Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Nauki iz Ambrusa
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 17
sporočil: 6.084
lukav je napisal(a):Mimogrede, kaj narediš s predsednikom države, ki hiti nadomestiti tisto, kar je država porušila ?
a sem ti lepo napisal, da bi jim morali podrtijo podreti na podlagi odloka? in da če ponovno gradijo, ponovno rušiš in pišeš globe, vse na podlagi odloka. vendar strojane pustiš tam kjer so, ker njihove pravice ščiti ustava . ti pa v svojem zagonu skusas postaviti nek lokalni odlok nad ustavne pravice posameznika? in potem meni ocitas balkansko dojemanje pravne države medtem ko kvasiš o temeljih liberalizma? pa očitno ne veš ne kaj je pravna država, ne kaj je liberalizem. žalostno. ampak seveda tako zelo tipično.
lp.m
sporočil: 6.657
Cartman je napisal(a):
U, ne me jebat s temi Hervardi... Mladina je o teh luzejih pred dobrim letom imela clanek ( www.mladina.si/tedni...ca_suljic/ ).
Je pa izjemno nešpasno, da sedanja ablast celo sponzorira tovrstne ekstremiste ( evropa.gov.si/za-nev...seznam/47/ ), namesto da bi jih preganjala (pravna drzava ocitno se zmeraj sepa, ceprav so tanovi na ablasti ze dobri 2 leti).
Skratka, če so pa Hervardi naredili spisek, potem pa zadeva ziher drži. Nekaj člankov Bojana Rajška, nekaj patetičnih pozivov SDS aktivista Muhiča (ki btw. sploh ne živi v Ambrusu ampak v Ljubljani), slika groba tastarega Strojana in temu idioti kot si ti že rečejo "kronološki povzetek". Neo naziji imajo cele kupe take literature, ki govori o tem, kako je bil Adolf pravi človekoljub, Himmler je pa skrbel za zdravo zivljenje otrok in mladine. Ampak takim nebulozam (ki so po pri nas celo izzvzete iz pravice do svobode govora!) podlegajo le taki debili kot si ti.
Tale post pa lahko mirno stejes za ad hominem napad, ker tak je in je kot tak tudi misljen. :)
Cartman dej si preber kaj zapiše Tomica Šuljič o Hervardih, vidim da si nisi. Organizacijo ekstremistov loči od organizacije Hervarov, negativen prizvok je edinole ta, da ju v članku obravnava eno za drugim.
Povej, zate pomeni biti Slovenec in se zavedati slovenskih korenin in svoje zgodovine ter jo častiti ( kot to počno vsi narodi, nekateri takorekoč od tega živijo) pojav ekstremizma?
1.)Če ne, potem kako lahko primerjaš Hervarde s Hitlerjem??
2.)Če pa je slovenstvo zate ekstremizem, potem se lahko začneva raje pogovarjati nemško, italjansko, madžarsko ali srbohrvaško, saj je slovenščina tako in tako jezik naroda hlapcev in dekl brez lastne zgodovine in celo jezika(!?) - te stvari so nam vcepljali v glavo 1000 let in prav je da se jih zavedamo.
Kar se pa tiče kronološkega povzetka pa samo tole: vsaka medalja ima dve strani in za pravo informiranost je prav, da preveriš obe. Teh podatkov nisem nikjer prej zasledil ob poplavi hanškov in podobnih novic, zato sem si jih z ˝veseljem˝ prebral.
sporočil: 5.625
prerok je napisal(a):
Prosim za citat. Knjiga, poglavje, vrstica. Hvala.
začne se že z desetimi zapovedmi, št. 2. Je pa še več tovrstnih cvetk v Bibliji (in tudi nekaj, ki to zanikajo).
"You shall not make for yourself an idol, whether in the form of anything that is in heaven above, or that is on the earth beneath, or that is in the water under the earth.You shall not bow down to them or worship them; for I the Lord your God am a jealous God, punishing children for the iniquity of parents, to the third and fourth generation of those who reject me ,"
"Ne delaj si rezane podobe, ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo! Ne priklanjaj se jim in jim ne služi, kajti jaz, GOSPOD, tvoj Bog, sem ljubosumen Bog, ki obiskujem krivdo očetov na sinovih in na tretjih in na četrtih , tistih, ki me sovražijo, toda izkazujem dobroto tisočem, tistim, ki me ljubijo in izpolnjujejo moje zapovedi."
palcom je napisal(a):
Mimogrede, kaj narediš s predsednikom države, ki hiti nadomestiti tisto, kar je država porušila ?
lp.m
oglobiš še njega, hkrati pa s pendreki in vodnimi topovi preženeš vaške straže in ostale posebneže.
p: meni je bila ta poteza sicer dokaj všeč, kot veš. kar pa ne pomeni, da se mi drnovšek ne zdi zrel za norišnico.
lukav je napisal(a):Hm, če je predsednik delal nekaj, zaradi česar bi ga morali oglobiti je ideja o preganjanju straž nenavadna, saj so straže preprečile nezakonito dejanje...zaustavitev Janeza D. s strani uradnih oseb in njegov transport v zapor ali norišnico bi zagotovo učinkovali bolj, kot vodni topovi.
oglobiš še njega, hkrati pa s pendreki in vodnimi topovi preženeš vaške straže in ostale posebneže.
p: meni je bila ta poteza sicer dokaj všeč, kot veš. kar pa ne pomeni, da se mi drnovšek ne zdi zrel za norišnico.
Čudno,da ti je njegovo dejanje všeč; saj je pokvarjeno in je on pokvarjen človek. Če bi želel pomagati komurkoli, posebno Strojanovim otrokom, bi to lahko storil na sto drugih načinov in brez izzivanja v že tako pregretem okolju.
lp.m
sporočil: 589
Evo Darko, malo se poglej v ogledalo.
Pravnik z malo širšim razumevanjem se je nate obrnil z pravnimi sredstvi in sedaj si se takoj zožil na ustavo in zakonodajo RS. Zakonodaja in pravni red RS ne deluje in pravniki bi morali biti prvi ki bi to povedali in poskušali to popraviti.
Pravnik z malo širšim razumevanjem se je nate obrnil z pravnimi sredstvi in sedaj si se takoj zožil na ustavo in zakonodajo RS. Zakonodaja in pravni red RS ne deluje in pravniki bi morali biti prvi ki bi to povedali in poskušali to popraviti.
sporočil: 949
ver je napisal(a):V tem je bistvo , naravnost bedastega dojemanja .
Cut the crap! Rule of law je temelj liberalizma. Trdim, da se morajo tudi Strojani držati zakonodaje, tudi prostorske, pa če se tebi ali njim zdi še tako neumna. Pravne države nimamo zato, ker ste takšni v večini: kar sami bi določali, kateri zakoni so smiselni za upoštevanje in kateri ne. Za to presojo je zadolženo samo US. I maš tipično balkansko dojemanje pravne države.
ver je napisal(a):
Hvala za podporo in korekcijo. p: nisem pravnik, Lockeja pa sem bral.
Podpora seveda ni edina, don t worry. Forum deluje včasih tako rdeče čifursko, da glava boli. Razlog je seveda samo en.
sporočil: 10.178
Zadnja sprememba: anon-89 03.01.2007 01:25
Janez100 je napisal(a):
Podpora seveda ni edina, don t worry. Forum deluje včasih tako rdeče čifursko, da glava boli. Razlog je seveda samo en.
lukav ni ne rdeč in ne čefur, mu pa verjetno lahko štejete v slabo to, da je edini pravnik med kavbojsko razpoloženimi razpravljalci.
p: prav posebej ne maram ciganov, iščem načine kako iztrebiti nesmrtne partizane( na žalost, kot je vidno iz stroškov penzijske blagajne, neuspešno) , do sedaj volilec sds, a še posebej se bojim klenih slovenskih lovcev in amaterskih razlagalcev ustave.
sicer steven king rad piše zgodbe o mestih kot je ambrus. pa tudi
zlo je pri njemu dokaj neoprejemljivo, a zato toliko bolj prvinsko,
recimo strojani bi lahko bili vampirji iz salem s lot:)
poglej ver, če dobiš cigana na tvoji posesti(ko krade ali ne), ga
po moje lahko brez slabe vesti nalomiš. če ga dobim, ko krade v
trgovini, opravim svojo državljansko dolžnost in ga z uporabo
primernih sredstev zadržim do prihoda policije, seveda pri tem spet
pade batina ali dve. če mi grozi z orožjem, ga v strahu za svoje
življenje lahko tudi ustrelim, a nekomu preprečiti, da prebiva na
lastnem zemljišču pač ne morem, še posebej ne kar celi skupini, v
kateri je tudi več kot 10 otrok.
Bob je napisal(a):
lukav ni ne rdeč in ne čefur, mu pa verjetno lahko štejete v slabo to, da je edini pravnik med kavbojsko razpoloženimi razpravljalci.
p: prav posebej ne maram ciganov, iščem načine kako iztrebiti nesmrtne partizane( na žalost, kot je vidno iz stroškov penzijske blagajne, neuspešno) , do sedaj volilec sds, a še posebej se bojim klenih slovenskih lovcev in amaterskih razlagalcev ustave.
Nisem ga (se oproščam omenjal). Hvala za pojasnilo in dodatno obrazložitev. Skupni imenovalec seveda ostaja z moje strani. Nihče od Slovencev ne more tako in s takim perverznim užitkom pljuvati po lastni naciji.
ver je napisal(a):
Prekleto slab pravnik , ker ne priznava enakih naravnih, ustavnih pravic vaščanom, kot jih Strojanovim. To je njegov edini problem, dvojna merila i n negiranje vzročno-posledičnih odnosov . Za sodnika si ga ne bi želel, objektivnost in nepristranskost sta mu španska vas . Nič hudega, takšni so tu v večini.
Sem si dovolil podčrtati, da ne pišem še enkrat. Podobnih modelov je veliko , ne pa večina.
Janez100 je napisal(a):
Nisem ga (se oproščam omenjal). Hvala za pojasnilo in dodatno obrazložitev. Skupni imenovalec seveda ostaja z moje strani. Nihče od Slovencev ne more tako in s takim perverznim užitkom pljuvati po lastni naciji.
po mojem poznavanju predstavnikov različnih narodov, po spletu okoliščin jih res poznam kar nekaj, smo slovenci eden bolj zajebanih narodov. to še posebej velja za goveda moškega spola.
in kje je meja, ko rečemo, da družbena pogodba ne velja več? kaj če
mi sosedov pes ščije po lepo negovani trati in se kljub večkratnim
opozorilom sosed za to ne zmeni? se mu sam poserjem na trato,
naredim dober pasji golaž ali psu, lastniku in njegovi družini
preprečim dostop do njegove posesti? ver, tole z odpovedjo družbene
pogodbe je nevarna igra, pri kateri je pot nazaj zelo težka.
za konec(ravno berem neko šund knjigo:)), kaj bi morali narediti po
moje.
1. če ne gre drugače, z vodnimi topovi razbiti ruljo, se opravičujem, razburjene vaščane.
2. zapreti vse cigane, ki so pravnomočno obsojeni.
3. podreti nelegalno postavljene objekte in jim, glede na to, da gre za veliko otrok, omogočiti začasno bivališče.
4. če se starši z bivališčem ne strinjajo, socialna služba pobere vse nepolnoletne otroke, ki nimajo primernih pogojev za življenje.
5. z globami kaznovati vse, ki so tako ali drugače ogrožali javni red in mir ali onemogočali delo policije.
nikakor se pa nima prvi minister kaj pogovarjati s podivjano množico na terenu, pa če so njihovi protesti še tako upravičeni.
1. če ne gre drugače, z vodnimi topovi razbiti ruljo, se opravičujem, razburjene vaščane.
3. podreti nelegalno postavljene objekte in jim, glede na to, da gre za veliko otrok, omogočiti začasno bivališče.
4. če se starši z bivališčem ne strinjajo, socialna služba pobere vse nepolnoletne otroke, ki nimajo primernih pogojev za življenje.
5. z globami kaznovati vse, ki so tako ali drugače ogrožali javni red in mir ali onemogočali delo policije.
nikakor se pa nima prvi minister kaj pogovarjati s podivjano množico na terenu, pa če so njihovi protesti še tako upravičeni.
še lestvica, kdo gre meni na živce, če bo spet kakšen
revolt.:)
1. podivjani vozniki.
2. nesmrtni partizani, ki živijo kot princi na naš račun.
3. svinjski davki.
4. dilerji droge v ljubljanskih naseljih.
5. kvazi intelektualci.
6. večina novinarjev.
7. prelepe punce, no ja.:)
1. podivjani vozniki.
2. nesmrtni partizani, ki živijo kot princi na naš račun.
3. svinjski davki.
4. dilerji droge v ljubljanskih naseljih.
5. kvazi intelektualci.
6. večina novinarjev.
7. prelepe punce, no ja.:)
mislim, da je razbitje rulje, odstranitev črne gradnje, odstranitev
otrok iz neprimernih razmer in izvršitev sodb, možno
urediti po sedaj veljavnih zakonih. kar se pa razumnikov
tiče, če se ne motim smo, volili g.janšo in ne njih. ko si na
oblasti pa je tudi potrebno pokazati malo jajc in ne samo znanja
sklepanja gnilih kompromisov.
pri ciganih bi grožnja odstranitve otrok iz neprimernih življenskih
razmer in s tem dohodka, ki ga ti prinašajo, po moje
imela večji vpliv na način njihovega življenja, kot vsi drugi
programi socializacije skupaj.
sporočil: 186
dani14 je napisal(a):
Cartman dej si preber kaj zapiše Tomica Šuljič o Hervardih, vidim da si nisi. Organizacijo ekstremistov loči od organizacije Hervarov, negativen prizvok je edinole ta, da ju v članku obravnava eno za drugim.
Povej, zate pomeni biti Slovenec in se zavedati slovenskih korenin in svoje zgodovine ter jo častiti ( kot to počno vsi narodi, nekateri takorekoč od tega živijo) pojav ekstremizma?
1.)Če ne, potem kako lahko primerjaš Hervarde s Hitlerjem??
2.)Če pa je slovenstvo zate ekstremizem, potem se lahko začneva raje pogovarjati nemško, italjansko, madžarsko ali srbohrvaško, saj je slovenščina tako in tako jezik naroda hlapcev in dekl brez lastne zgodovine in celo jezika(!?) - te stvari so nam vcepljali v glavo 1000 let in prav je da se jih zavedamo.
Kar se pa tiče kronološkega povzetka pa samo tole: vsaka medalja ima dve strani in za pravo informiranost je prav, da preveriš obe. Teh podatkov nisem nikjer prej zasledil ob poplavi hanškov in podobnih novic, zato sem si jih z ˝veseljem˝ prebral.
Sem si prebral, kaj je napisano. Ze leta 2005 v Mladini. Ne skrbi, sem pismen.
Ce se tebi zdi med skini in ultranacionalisti razlika velika, upam da to ni zato, ker se oni med seboj ne marajo.
Vsak ekstremni nacionalizem (Hervardi so celo ultra nacionalisti) je slab. Per se. Ker izhaja iz prevelikega poudarjanja superiornosti (posebnosti, unikatnosti, zgodovinskosti whatever) enega izmed narodov se nujno postavlja nad druge narode (in njihove posameznike). Tovrstne ideje so civilizirani narodi presegli ze stoletja nazaj (ideje o tem, da smo pred bogom vsi enaki - ce ne drugace v smrti - so bile na nasem ozemlju narisane (za tiste, ki slabo ali sploh ne berejo) ze na stenah cerkve v Hrastovljah). V zacetku 21. stoletja vracati se nazaj na ideje superiornosti enega (kateregakoli) naroda je, milo receno, nazadnjasko.
Tebi v razmislek pa bi priporocil v branje knjigo Macja zibka (Cat's cradle) Kurta Vonneguta ml. Tagline: Res dobra vera je izdaja vseh izdaj. (namig: ne govori o veri).
sporočil: 8.543
Janez100 je napisal(a):in to je?
Do točke 6. sem s teboj, s tem da bi točki 1. dodal podčrtano
avtoprevoznike, ki z močjo svojih tovornjakov izsiljujejo ugodnejše
pogoje za svoje delo s katerim uničujejo ceste in delajo gužvo -
sam bi takoj predlagal vsaj 2-3x večjo cestnino za tovornjake.
ver je napisal(a):
Prekleto slab pravnik, ker ne priznava enakih naravnih, ustavnih pravic vaščanom, kot jih Strojanovim. To je njegov edini problem, dvojna merila in negiranje vzročno-posledičnih odnosov. Za sodnika si ga ne bi želel, objektivnost in nepristranskost sta mu španska vas. Nič hudega, takšni so tu v večini.
dragi ver, objektivnost je nekaj kar manjka predvsem tebi. vaščanom priznavam povsem enake pravice, ampak ti si preveč zaslepljen, da bi sploh lahko prebral kaj pišem. pa prosim ne smeši se več s citiranjem wikipedije in nekih desničarskih web sajtov. saj znaš bolje.
za sodnika me nikoli ne boš imel, ker se s pravosodjmen nikoli ne mislim ukvarjati. boš pa s svojim pogledom na svet še naprej imel težave v tej družbi.
Janez100 je napisal(a):
janezek, ti si pa sploh krasen primerek maloumnega slovencka. z nekom kot je ver, se je vsaj uzitek prerekati, s tabo pa je to samo izguba časa, saj ni niti najmanjšega upanja, da bi karkoli razumel.
Bob je napisal(a):tako nekako, ja. (naravni zakoni s tem nimajo prav veliko, tudi verov na novo odkriti revolt s tem nima prav dosti)
za konec(ravno berem neko šund knjigo:)), kaj bi morali narediti po moje.
Vsekakor je opisan scenarij dober in smiseln.
Je pa precej razumljivo, da se bodo na koncu ljudje uprli, če se opisane stvari leta in leta ne zgodijo. Ko to preseževse razumne mere se bodo ljudje prej ali slej sami organizirali in ko bo ta skupina dovolj velika bodo prišli tudi do policistvov in sodnikov in jih vse skupaj brcnili v rit, ker pač ne opravljajo svojega dela. In glede na učinek policije in sodišč v Sloveniji .....
Je pa precej razumljivo, da se bodo na koncu ljudje uprli, če se opisane stvari leta in leta ne zgodijo. Ko to preseževse razumne mere se bodo ljudje prej ali slej sami organizirali in ko bo ta skupina dovolj velika bodo prišli tudi do policistvov in sodnikov in jih vse skupaj brcnili v rit, ker pač ne opravljajo svojega dela. In glede na učinek policije in sodišč v Sloveniji .....
sporočil: 117
Slovenija ima z posebnim varstvom manjšin npr. v Italiji ogromno
moralno-pogajalsko prednost pred Italijani, ki zatirajo Slovence in
imajo podoben zakon samo na papirju. (Koliko smo uspeli to
izkoristiti za zaščito naše manjšine in pritisk na Italijo je
seveda posebna zgodba.)
Bob je napisal(a):Pri tebi mi je posebno všeč, da si zelo duhovit. :)
za konec(ravno berem neko šund knjigo:)), kaj bi morali narediti po moje.
lp.m
sporočil: 2.011
0902ISXdX je napisal(a):Vzrok je na tozilstvu.
Po tistem, kar sem jaz prebral, je Ambrušanom prekipelo, ko so Strojanovi pomagali pretepsti domačina.
Prav konkretno je pisalo, kako so Strojanovi s svojimi avtomobili v zasedi obkolili nesrečneža, ki je še vedno v komi.
In res ne razumem, kako z lahkoto pozabljate to preprosto dejstvo.
Torej je "pohod Ambrušanov" posledica.
Probleme pa se rešuje tako, da se odpravi vzrok.
Ne, in to ni silobran. To je ravnanje drhali. Ce bi prostestirali pred sedezem tozilca ali pa magari pred njegovo domaco hiso, jim ne bi mogli reci, da so drhal.
sporočil: 1.680
Brez pomislekov se strinjam le s prvim stavkom drugega odstavka
vašega pisanja! Pomisleki pa so po moje upravičeni glede "rezanja
glav"! Komu? Tistim, ki jih več ni na oblasti in so zadeve zavozili
(so odgovorni zaradi neizpolnjevanja svojih nalog)- malce težko
izvdeljivo?! Tem, ki so sedaj "na oblasti" in torej ne morejo
nositi odgovornosti za svoje predhodnike? Smešno - oz. "po naše"!
Bolje bi bilo zavihati rokave in postaviti stvari na svoje mesto -
naloga za vse! Zakoni naj veljajo enako za vse, da se nihče ne bo
čutil ali celo da bi bil ogrožen zaradi kriminala drugih, kar je
tudi primer Ambrusa!