlapec.
prerok sporočil: 3.248
[#32898] 03.01.07 11:59 · odgovor na: anon-521 (#32709)
Odgovori   +    0
OK, tale pravi da bojo štrafane generacije tistih, ki zganjajo idolatrijo. Kar srh me spreleti ko se spomnim raznih idolatričnih posnetkov predvajanih na TVS lasnko leto. Saj nam bo pol državljanov ščo v maloro :)
Kako je citat povezan s katolištvom pa še vedno ni jasno, ker glede na jezik in kontekst je tole gotovo Stara Zaveza (Old Testament), kar pomeni da se ravno tako aplicira na vse protestanske ločine, anglikance, pravoslavce, jude ... skratka na vse, ki imajo Staro Zavezo za sveto knjigo.

Zanimivo je, da si omenil , da obstajajo tudi zanikanja gornjega, bi bilo zanimivo vedeti ali se ta zanikanja lahko aplicirajo na vse zgoraj naštete razen katolike.
prerok sporočil: 3.248
[#32902] 03.01.07 12:00 · odgovor na: anon-89 (#32733)
Odgovori   +    0
Evo, sem te promoviral v maršala.
[#32920] 03.01.07 12:35 · odgovor na: prerok (#32898)
Odgovori   +    0

prerok je napisal(a):
OK, tale pravi da bojo štrafane generacije tistih, ki zganjajo idolatrijo. Kar srh me spreleti ko se spomnim raznih idolatričnih posnetkov predvajanih na TVS lasnko leto. Saj nam bo pol državljanov ščo v maloro :)
Kako je citat povezan s katolištvom pa še vedno ni jasno, ker glede na jezik in kontekst je tole gotovo Stara Zaveza (Old Testament), kar pomeni da se ravno tako aplicira na vse protestanske ločine, anglikance, pravoslavce, jude ... skratka na vse, ki imajo Staro Zavezo za sveto knjigo.

Zanimivo je, da si omenil , da obstajajo tudi zanikanja gornjega, bi bilo zanimivo vedeti ali se ta zanikanja lahko aplicirajo na vse zgoraj naštete razen katolike.

jaz sem sicer ateist, tako da me za te neumnosti boli q. zdi se mi pa hecno, da ljudje otroke Strojanov krivijo za grehe staršev. kar sicer ni čudno, glede na to, da Ambrušani prav gotovo vsako nedeljo derejo v cerkev, ne da bi sploh vedeli, kaj tam počnejo.
anon-36971 sporočil: 8.543
[#32922] 03.01.07 12:38 · odgovor na: anon-76481 (#32792)
Odgovori   +    0

Janez100 je napisal(a):

Da je tebi , to dopovedat se zdi nemogoče oziroma dejstvo. Z dejstvi, ki pa jih ni mogoče spremeniti, se jaz sprijaznim Ne boš verjel ;  lakše se diše:)
 nemogoče je normalnemu človeku razumeti ta stavek, ti bebo od klenega Slovenca, ja!
[#32932] 03.01.07 12:59 · odgovor na: dani14 (#32894)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):

Naša zgodovina je v stilu: Eh mi tak nimamo zgodovine, bili smo hlapci Nemcem, Italijanom,.... in smo samostojni zadnjih 100 let ...... - BEDARIJE. In če ti misliš, da je povdarjanje lastne zgodovine ultra nacionalizem, povej kaj so pol Grki, Italijani(Rim),...  ti narodi prav lepo živijo na račun svoje zgodovine, o kateri veš veliko več kot o lastni. Na internetu sem edinole na tej strani  www.hervardi.com/zgodovina.php našel najpopolnejšo zbirko člankov o naši zgodovini. Pretirano povdarjanje lastne zgodovine je res pretirano, toda v stanju v kakršnem živimo danes v Sloveniji, je nujno potrebno, saj se v šoli praktično ne učimo o naši lastni zgodovini oz. se le-ta začne okoli leta 1800 s posameznimi izpadi v preteklost. Pravtako je stanje na fakulteti pri študiju zgodovine!! Upam si celo trditi, da tudi ti veš več iz grške, rimske ali bilokatere zgodovine kot iz slovenske. Če si poimenoval pretirano povdarjanje zgodovine ultra nacionalizem, kako potem poimenuješ ta pojav? Jaz ga hlapčevstvo. In povem ti, po tej tvoji definiciji sem raje ultra nacionalist kot hlapec.
 kako značilno za prave hlapce :))
[#32934] 03.01.07 13:03 · odgovor na: anon-36971 (#32932)
Odgovori   +    0
1 evro, ne se sekirat, če nimaš pojma o  svetovni zgodovini, sigurno ga maš še manj o naši(?), da ne bo pomote, slovenski.
anon-73431 sporočil: 589
[#32935] 03.01.07 13:03 · odgovor na: anon-9939 (#32832)
Odgovori   +    0
Darko, če meniš da pred reakcijo ljudi v Ambrusu ni bilo nobenih težav, potem je tukaj nekaj hudo narobe. A če pridem do tebe in ti odpeljem avto, zvečer pa pridem z par krepkimi možaki in te zelo nežno (nič življensko ogrožujoče) odnesemo še iz stanovanja ali hiše bo čisto ok, če bo trajalo nekaj let preden bo prišla policija in zadeve uredila?
Problem bo šele takrat, ko boš ti prišel k meni in se me hotel fizično lotiti, ker boš obupal nad policijo in sodišči...
Ni čudno da je situacija v sodstvu taka kot je.
anon-73431 sporočil: 589
[#32939] 03.01.07 13:06 · odgovor na: anon-76887 (#32871)
Odgovori   +    0
Osebno viden primer, kako romi delajo z svojimi otroki. Pred leti sem gledal ciganko z otrokom, ki je prosjačila. Otrok je moral jokati, ko pa ni več hotel ga je pakrat mahnila, da se je spet jokal in potem prosjačila v stilu - glejte otrok joče ker nima kaj jesti...
Tudi slovenci in ostali niso vsi perfektni starši, ampak tak odnos je precej značilen za rome (poglej filme of Kusturice).
[#32941] 03.01.07 13:18 · odgovor na: dani14 (#32934)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):
1 evro, ne se sekirat, če nimaš pojma o  svetovni zgodovini, sigurno ga maš še manj o naši(?), da ne bo pomote, slovenski.

s pomočjo Ivana Cankarja imam vsaj nekaj pojma o hlapcih! bič se menja, upognjeni hrbet ostaja :))
[#32944] 03.01.07 13:32 · odgovor na: anon-36971 (#32941)
Odgovori   +    0
1 evro - sicer priznam, da v bistvu nimam pojma o čem ti sploh pišeš. Sej tak sam vidiš, da me zanemarjanje slovenske zgodovine boli in spodbudi k pisanju, nočem pa filozofiranja. Sicer pa toplo pozdravljam tvojo razgledanost za književnost (hvala kurcu da se vsaj ta ne enači z nacionalizmom, čeprav so prav v njej našli Slovenci svojo bit:)), ko so povzdignili slovenščina iznad hlapčevskega jezika). Miselnost da je slovenščina hlapčevski jezik so vpeljali naši gospodarji skozi tisoč let in na nekaterih ljudeh je še danes vidna, saj je vsak tuj jezik lepše zveneč tako v pesmi kot v imenih bodisi lastnih ali osebnih.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#32946] 03.01.07 13:36 · odgovor na: dani14 (#32944)
Odgovori   +    0

dani14 je napisal(a):
1 evro - sicer priznam, da v bistvu nimam pojma o čem ti sploh pišeš. Sej tak sam vidiš, da me zanemarjanje slovenske zgodovine boli in spodbudi k pisanju, nočem pa filozofiranja. Sicer pa toplo pozdravljam tvojo razgledanost za književnost (hvala kurcu da se vsaj ta ne enači z nacionalizmom, čeprav so prav v njej našli Slovenci svojo bit:)), ko so povzdignili slovenščina iznad hlapčevskega jezika). Miselnost da je slovenščina hlapčevski jezik so vpeljali naši gospodarji skozi tisoč let in na nekaterih ljudeh je še danes vidna, saj je vsak tuj jezik lepše zveneč tako v pesmi kot v imenih bodisi lastnih ali osebnih.

slovenska zgodovina je nezanimivo sranje, tako kot vecina slovenske knjizevnosti.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 17