Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenci, nehajte se pretvarjati!

Strani: 1 2 3 4 5 6

anon-9939 sporočil: 17.846
[#106363] 19.07.07 22:42 · odgovor na: anon-119197 (#106361)
Odgovori   +    0

dalex je napisal(a):
Nisem odvetnik ali bralec misli ampak domnevam, da se mladina boji, da bo prepuscena ulici, ce ne bo dobila sihta. Torej, problem revscine pri mladih. Itak jih pa vecina zdi doma pri svojih, ker (neka druga tema pravi, da) rabis 1500 EUR neto mesecno, da kupis 40 m2 s kreditom na X let, in se to takoj, ko se zaposlis, brez delovnih izkusenj (v Slo). Sicer je tvoj komentar ta pravi.

V tem je catch!!!

Mladina in starina, za oboje velja, še kako BO prepuščena ulici in revščini, če se NE ZMIGA!

Eni in drugi, zlasti pa tisti, ki so po državnih službah, so navajeni, da nekdo drug, najraje neznan in brez imena in priimka, da svoja jajca na tnalo, kapital in da TVEGA za to, da bodo oni imeli službice in delali, kot bi pač delali.

Eeeeek, prošlo svršeno vreme..

V tem je ravno sprevrženost zaničevanja podjetništva, kar počno tako mladi, kot srednji kot stari, vse povprek. Vsem denar smrdi a vsi bi ga imeli.

Edina legitimna oblika služenja denarja je v Sloveniji jebena "plača", po možnosti za zaposlitev za nedoločen čas.

Kot da bi ljudje v pomembnem deleži prespali zadnjih 16+ let. Konec socializma, nema više, prošlo.. Pometat ven iz pol državnih služb in prepustit, da se SAMI znajdejo kot znajo in kot lahko.

Ker tole, da se vsake tolko naredi kaka nova agencija za to, da se mamini in atejevi sinkoti in hčerke takoj na začetku karijere zabetonirajo možgane in sposobnosti v državni službi, to je malo preveč.
bc123a sporočil: 48.253
[#106364] 19.07.07 22:43 · odgovor na: anon-119197 (#106361)
Odgovori   +    0

dalex je napisal(a):
Nisem odvetnik ali bralec misli ampak domnevam, da se mladina boji, da bo prepuscena ulici, ce ne bo dobila sihta. Torej, problem revscine pri mladih. Itak jih pa vecina zdi doma pri svojih
Jasno. Oboje.

Mladoekonomisti zagovarjajo fleksibilen trg delovne sile. Ta koristi mladim.
Mladoekonomisti zagovarjajo znizanje penzij oziroma reforme, ki bodo znizale prispevke. Tudi to koristi mladim. Preden kdo rece "ja, pa to bodo v zep pobasali delodajalci" - mogoce, ampak ce bodo pobasali v zep delodajalci, jih bodo pa raje zaposlovali.

Vsekakor je situacija, ko se mladina slepa na financno podporo starejsih, in zato starejse podpira pri njihovih privilegijih (ki tako koncajo neformalno tudi v njihovih zepih) bizarna, odurna in katastrofalna.

Ker z denarjem gre tudi mentaliteta, tega se je treba zavedati. In ce starejsa generacija "vzgaja" mlajso, potem ko je pretezni del zivljenja oddelala v socializmu, je to hudo slabo za mlajso.
[#106365] 19.07.07 22:45 · odgovor na: anon-50006 (#106362)
Odgovori   +    0

miha1981 je napisal(a):

Ne vem od kje ti iz posta izhaja, da se zavzemam za večje pokojnine. Vse kar sem napisal je to, da Mićo na vsak problem gleda samo iz zornega kota, ki mu ustreza.

In kaj ti ne pase pri tem kar je napisal, ce si mislil "samo to"?

In kako tocno to njemu "ustreza"? Zivi in sluzi denar v ZDA, dejansko ga lahko boli kurac za slovenijo.
anon-50006 sporočil: 198
[#106368] 19.07.07 23:00 · odgovor na: bc123a (#106365)
Odgovori   +    0

Ne paše mi noben sistem enoumja. Tudi Mićovega. Žal (ali na srečo) vse ne more temeljiti samo na preprosti ekonomski računici.

In kako tocno to njemu "ustreza"? Zivi in sluzi denar v ZDA, dejansko ga lahko boli kurac za slovenijo.

Očitno ne, če vsake kvanti ven vrže članek v katerem popljuva vse počez.
anon-49373 sporočil: 5.712
[#106369] 19.07.07 23:00 · odgovor na: bc123a (#106358)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Mico je ze zdavnaj razlozil da se pac ne da vzdrzevati penzijskega sistema, kjer gredo ljudje v penzijo med 50tim in 60tim letom, zivijo pa od 70 do 80 let. Zacnejo delati pa pri 20-25.

Cist so vam sprali mozgane s tole rodnostjo - nagnusno, da pricakujete, da bodo mladi najprej placevali velik del svoje bruto place za penzijo, potem pa od preostanka redili se 3 ali 4 otroke, da se bo nataliteta pobrala nazaj na po vasem mnenju primerne nivoje.

Nizje penzije in manjsa obremenitev plac (ali pa dalj casa delat, kar osebno zelo preferiram) je najboljsi recept za vec otrok. Ce tega ne vidis, si pac slep.

In ne vem zakaj bi nekdo, rojen leta 1981 zagovarjal obremenjevanje plac z nemogoce visokimi penzijami, razen ce ti babica recimo vsak mesec da 20% svoje penzije "priboljska". Dajmo se zmenit: babica bo imela celo penzijo zase, a zato dobi 20% manj, ti pa bos sam svoj denar sluzil. Bi slo?

Najbolj pervezno je seveda zavzemanje mladih za velike penzije zato, da jim potem starsi ali stari starsi iz penzije financirajo otroke, vozicek, plenice in na sploh vzdrzevanje otroka.

Mico si verjetno puli lase, ko vidi slovensko mladino, ki tako razmislja. Ker ob taki mladini penzionistov niti ne rabimo.
 osebno menim da je večji problem 200.000 zaposlenih v državni birokraciji ki se ob vsaki novi vladi poveča za število sorodnikov, ki so bili pripuščeni h koritu.............
anon-107662 sporočil: 6
[#106374] 19.07.07 23:11
Odgovori   +    0

Sreča je da imam visoki MŠO. Od te vlade sem pričakoval da bo pipice še bolj zaprla. Od reform ni ostalo nič. Razen, da je g. Bajuk plačal 4,000. 000 SIT manj dohodnine za lansko&n bsp;leto to je pisalo v V ečeru. Zakaj so iz krajevnih& nbsp;skupnosti napravili nove očin e. V vsaki občini sedi n ajmanj pet  s   fakultetno izobrazbo  nimajo pa dela. To delo je v KS Oplotnica delala ena refere ntka bila pa sta še dva& nbsp;samoprispevka.  gospodarstvo jih pa nujno&nbs p;rabi. Kdo bo plačal kredite  za nepotrebne investicije? &n bsp;G. Mičo prosim vas če&nb sp;imate podatke koliko je Slo venija dolžna. Kaj nas čaka& nbsp;če konjuktura pade. Objavite& nbsp; jih.       ;        & nbsp;
anon-127588 sporočil: 10
[#106385] 20.07.07 00:01 · odgovor na: anon-120562 (#106156)
Odgovori   +    0

Bravo Mičo, keep going, še malo in bomo svetovni prvaki v pluvanju izza vogala ali s klikanjem miške! Semoliču pa le priznaj da za razliko od omladincev vsaj javno v obraz pove kaj misli in kaj hoče.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#106394] 20.07.07 03:31 · odgovor na: anon-50006 (#106368)
Odgovori   +    0

miha1981 je napisal(a):

Ne paše mi noben sistem enoumja. Tudi Mićovega. Žal (ali na srečo) vse ne more temeljiti samo na preprosti ekonomski računici.

1+1=2
1+1=2
o pizda, enumje, fuck me.
anon-43872 sporočil: 876
[#106449] 20.07.07 08:29 · odgovor na: anon-50006 (#106354)
Odgovori   +    0

miha1981 je napisal(a):
Samo vprašam.

Sicer pa še vedno čakam na kakšno stranko pravih liberalcev. Dajmo Mićo, da ne bo ostalo samo pri besedah. Ob sedanji "ponudbi" v politični trgovini imate moj glas zagotovljen, saj poizkusit ni greh. "I am in the mood to be reformed!" :-)

:-)

Enako. Res ne vem, zakaj toliko motovilijo in motovilijo ...

Samo
[#106453] 20.07.07 08:32 · odgovor na: anon-49373 (#106369)
Odgovori   +    0

pezdon je napisal(a):

osebno menim da je večji problem 200.000 zaposlenih v državni birokraciji ki se ob vsaki novi vladi poveča za število sorodnikov, ki so bili pripuščeni h koritu.............

Tako kot si to izjavil, se cloveku zdi da te bolj daje fovsija, kot pa resnicna skrb. Recimo - pokrajine, kamor se bo ziher odprlo se nekaj tisoc zaposlitev v javni upravi. Nikoga zgleda da ne motijo, ceprav bi morale biti ene 3, sedaj jih je pa 14. Se bunili so se ljudje, da pa tam morajo biti posebej, pa tam posebej... evo, tako nastane birokracija.
anon-53769 sporočil: 104
[#106748] 20.07.07 17:07
Odgovori   +    0
Ne da se mi brat vsega. Ampak nekaj je pa vseeno jasno in s tem se 100% strinjam...
"Imamo to kar hočemo... " -
Anyway... v katero državo se torej splača odseliti? Kje je najlepše živeti? skandinavija?
[#106749] 20.07.07 17:08 · odgovor na: anon-53769 (#106748)
Odgovori   +    0

winco je napisal(a):
Ne da se mi brat vsega. Ampak nekaj je pa vseeno jasno in s tem se 100% strinjam... "Imamo to kar hočemo... " - Anyway... v katero državo se torej splača odseliti? Kje je najlepše živeti? skandinavija?

Odvisno od tega, kaj bi rad. Raznolike izbire je dovolj.
anon-35163 sporočil: 30.643
[#106754] 20.07.07 17:25 · odgovor na: anon-95252 (#106320)
Odgovori   +    0

galjevec je napisal(a):

Si tolko lepil, da sem sklepala, da leti na vse drugače misleče komentarje - sorry.

Ni problema :)

Sem preveril pred lepljenjem. Si veliiiiko veliko preveč pismena za rent-a-trolla.
anon-79853 sporočil: 30
[#106762] 20.07.07 18:20
Odgovori   +    0
Vsaka čast MM za napisan članek. Vsak tvoj prispevek (dovolim si te tikakti kot izobraženec sicer ne ekonomske stroke) je zadetek v polno. Vendar naglušni slovenčki in slovenčice kot nas je enkrat že poimenovala Vesna Godina, pomenijo pravi pomen naše miselnosti. Ne seže dalje od domačega zapečka, vsaj večine ljudi naše male državice. Vladajoča klika ima narod dodobra naštudiran, predvsem psihološko; ob vsakem trenutku 'vedo ' kaj je potrebno reči in narediti. Pa četudi ne naredijo praktično nič ali pa neumnost, jim na veselje vseh nihče ne zameri, kaj šele, da bi komu odgovarjali za ktastrofalne odločitve. Včasih me kar ima, da bi odšel daleč stran, nekam, kjer ne bi bilo potrebno poslušati osladnih, hinavskih in neumnih izjav o tem, kako nam gre dobro in kako smo uspešni. V resnici smo v dreku do ust, ki nam je že blizu nosu, pa tega ne zavohamo. Prepariranost možganov nekaterih pri nas je že bolezenska in meji na neumnost. Kdaj se bo kaj sspremenilo na bolje? Neminovno je, da tako v nedogled ne bo šlo, čas pa vseeno neusmiljeno beži. Na žalost sposobni ljudje, ki bi lahko spremenili kaos, ne morejo priti na površje, ker so nevarni za okolico. To sem skusil tudi na svoji koži. Zato MM nadaljuj s svojim poslanstvom, ne odnehaj, nekoč bo prišel dan D.
anon-93330 sporočil: 24
[#106792] 20.07.07 21:22
Odgovori   +    0
svaka čast the great M. car car car si!! :))

ste mladi ekonomisti že kdaj razmišljali o svoji stranki ali gibanju? jaz vas podprem takoj z vsemi sredstvi...

pa rad bi prišel v kontakt s tabo pa nevem kako.... bi te rad portretiral!

sorry za tikanje...sj smo še mladi ane. :))
anon-19782 sporočil: 105
[#106801] 20.07.07 22:11
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-19782 23.07.2007 21:17
Sonček sije, dežek gre,...
anon-48972 sporočil: 1.443
[#106828] 21.07.07 11:25
Odgovori   +    0
Odlično! Pritepenec iz balkanske okolice, ki mu je tkim."Komunizem" omogočil ali celo dal vse, kar je in ima, nam je iz svoje neizmerne malhe znanja in vedenja ponovno natrosil kup resnic.
Res so tu in tam drobci resnice, ki zadevajo predvsem nesposobnost revenšistov bele ,črne in plave barve, vendar pot je daleč od prave...RIP
analitik sporočil: 9
[#108031] 26.07.07 11:08
Odgovori   +    0
Mićo Mrkaić je car!
volil bom zanj, kjerkoli in kadarkoli bo za karkoli kandidiral!
zares!

ps.
..kljub temu, da grem včasih na pir na Metelkovo in se imam prav fajn.
red mora biti.
pravila pomenijo varnost.
pravila so zaupanje - če se držim pravil in če zaupam tudi drugim, da se jih držijo (in mislim držijo do konca - od pravilnega parkiranja do prevzemov podjetij), se počutim varno in krasno.
anon-124452 sporočil: 6.934
[#108721] 29.07.07 11:43 · odgovor na: anon-85733 (#106216)
Odgovori   +    0
Pa zares Micho, KOJI KURAC SI TI?

Če sklepam po imenu in pisanju se ne šteješ za slovenca. Torej "idi kuci pjecvajuci" in tam, KJERKOLI SI, pomagaj. Tam so, prav gotovo, bolj potrebnui tvoje prepametne pomoči, kot mi.

Če se šteješ za slovenca, potem si kriv tako kot drugi in tudi sam sodiš med slovenčke. Pravzaprav, bolj kot drugi, ker imaš možnosti pisanja po medijih,  ki jo "povprečni slovenčki" nimamo.
SRAM TE BODI, KER DRUGE PLJUVAŠ, SAM SI PA ŠE SLABŠI.

Menda se šteješ še malo za nekega američana. Tvoj slog pisanja sodi bolj na južni Balkan.

Zato ti bom dal dobar predlog v tvojem balkanskem stilu: NE SERI MIČO, MATERE TI!!!!!!!!!!!!!!!
[#108726] 29.07.07 12:13 · odgovor na: anon-124452 (#108721)
Odgovori   +    0

Če sklepam po imenu in pisanju, se ne šteješ za slovenca. Torej "idi kuci pjecvajuci" in tam, KJERKOLI SI, pomagaj. Tam so, prav gotovo, bolj potrebnui tvoje prepametne pomoči, kot mi.

Če se šteješ za slovenca, potem si kriv tako kot drugi in tudi sam sodiš med slovenčke. Pravzaprav, bolj kot drugi, ker imaš možnosti pisanja po medijih,  ki jo "povprečni slovenčki" nimamo.

SRAM TE BODI, KER DRUGE PLJUVAŠ, SAM SI PA ŠE SLABŠI.

Menda se šteješ še malo za nekega američana. Tvoj slog pisanja sodi bolj na južni Balkan.

Zato ti bom dal dobar predlog v tvojem balkanskem stilu: NE SERI MIČO, MATERE TI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pripis:

če si slučajno Hrvat, potem ste daleč za nami, slovenčki, in celo za Bolgari in Romuni. Radi bi v Evropo, pa vam nagaja nacionalizem, slaba ekonomija, neizpeljane REFORME, tajkuni, inflacija, prekomerna zadolženost,...........HRVATČKI TE RABIJO MIĆO, VELIKO BOLJ KOT MI, KAJ NE???????? 

Če si slučajno Srb, kot bi to najprej sklepal, potem te mali srbijančki najbolj krvavo rabijo. Namreč, vsako leto so manjši, krči se jim država, krči se jim pamet, (inteligenca beži ven tako, kot si to naredil ti) obremenjeni so do ušes z nacionalizmom, potrebni programov, ekonomije, razvoja, reform, REFORM, Mićo, in še v Evropo bi radi.
PA ŠTA ONDA RADIŠ OVDE, BRE????????????

JA ČU TI REČI, MIĆO: SEREŠ BRE, MNOGO SEREŠ...............
[#108945] 30.07.07 10:53 · odgovor na: (#108730)
Odgovori   +    0

Mićo je napisal v komentarju "Slovenci, nehajte se pretvarjati!" v zadnjem odstavku naslednje vrstice, ki žalijo vse slovence po vrsti. Kdor tega ne vidi je slep.

citat:
Motili pa bi se, če bi mislili, da so levi pokvarjenci in desni strahopetci anomalija naše družbe. So ravno to, kar od politikov pričakuje večina v Sloveniji. Večina, ki hoče reforme, a noče izgubiti nobene še tako majhne ugodnosti, večina, ki živi v blodnjavi zavisti in zahteva od države, da jemlje od njim bolj uspešnim in jim s tem lajša zimski spanec. Večina, ki javno tarna, da je revna in da skorajda nima za hrano, pred sosedi pa se hvali, da je šla na "slow food" na Kras in na "all inclusive" izlet v Egipt, podjetniška žilica pa jim najmočneje utripa takrat, ko v službi lažejo o razdalji do doma, da dobijo več denarja za povračilo stroškov prevoza na delo. Dodajmo k temu še upokojence, ki so prepričani, da jim gre pravica izsesavanja aktivne generacije, in interesne skupine (kulturniki, notarji, zdravniki, kmetje), ki brez pestovanja države ne morejo narediti tako rekoč ničesar, pa uvidimo žalostno dejstvo, da svoboda in reforme večine Slovencev ne zanimajo, hočejo le kruha in iger. Za take pa so sedanja in prejšnje vlade še predobre - Slovenci, imate vlado, kakršno si zaslužite, bojim se, da celo boljšo od tega. Bodite pa vsaj toliko pošteni, da ne boste več govorili o tem, da hočete reforme, gospodarsko svobodo, nižje davke in več odgovornosti - hočete samo gospodarja, ki vam bo s svoje mize metal sočne ostanke in vam dovolil, da ga boste v kakem poceni bifeju ob steklenici monopolističnega nacionalnega piva nekaznovano preklinjali. Zakaj bi kdorkoli pri zdravi pameti zapravljal svoj čas, da reformira to nehvaležno amorfno maso?

OD VSEH PREBIVALCEV SLOVENIJE, KI SO ZAJETI V ZGORNJI PISARIJI JE OSTAL SAMO EN POŠTENI MIĆO KI SI ISKRENO ŽELI REFORME, VSI DRUGI (SLOVENCI) SO ŽE PO ZNAČAJU ZA NIČ??????????????????????

"milwal" KJE JE TVOJE STANJE ZAVESTI??????????????????????????????????????????? ?

Torej, da smo vsi "slovenčki" ali "slovenceljni", da smo barabe, tatiči, pokvarjenci, strahopetci, lažnivci, NEHVALEŽNA AMORFNA MASA, mi lahko povesta Svetlana Makarović ali Dr Rugelj, pa bom resno premislil o vsebini sporočila.

Da mi to isto, zviška in samovšečno pove nekdo, ki se ne šteje za del naše družbe, je z njegove strani najmanj neolikano in nesramno. Da to vidimo, ne rabimo Jelincica. 

Nacionalizam je ogrožanje drugega, na nacionalni osnovi. Preberi se enkrat citat, pa še enkrat premisli.

Sicer, iz vseh hvalospevov, ki so napisani v komentarju na omenjeni članek lahko sklepam in tudi trdim, da si jih večino napišejo Mićotovi prijatelji po NAROČILU, ČE JIH NE PIŠE CELO SAM MIĆO, POD TUJIMI PSEUDONIMI IN TAKO BRANI SVOJE PISARIJE.

TUDI TI "milwal" SODIŠ V TO SKUPINO.

anon-76887 sporočil: 18.121
[#109218] 30.07.07 21:12 · odgovor na: (#109217)
Odgovori   +    0
[#109273] 31.07.07 01:16 · odgovor na: (#109217)
Odgovori   +    0
Milenko pozdravljen,

Vse, kar si napisal je Sveto Pismo in ga ni junaka, ki se ne bi s tabo strinjal. Nekateri so se že, pa tudi jaz osebno se strinjam z vsako tvojo napisano besedo.

Vendar si falil temo. Milenko, jaz o hruškah, ti o jabolkah, skoraj tako dobro, kot JJ v parlamentu.V svojem prispevku je MM, kot neslovenec, ker se je v prispevku tako predstavil, zelo žaljivo in zaničevalno pisal o Slovencih kot o "brezoblični amorfni masi", in še veliko podobnega žaljivega pisanja, in to je za mene nesprejemljivo. Ne samo za mene, ampak tudi za vsakega dobrohotnega človeka, kot se sam predstavljaš. Zdaj si zamisli da jaz, kot Slovenec, to isto in v isti obliki, napišem v Politiki o Srbih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.O tem&nb sp;sem pisal, in ker si neminljiva, dobrohotna, učeča duša verjamem, da se boš na koncu strinjal z menoj.

Ne glede kako si popredalčkan. Kot Srb, Nemec ali Slovenec, vsebina je za vse enaka. 

Imena ti ni bilo treba razkriti, ker nisem nasprotoval Milenku, kot osebi ampak, nesprejemljivemu odnosu in toleranci do žalitev na nacionalni osnovi. Kao jaz Srb vam bom zdaj povedal kakšna golazen ste vi Slovenci.

Pa ti želim, da boš čez čas lahko v lastni opis samega sebe, kot ga citiram spodaj:

Ponosen sem, da sem neumrljiva, nepopolna, dobrohotna, učeča se duša, ki tudi tebi, yuslocan, želi veliko dobrih naukov v tem življenju.
  lahko dodal še besedo "tolerantna duša", ker na tej osnovi se rodijo vojne in padajo mrtvi. Začne se s tem, mi smo boljši, mi smo pametnejši, mi smo pogumnejši. Potem dve jogurt revolucije in na koncu na tisoče mrtvih.

Tudi jaz tebi, Milenko Walner, od srca želim, da se te nekaj od tega dotakne.  

[#109449] 31.07.07 11:32 · odgovor na: anon-91864 (#109223)
Odgovori   +    0

Vdiva z Miletom se toliko medsebojno hvalita in dvigata ceno po forumih, da je to opazno in že malo neokusno.

Kot je bila nekdaj solidarna bratska pomoč.

Preveč sladkega čez čas postane grenko.
anon-106827 sporočil: 4
[#110589] 03.08.07 00:02
Odgovori   +    0
Slovenci imate to kolk ste vredni,dobro vam je napisal Mičo.
anon-55773 sporočil: 241
[#111229] 04.08.07 22:50 · odgovor na: anon-124452 (#108726)
Odgovori   +    0

yuslocan je napisal(a):

Zato ti bom dal dobar predlog v tvojem balkanskem stilu: NE SERI MIČO, MATERE TI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pripis:

če si slučajno Hrvat, potem ste daleč za nami, slovenčki, in celo za Bolgari in Romuni. Radi bi v Evropo, pa vam nagaja nacionalizem, slaba ekonomija, neizpeljane REFORME, tajkuni, inflacija, prekomerna zadolženost,...........HRVATČKI TE RABIJO MIĆO, VELIKO BOLJ KOT MI, KAJ NE????????

Če si slučajno Srb, kot bi to najprej sklepal, potem te mali srbijančki najbolj krvavo rabijo. Namreč, vsako leto so manjši, krči se jim država, krči se jim pamet, (inteligenca beži ven tako, kot si to naredil ti) obremenjeni so do ušes z nacionalizmom, potrebni programov, ekonomije, razvoja, reform, REFORM, Mićo, in še v Evropo bi radi.
PA ŠTA ONDA RADIŠ OVDE, BRE????????????

JA ČU TI REČI, MIĆO: SEREŠ BRE, MNOGO SEREŠ...............

Popolnoma dovolj velik razlog, da bi se  s teboj sploh ne ukvarjal.

Naj ti bo lepo še naprej.

Andres

Strani: 1 2 3 4 5 6