Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nauki iz Ambrusa

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 17

anon-9939 sporočil: 17.846
[#32611] 02.01.07 20:48 · odgovor na: anon-36971 (#32606)
Odgovori   +    0

1 € je napisal(a):

ne zmerjaj! ne moremo vendar biti MI kriminalci, ko pa vsi dobro vemo, da so kriminalci Strojani . pa zapomni si že enkrat!!! ma, jebeš ti tako pravno državo...

Jaz tega ne vem saj ne poznam kazenske evidence članov družine Strojan, toda tudi ne tiste vaščanov Ambrusa, Vera pa tudi tvoje ne.
[#32612] 02.01.07 20:50 · odgovor na: (#32610)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

Zajebal si, ti trdiš, da lahko Strojani ob nedelovanju pravne države kratijo ustavne pravice vaščanom (beri: jih v neskončnost ogrožajo in njihovo lastnino), ti pa se ob nedelujoči pravni državi ne smejo braniti. Jaz trdim, da se smejo, ker je to naravna pravica, naj ti lukav kot pravnik razloži, kako zakonodaja pravne države sloni na naravnih zakonih. Če ne deluje pravna država, velja etika naravnih zakonov. Tako je, nisem se jaz tega spomnil.

Ver, ne želi si vladavine "naravnih zakonov".
anon-521 sporočil: 5.625
[#32613] 02.01.07 20:51 · odgovor na: (#32601)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

Nisem katolik, agnostik. Nihče, tudi otroci, tam ne sme prebivati, ker gre za kmetijsko vodovarstveno zemljišče. Štekaš?

no ja, srednjeveške metode si kljub temu ohranil.

vodovarstveno območje? ne flancaj, saj so jih preselili na drugo vodovarstveno območje 
anon-36971 sporočil: 8.543
[#32616] 02.01.07 20:52 · odgovor na: anon-521 (#32604)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

načelen vidik? wtf? je to kaka nova pravna kategorija in si lahko po novem vsi razlagamo pravne pojme po svoje, khm, z načelnega vidika?

to sicer pozdravljam: moj sosed ima večje stanovanje in boljši avto in razmišljam, da mu oboje zaplenim s silobranom ali čim še bolj načelnim .

:)))
npr.poprava krivic leta 1945?
saj pravim, teli neoliberalni petelini so izrezani komunisti s spremenjeno terminologijo...
[#32617] 02.01.07 20:54 · odgovor na: (#32614)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

... v skladu z zakonodajo, ki jasno onemogoča trajno bivalno nastanitev na njihovi kmetijski parceli. Lahko zdaj končamo?

Umm, naravni zakoni tukaj ne veljajo? So praljudje ali ljudje v srednjem veku iskali dovoljenje za naselitev?! Moj Bog, pa ti resno potrebuješ pomoč.
[#32618] 02.01.07 20:56 · odgovor na: anon-9939 (#32611)
Odgovori   +    0

0219K21 je napisal(a):

Jaz tega ne vem saj ne poznam kazenske evidence članov družine Strojan, toda tudi ne tiste vaščanov Ambrusa, Vera pa tudi tvoje ne.

sori, Darko, hotel sem bit ciničen...
očtno sem brcnil v temo, se opravičujem :(
[#32619] 02.01.07 20:59 · odgovor na: (#32610)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

Zajebal si, ti trdiš, da lahko Strojani ob nedelovanju pravne države kratijo ustavne pravice vaščanom (beri: jih v neskončnost ogrožajo in njihovo lastnino), ti pa se ob nedelujoči pravni državi ne smejo braniti. Jaz trdim, da se smejo, ker je to naravna pravica, naj ti lukav kot pravnik razloži, kako zakonodaja pravne države sloni na naravnih zakonih. Če ne deluje pravna država, velja etika naravnih zakonov. Tako je, nisem se jaz tega spomnil.

to ni res. če ne deluje pravna država, velja pravica močnejšega, točno to kar se je zgodilo v Ambrusu. Vae victis so temu rekli včasih barbari, ko so tolkli po tistih, ki so že imeli pravno državo.
[#32621] 02.01.07 21:01 · odgovor na: anon-36971 (#32616)
Odgovori   +    0

1 € je napisal(a):

:)))
npr.poprava krivic leta 1945?
saj pravim, teli neoliberalni petelini so izrezani komunisti s spremenjeno terminologijo...

verove ideje seveda niso liberalne, niti neoliberalne, kvečjemu njihovo nasprotje. nasploh vidim, da se v SLO veliko ljudi proglaša za liberalce, čeprav so v resnici ekstremni desničarji.
anon-76887 sporočil: 18.121
[#32622] 02.01.07 21:02 · odgovor na: anon-9939 (#32617)
Odgovori   +    0
A veš kaj me resnično zanima, Darko?
Kaj bi po tvojem morala narediti Republika Slovenija v tem primeru Strojanovih, da bi ti bil zadovoljen?
Lahko na kratko strneš v nekaj točk, kaj bi TI storil, če bi (hipotetično) imel BREZMEJNO oblast?
Ko bi bilo treba konkretno ukrepati in ne zgolj naštevati problemov in kršitev vlade RS?
[#32623] 02.01.07 21:03 · odgovor na: anon-521 (#32621)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

verove ideje seveda niso liberalne, niti neoliberalne, kvečjemu njihovo nasprotje. nasploh vidim, da se v SLO veliko ljudi proglaša za liberalce, čeprav so v resnici ekstremni desničarji.

:))
jap, podpišem...
[#32624] 02.01.07 21:03 · odgovor na: (#32614)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

... v skladu z zakonodajo, ki jasno onemogoča trajno bivalno nastanitev na njihovi kmetijski parceli. Lahko zdaj končamo?

gre za odlok občine butale, ne za zakonodajo. zaradi nekega levega odloka te v pravni državi nihče ne more odstraniti s lastne zemlje.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#32625] 02.01.07 21:08 · odgovor na: anon-521 (#32624)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

gre za odlok občine butale, ne za zakonodajo. zaradi nekega levega odloka te v pravni državi nihče ne more odstraniti s lastne zemlje.

Sem mislil, da so občinski odloki in podobni akti lokalne uprave del pravnega reda države, a to potem ne drži in se lahko požvižgamo na njih ?

lp.m
[#32626] 02.01.07 21:10 · odgovor na: (#32620)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

Seveda si je ne želim, si pa tako kot ti in ostali v odsotnosti pravne države ne zatiskam oči, da že ne veljajo. Velja ulica, najprej Strojani kot vzrok, potem pa kot posledica so to spoznali tudi vaščani. Jaz jim ne zamerim, divji zahod ni v ZDA, pač pa tule. Za bolj gluhe: Slovenija ni in nikoli ni bila pravna država. Celo lukavemu gre težko v možgane, da morajo predvsem Strojani kot vir tokratnega problema spoštvovati zakone. Ko jih bodo, bo problem izginil sam od sebe. Zakonodaja pa med drugim pravi, zapoveduje, da tam sploh ne morejo trajno prebivati. Ne oni, ne kdorkoli drug. Kdo zdaj ne razume pravne države??? Vi ali jaz???

Za take kot si ti je treba imeti v pripravi vedno eno veliko, veliko in trdo gorjačo vedno v pripravi (ali pa, "well equipped militia), saj se nikoli ne ve kdaj boste napadli in začeli lezti skozi vrata in okna mojega domovanja.

Natanko to je tisto o čem je govoril tudi Hanžek, ko je omenjal rušitev pravne države. Ambrušani in ne Strojani so zaslužili ostro in neusmiljeno ukrepanje vseh represivnih organov pravne države tisti hip, ko so se zbrali v nekajstoglavi množici in ko niso ubogali ukaza, da se pri priči razidejo.

Če pa jim policija tega ukaza ni dala potem je ves smrad na Gregorčičevi in NE v Ambrusu, še najmanj pa v Dečji vasi ali v kateremkoli romskem naselju.

Če bi obstajal izraz za to kar se je mogoče zgodilo v Ambrusu bi še najboljši izraz bil "državni udar" na pravne temelje države. Policija je onemogočena in razorožena, hkrati je podeljen via-facti mandat vaškim stražam in samooklicanim "pogajalcem" v imenu krajevnih skupnosti ali celih občin okrog tega ali bo kakšna družina kje živela NA LASTNI ZEMLJI.

D.
[#32627] 02.01.07 21:12 · odgovor na: anon-15715 (#32625)
Odgovori   +    0

palcom je napisal(a):

Sem mislil, da so občinski odloki in podobni akti lokalne uprave del pravnega reda države, a to potem ne drži in se lahko požvižgamo na njih ?

lp.m

Ista država že nekaj let čaka, da občina Ivančna Gorica svoj odlok spremeni tako, da bi se naselje Strojanovih lahko legaliziralo.
[#32628] 02.01.07 21:12 · odgovor na: (#32620)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):

Seveda si je ne želim, si pa tako kot ti in ostali v odsotnosti pravne države ne zatiskam oči, da že ne veljajo. Velja ulica, najprej Strojani kot vzrok, potem pa kot posledica so to spoznali tudi vaščani. Jaz jim ne zamerim, divji zahod ni v ZDA, pač pa tule. Za bolj gluhe: Slovenija ni in nikoli ni bila pravna država. Celo lukavemu gre težko v možgane, da morajo predvsem Strojani kot vir tokratnega problema spoštvovati zakone. Ko jih bodo, bo problem izginil sam od sebe. Zakonodaja pa med drugim pravi, zapoveduje, da tam sploh ne morejo trajno prebivati. Ne oni, ne kdorkoli drug. Kdo zdaj ne razume pravne države??? Vi ali jaz???

načeloma se s tem strinjam: ja, strojanom bi morali rušiti tisto podrtijo in ja, za strojane velja zakon ravno tako kot za kogarkoli drugega. ampak vsak konkreten prekršek mora imeti konkretno kazen: pregon nekoga z lastne zemlje na osnovi njegove v genih zapisane kriminalnosti pa je nekaj, kar je znacilno za totalitarne režime.
anon-28836 sporočil: 3.657
[#32629] 02.01.07 21:13 · odgovor na: anon-521 (#32613)
Odgovori   +    0

lukav je napisal(a):

no ja, srednjeveške metode si kljub temu ohranil.

vodovarstveno območje? ne flancaj, saj so jih preselili na drugo vodovarstveno območje 

Mogoce ablast zeli pospesiti izgradnjo LJ cistilne naprave na Savi?

http://edition.cnn.c...index.html< /a>  je podobna zgodba iz Spanije.  Polpretekla zgodovina znana.

LP MMM
[#32630] 02.01.07 21:15 · odgovor na: anon-76887 (#32622)
Odgovori   +    0

0902ISXdX je napisal(a):
A veš kaj me resnično zanima, Darko?
Kaj bi po tvojem morala narediti Republika Slovenija v tem primeru Strojanovih, da bi ti bil zadovoljen?
Lahko na kratko strneš v nekaj točk, kaj bi TI storil, če bi (hipotetično) imel BREZMEJNO oblast?
Ko bi bilo treba konkretno ukrepati in ne zgolj naštevati problemov in kršitev vlade RS?

Republika Slovenija je že naredila. Naročila Občini Ivančna Gorica spremembo občinskega odloka o vodovarstvenem območju zato, da bi se lahko naselbina romske družine Strojan lahko legalizirala.

V letu 2007 se pričakuje Zakon o romskih skupnostih, ki bo omogočil državi, da samostojno poseže v občinske odloke tistih občin, ki s svojimi odloki preprečujejo legalizacijo obstoječih romskih naselij.

LP
D.
aladin sporočil: 70
[#32631] 02.01.07 21:15 · odgovor na: anon-6533 (#32531)
Odgovori   +    0

pavel je napisal(a):

In kaj je oni stric iz EU tako pametnega povedal? Da mogoče moramo narediti rezervate, tako kot so npr. v Franciji? Mogoče bi začeli s kranjsko planino in bi predlagal, da urediš, da se preselijo čimprej sem. pa še par tistih iz Koreje gor povabi.
Hehe, cena horsa bi padla za 50%, gandžo bi pa po otroških igriščih lahko kar sami nabiral :)
[#32633] 02.01.07 21:16 · odgovor na: anon-15715 (#32625)
Odgovori   +    0

palcom je napisal(a):

Sem mislil, da so občinski odloki in podobni akti lokalne uprave del pravnega reda države, a to potem ne drži in se lahko požvižgamo na njih ?

lp.m

lahko ti na podlagi odloka podrejo črno gradnjo. če zgradiš novo, ti jo podrejo, če pripelješ prikolico, ti jo odpeljejo. poleg tega plačaš kazen, vse na podlagi odloka. tebe kot osebe pa s tvoje zemlje ne morejo pregnati, pa tudi če postaviš 100 črnih gradenj - pred tem te ščiti ustava in mednarodni akti. je zdaj bolj jasno?
anon-73431 sporočil: 589
[#32634] 02.01.07 21:19 · odgovor na: (#32513)
Odgovori   +    0
Bravo Dob!!! To je poanta.
Pri nas pravni sistem ne deluje in dokler ne bo vlade, ki bo to postavila pokonci se bo vedno dogajalo, da bodo tisti, ki bodo pač trenutno pri koritu izkoriščali situacijo...
[#32635] 02.01.07 21:28 · odgovor na: (#32632)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):
Odlok morda ni pravno veljavni akt, del pravne države? Dokler ga ne spodbije US, velja, mar ne? Tako prosto gibanje kot prebivanje sta v vsaki državi zelo zelo regulirana, primer so kar cestni zakoni. Ajajaj, lukav, pravnik pa tak. Dokler se ne boste lotili razumevanja - IN REŠEVANJA - problema pri vzroku, ki pa ne tiči v vaščanih, se boste vrteli samo v krogu. Jaz vas imam dovolj, povedal sem vse, tule imam že zelo nestrpno družbo, ki mi pravi: "Pusti jih." Probleme se rešuje pri vzrokih, če se pa vam zdi, da pri posledicah, pa tudi prav. Sporočite mi, če vam ta metoda "reševanja" deluje vsaj privatno. :)

daj na wikipediji preveri še, če kaj pise o hierarhiji pravnih aktov. pa morda o tem ali občinski akti in ustavne pravice veljajo za ljudi ali za črne gradnje.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#32636] 02.01.07 21:29 · odgovor na: anon-521 (#32633)
Odgovori   +    0
To mi je ves čas jasno in se ne spomnim, da bi kdaj zagovarjal pregon ljudi; da ga razumem in potezo Ambrušanov do neke mere opravičujem je po moje nekaj drugega.

lp.m
[#32637] 02.01.07 21:29 · odgovor na: anon-9939 (#32590)
Odgovori   +    0
Darko, a ti se pa redno gledaš v ogledalo? Zna biti, da bi tudi ti tam videl marsikaj zanimivega...
anon-480 sporočil: 244
[#32638] 02.01.07 21:30 · odgovor na: (#32511)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):
Dodaj na moj silobran dva narekovaja. Gre pa za enako načelo, zato jih sam nisem obesil na to besedo.

Ne, ne gre za enako nacelo. Niti pod razno.
anon-26398 sporočil: 186
[#32640] 02.01.07 21:33 · odgovor na: (#32576)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):
Ne, tule je! www.hervardi.com/cig...matika.php In pozor, ne trdim, da je vse zapisano res. Ne vem in ne morem vedeti. Trdim pa, da imamo kriminalne medije, saj zapisanega nihče ne želi raziskati, preveriti in objaviti. Le čemu, a? Mediji vam tako perejo možgane, da so že čisto prepereli kot stare cunje. :))

U, ne me jebat s temi Hervardi... Mladina je o teh luzejih pred dobrim letom imela clanek ( www.mladina.si/tedni...ca_suljic/ ).

Je pa izjemno nešpasno, da sedanja ablast celo sponzorira tovrstne ekstremiste ( evropa.gov.si/za-nev...seznam/47/ ), namesto da bi jih preganjala (pravna drzava ocitno se zmeraj sepa, ceprav so tanovi na ablasti ze dobri 2 leti).

Skratka, če so pa Hervardi naredili spisek, potem pa zadeva ziher drži. Nekaj člankov Bojana Rajška, nekaj patetičnih pozivov SDS aktivista Muhiča (ki btw. sploh ne živi v Ambrusu ampak v Ljubljani), slika groba tastarega Strojana in temu idioti kot si ti že rečejo "kronološki povzetek". Neo naziji imajo cele kupe take literature, ki govori o tem, kako je bil Adolf pravi človekoljub, Himmler je pa skrbel za zdravo zivljenje otrok in mladine. Ampak takim nebulozam (ki so po pri nas celo izzvzete iz pravice do svobode govora!) podlegajo le taki debili kot si ti.

Tale post pa lahko mirno stejes za ad hominem napad, ker tak je in je kot tak tudi misljen. :)
[#32641] 02.01.07 21:34 · odgovor na: (#32596)
Odgovori   +    0
Ampak Darko želi govoriti samoi z besedami pravnikov, ker je pač po njegovem najprej pravo, potem dolgo nič, potem mogoče Bog (čeprav dvomim, ker ni Bog definiran z nobenim pravnim aktom in to pa res ne gre), potem spet dolgo nič,...
Večina težav je nastala raqvno zato, ker pravni sistem z policijo in sodišči ni deloval in še vedno ne deluje. In zato je sklicevanje na pravo sicer razumljivo, vendar precej brez veze, saj pravo ravno tukaj ni opravilo svoje naloge.
[#32642] 02.01.07 21:37 · odgovor na: (#32632)
Odgovori   +    0

ver je napisal(a):
Odlok morda ni pravno veljavni akt, del pravne države? Dokler ga ne spodbije US, velja, mar ne? Tako prosto gibanje kot prebivanje sta v vsaki državi zelo zelo regulirana, primer so kar cestni zakoni. Ajajaj, lukav, pravnik pa tak. Dokler se ne boste lotili razumevanja - IN REŠEVANJA - problema pri vzroku, ki pa ne tiči v vaščanih, se boste vrteli samo v krogu. Jaz vas imam dovolj, povedal sem vse, tule imam že zelo nestrpno družbo , ki mi pravi: "Pusti jih." Probleme se rešuje pri vzrokih, če se pa vam zdi, da pri posledicah, pa tudi prav. Sporočite mi, če vam ta metoda "reševanja" deluje vsaj privatno. :)
 iste vrste ptiči skupaj letajo...
[#32643] 02.01.07 21:39 · odgovor na: anon-9939 (#32607)
Odgovori   +    0
"Kakor prihajajo informacije" - Darko, a si se odpeljal v Ambrus, deloval kot dober zbiratelj informacij, se pogovoril z 5-10 domačini, z nekaj Romi, z kakšnimi sosedi iz Ambrusa, ki sicer s tem nič nimajo... Od kje imaš informacije? Če je vse kaqr veš to iz medijev, potem lahko nehaš in se obrneš na primarne vire. Z uporabo tvojih pravnih načel - te informacije nimajo nobene vrednosti.
[#32644] 02.01.07 21:39 · odgovor na: anon-73431 (#32641)
Odgovori   +    0

0531KDXIn3 je napisal(a):
Ampak Darko želi govoriti samoi z besedami pravnikov, ker je pač po njegovem najprej pravo, potem dolgo nič, potem mogoče Bog (čeprav dvomim, ker ni Bog definiran z nobenim pravnim aktom in to pa res ne gre), potem spet dolgo nič,...
Večina težav je nastala raqvno zato, ker pravni sistem z policijo in sodišči ni deloval in še vedno ne deluje. In zato je sklicevanje na pravo sicer razumljivo, vendar precej brez veze, saj pravo ravno tukaj ni opravilo svoje naloge.

"Darko" se prekleto dobro zaveda, da je nad pravom le politika in "Darko" s tem nima absolutno nobenega problema. Kakor ljudstvo v demokratični proceduri izbere svoje vodilne, tako ti vodilni imajo pravico ustvarjati zakone, in dolžnost se po istih ravnati, kadar zastopajo državo in njene interese.

Toda, protipravno ravna tista oblast, ki namerno spregleda nekatere zakone zgolj zato, ker ji to politično ustreza. To je, namreč, nevarno za celotno državo in ves pravni sistem.
anon-480 sporočil: 244
[#32645] 02.01.07 21:42 · odgovor na: anon-9939 (#32607)
Odgovori   +    0

0219K21 je napisal(a):

Republika Slovenija (država) je Občini Ivančna Gorica že pred nekaj leti naročila, da spremeni občinske odloke tako, da bi se lahko naselje Dečja vas lahko legalizirala.

Kakor prihajajo informacije je čedalje bolj razvidno, da pri sporih med Ambrusom in Strojani gre za navadni rasizem. Ambrus preprosto noče Romov v svoji bližini. Od tod tudi odlok o vodovarstvenem območju.

A imas kaksen link na te zadeve? Zelo zanimivo. Bi rad prebral.

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 17