Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenci, nehajte se pretvarjati!

Strani: 1 2 3 4 5 6

Rotty sporočil: 1.242
[#105977] 19.07.07 09:38
Odgovori   +    0
Najprej sem prebral vaša menenja in šele nato članek in moram reči, da me je kar malo razočaral, saj sem pričakoval mnogo, mnogo več. Kar je napisano, je jasno vsakomur, ki ima končano vsaj srednjo šolo in ima IQ 95. Nikomur od vas ni potrebno razlagati, da je poleti ob 10:00 dopodne zunaj beli dan in ne niti jutranja zarja niti večerni zahod!

Sedaj pa še glede MM-ja.. Prekleto lahko je biti opozicija, tega je sposoben vsak gozdni Joža! Opozarjati, pritoževati, se križati, hujskati,...to zna vsak! Resnični problem pa je biti pozicija! In to pri takih bebcih, ki so pijani v snegu korakali proti vladni palači, ker...tega pa tako ni vedelo vsaj 90% njih!!!! Pač so jim "razložili", da bodo na kratki rok izgubili 1 tolar, pa je gozdni Joža nemudoma napolnil prisrčnik in pletenko, pa hajd v Ljubljano, da tem pokvarjenim kvakarjem pove, da se z njim nihče ne bo pometal!
Če bi dragi MM resnično bil sposoben česa koristnega (razen nabijanja po tipkovnici) bi to hordo počasi preoblikoval, skupaj z imenovanimi bolj ali manj mladimi resnično liberalnimi ekonomisti, ne pa da je spodvil rep med noge, takoj, ko mu je nekdo podrl prvo potičko iz mivke! Tukaj sta tako levica in desnica zelo, zelo podobni...beri MM in Slavoj Žižek!

Skartka: Blebetal je v SLO mnogo, mnogo preveč!
anon-35163 sporočil: 30.643
[#105983] 19.07.07 09:49 · odgovor na: (#105981)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-35163 19.07.2007 10:03

NavadniNimda je napisal(a):

Dej poišči na isti način še "une ta druge"... :))
"The Swarm" je desna specialiteta.

Uh... tačas, ko sem pesnil odgoror, sta padla not še dva bravomićota.

POPRAVEK: ... pa še eden. Pa dobro, kaj je zdaj to, pogoj za izpit, ali kaj? Ena ocena gor, če študent pošlje "bravo mićo" na forum?
anon-75386 sporočil: 474
[#105988] 19.07.07 09:54
Odgovori   +    0
Ah, muke razočaranega snubca:ne le levica in desnica, tudi  ljudstvo ga ne mara, in to  kljub temu, da ga že leta sistematično zmerja, mu laže, da mu gre "obče dobro vseh",in mu vobče poskuša prat možgane z neoliberalno demagogijo. Res izjemna inteligenca, ki ji tako pozno kapne, da lahko za svoje ultra-elitno šovinistične, ekonomistično-evgenske načrte računa le nase, ustanovi e-stranko enega in gre na morje;da bi naredil karkoli podobnega Mišimi ali Mosleyu ali princu Borgheseju, za to je vendarle preveč - Slovenec.
nezbise sporočil: 16
[#105989] 19.07.07 09:54
Odgovori   +    0
Odličen članek. Verjamem, da katerikoli predsednik vlade ne bi moral nič več napraviti pri takih rdečih (pre)visoko plačanih semoličih, ki jim gre le za lastno promocijo o prepotrebnosti sindikatov. Ne zavedajo se pa tega, da so to največji grobarji slovenskega napredka. Ko bo delavski razred to zaznal jih bo nagnal na cesto in si bodo iskali službo, kot mnogi delavci.
[#105994] 19.07.07 10:00
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-35163 19.07.2007 10:09
"dokončno uničenje levice in odpravo posledic komunističnih zločinov"

Tole zveni nekako tako kot "dokončna rešitev židovskega vprašanja"

"Zakaj bi kdorkoli pri zdravi pameti zapravljal svoj čas, da reformira to nehvaležno amorfno maso?"

Zato, ker marsikomu paše, da se šteje za avantgardo, modreca, "the wise", po Leu Straussu.

In da, to početje je v Sloveniji trenutno dokaj brezupno. Neka druga avantgarda je nedolgo tega pol stoletja prav tako nekaj reformirala tod naokoli in to tako štorasto, da "amorfna masa" oz. "the vulgar many" sedaj pozna večino fint in plemenitih laži, ki se jih ponavadi poslužujejo "modreci" in njihovi "džentlmeni". Ampak, ni vse brezupno. Današnja mladina zgleda precej lahkoverna in mogoče jo bo kaj laže reformirat.

V glavnem- ta tvoja "amorfna masa" so ljudje, ki -- o groza vseh groz -- niso čisto totalno butasti. In če ljudi takole "reformiraš" v glavo, si lahko srečen, če stvari ostanejo samo pri nehvaležnosti.
anon-116035 sporočil: 933
[#105998] 19.07.07 10:05
Odgovori   +    0
MM, volitve so vedno za to, da nebi vsak uresničeval svoje pravice. Torej, ali so ljudje pokvarjeni, če pričakujejo, da bo oblast, ki so jo izvolili, to vsaj v večini % uresničila?

Govorite o pokvarjencih ! Vsi lovijo le svoj interes in kot liberalec bi to skoraj moral podpirati. Zakaj bi interesi "rdečih" (katerih itak ni po vašem izvajanju)bili manj kakovostni, kot interesi kapitalistov?

Zakaj bi upokojenci morali želeti manjše pokojnine (govoriva o tistih s polnih 40 let delovne dobe) politične upokojence pa naj oblast, ki jih je odstavila plačuje iz proračuna ! Eh MM, zato nič ne morete narediti, ker nimate jasnih slik, se vam samo zdi, da nekatere stvari razumete!
anon-8827 sporočil: 238
[#105999] 19.07.07 10:05 · odgovor na: anon-47511 (#105973)
Odgovori   +    0

tomazmohar je napisal(a):
Mislim, da je imel JJ prav, ko se je zavzemal za večinski sistem. Osebno bi raje volil ljudi, kot stranko na katero se nalepijo koristolovci. Tudi odgovornost bi bila potem opredeljena drugače.
Seveda, te koalicije so ena sama žalost. Ali blokirajo spremembe ali pa omogočajo izgovore.

Res je, da se ljudje bojijo reform in sprememb, prav tako pa se bojijo močnih in učinkovitih strank in vlad. V dvostrankarskem sistemu bi se bilo bistveno težje izgovarjati, zakaj reforme niso bile izvedene.

Pod krinko strahu pred "razdeljenostjo na dva bloka" imamo sistemsko zagotovljene impotentne koalicijske vlade.

Vse skupaj zelo spominja na zaplete v zvezi s predsednikom republike. Bilo je prelito na tone črnila o orgijah med predsednikom in premierjem, nikjer pa nisem zasledil preprostega predloga, da naj se volitve predsednika odpravijo in da naj to delo opravi parlament, kot je to običajno v parlamentarnih sistemih.

Podobno je z reformami. Nikoli ne bo resnih reform, dokler imamo sistemsko garantirano, da so v vladah nasilno poročene stranke, ki so na volitvah obljubljale popolnoma drugačne reči.
anon-21246 sporočil: 41
[#106003] 19.07.07 10:09 · odgovor na: anon-75386 (#105988)
Odgovori   +    0

0720Vidma je napisal(a):
Ah, muke razočaranega snubca:ne le levica in desnica, tudi  ljudstvo ga ne mara
Od kdaj pa ljudje marajo, da jim stopiš na žulj? ... pa če poveš še tako očitno resnico?

In zakaj ne bi cenil tistih, ki hodijo drugim po žuljih? Razloži mi, zakaj ne maraš žuljehodcev?

Jaz jih cenim, pa čeprav hodijo po mojih žuljih. Naj vendar pove, da stojim v dreku! Ne cenim pa tistih, ki govorijo, da ne stojim v dreku, čeprav sem v dreku. In slednje je definicija tako levih, tako desnih in celo ljudstva, kakor praviš.
kzupanc sporočil: 10.734
[#106006] 19.07.07 10:11
Odgovori   +    0
Pravzaprav je vse res. Ampak z dodatkom, da Slovenija ni kakšna velika izjema v svetu glede opisanih lastnosti, kot ne sedanja vlada v primerjavi z drugimi. Povprečje pač, ki tudi mene včasih že krepko jezi.

O tistem na začetku:"Pač, ni moja krivda, če stvari dojemam hitreje od preostalih." pa, da tudi jaz pogosto mislim in verjamem o sebi tako. Razbijam si glavo, ker mi ne verjame žena, tašča, ni mi verjel "fotr", ne verjamejo mi tu na forumu. Pa kaj potem? Problem posameznika vsekakor je, če tega, da hitreje dojema kot ostali, ne vzame kot osrečujoč dejavnik, ampak hoče o tem prepričati ostale. To ubija.
0329Borze sporočil: 154
[#106009] 19.07.07 10:14 · odgovor na: anon-35163 (#105983)
Odgovori   +    0

mataj je napisal(a):

"The Swarm" je desna specialiteta.

Uh... tačas, ko sem pesnil odgoror, sta padla not še dva bravomićota.

POPRAVEK: ... pa še eden. Pa dobro, kaj je zdaj to, pogoj za izpit, ali kaj? Ena ocena gor, če študent pošlje "bravo mićo" na forum?

Samo jaz nisem študentka pri MM, tako da meni ne moreš tega očitat::))
anon-46670 sporočil: 1
[#106011] 19.07.07 10:16
Odgovori   +    0
Borut Grahek
Bravo Mičo, odličen stil pisanja. Očitno so se nekateri v tvojem pisanju prepoznali in se v komentarjih že zaletavajo vate. Ti primitivci skušajo s svojimi napadi popačiti sliko napisanega, vendar resnica ne more biti daleč, kar jih seveda boli. Moti tudi dejstvo, da so se vsi ti silni junaki pozabili podpisati, kar spet potrjuje teze v tvojem članku. In sovpada z dejstvom, da smo slovenčki res en prestrašen narod.
anon-42744 sporočil: 4
[#106013] 19.07.07 10:18 · odgovor na: bc123a (#105856)
Odgovori   +    0
Res ne razumem kako ste lahko nekateri bralci financ tako omejeni, da ploskate tistemu, ki vas pljuva, ponižuje... Kako je lahko vendar Slovenec navdušen nad komentarjem, da so Slovenci kreteni, si ne zaslužimo boljšega...?!? Tak posameznik mora biti pa res kreten! Verjamem in upam, da je takih malo.

Mićo je že ne vem kolikokrat v svojih komentarjih omenjal ničevost ukvarjanja s Slovenijo in Slovenci, ki so itak tako zelo zavoženi v svojih glavah, pa še vedno kar naprej nabija vedno isto in isto. Le zakaj, se vprašam? Nehaj že enkrat, utihni, svet bo lepši brez tvojih primitivnih komentarjev! Saj vendar nima smisla, a ne Mićo? Morda pa je posredi kar zajeten honorar, bralci imajo vendar zelo radi kritiko, nesreče, zločine... Kar poglejmo kaj se predvaja po poročilih: 3 mrtvi v prometni nesreči, duhovnik posilil XY, rop bencinske črpalke, 123 mrtvih v Iraku...
anon-34729 sporočil: 62
[#106015] 19.07.07 10:18 · odgovor na: kzupanc (#106006)
Odgovori   +    0
anon-12925 sporočil: 447
[#106017] 19.07.07 10:22
Odgovori   +    0
Reforme so gotovo potrebne na krajši in daljši rok, vprašanje pa je, če je zato nujno, da so rigorozne v stilu MM. Res pa je, da je v obdobju rasti in cvetja (ter piva:-) redkokdo o tem razmišlja, kaj šele ukrepa.
Ko bo nastopila dejanska kriza, tako v realnem sektorju kot pri porabi pa glede ravnanja verjetno ni scenarija.
Tokrat se z MM v mnogočem vsebinsko strinjam, stilsko pač ne.
[#106022] 19.07.07 10:28 · odgovor na: 0329Borze (#106009)
Odgovori   +    0

0329Borze je napisal(a):

Samo jaz nisem študentka pri MM, tako da meni ne moreš tega očitat::))
In ti tudi nisem. "Rent a troll" sem prilepil samo tistim, ki so imeli pod 10 sporočil, od katerih je bila večina "bravo mićo".
anon-43332 sporočil: 948
[#106033] 19.07.07 10:40
Odgovori   +    0
MM, podpisem!

Zalostno, v kako zaplankani drzavi zivimo.
V drzavi, v kateri se npr. Mariborcani raje vozijo na delo v Ljubljano in jamrajo kako nizke so place, kot pa da bi se vozili cez mejo v Graz za enkrat visje place! Joj, pa ne znam jezika, pa Avstrijci me bodo pojedli, pa doma je najlepse, pa... Smo zaplankan, zakompleksan, zavisten narod, MM, kar ostani v USA, ti bo bolje tam!
XLJUB5 sporočil: 183
[#106035] 19.07.07 10:42 · odgovor na: anon-42744 (#106013)
Odgovori   +    0

lelejoj je napisal(a):
Res ne razumem kako ste lahko nekateri bralci financ tako omejeni, da ploskate tistemu, ki vas pljuva, ponižuje... Kako je lahko vendar Slovenec navdušen nad komentarjem, da so Slovenci kreteni, si ne zaslužimo boljšega...?!? Tak posameznik mora biti pa res kreten! Verjamem in upam, da je takih malo.

Mićo je že ne vem kolikokrat v svojih komentarjih omenjal ničevost ukvarjanja s Slovenijo in Slovenci, ki so itak tako zelo zavoženi v svojih glavah, pa še vedno kar naprej nabija vedno isto in isto. Le zakaj, se vprašam? Nehaj že enkrat, utihni, svet bo lepši brez tvojih primitivnih komentarjev! Saj vendar nima smisla, a ne Mićo? Morda pa je posredi kar zajeten honorar, bralci imajo vendar zelo radi kritiko, nesreče, zločine... Kar poglejmo kaj se predvaja po poročilih: 3 mrtvi v prometni nesreči, duhovnik posilil XY, rop bencinske črpalke, 123 mrtvih v Iraku...

Se podpišem pod to.
Vinci sporočil: 5.933
[#106036] 19.07.07 10:43 · odgovor na: anon-43332 (#106033)
Odgovori   +    0

Viewer je napisal(a):
MM, podpisem! Zalostno, v kako zaplankani drzavi zivimo. V drzavi, v kateri se npr. Mariborcani raje vozijo na delo v Ljubljano in jamrajo kako nizke so place, kot pa da bi se vozili cez mejo v Graz za enkrat visje place! Joj, pa ne znam jezika, pa Avstrijci me bodo pojedli, pa doma je najlepse, pa... Smo zaplankan, zakompleksan, zavisten narod, MM, kar ostani v USA, ti bo bolje tam!
Kaj si pa ti naredil?
anon-17372 sporočil: 6.680
[#106037] 19.07.07 10:45
Odgovori   +    0

miro4miro je napisal(a):
Teoretični bluzator

kva si pol ti... prakticni luzer.
furland sporočil: 902
[#106042] 19.07.07 10:52
Odgovori   +    0
Gospod Mrkaić, mar niste še prišli do spoznanja, da je Janez Janša pravzaprav levičar v vseh pogledih : mlad komunist, sodelavec Mladine, socialno občutljiv ... Tudi desnica ni več to, kar je nekoč bila in tudi reforme so bile le skupinska slika pred razbitim ogledalom
tuma sporočil: 439
[#106043] 19.07.07 10:52 · odgovor na: kzupanc (#106006)
Odgovori   +    0

kzupanc je/SMALL>
Pravzaprav je vse res. Ampak z dodatkom, da Slovenija ni kakšnŽa velika izjema v svetu glede opisanih lastnosti, kot ne sedanja vlada v primerjavi z drugimi. Povprečje pač, ki tudi mene včasih že krepko jezi. O tistem na začetku:"Pač, ni moja krivda, če stvari dojemam hitreje od preostalih." pa, da tudi jaz pogosto mislim in verjamem o sebi tako. Razbijam si glavo, ker mi ne verjame žena, tašča, ni mi verjel "fotr", ne verjamejo mi tu na forumu. Pa kaj potem? Problem posameznika vsekakor je, če tega, da hitreje dojema kot ostali, ne vzame kot osrečujoč dejavnik, ampak hoče o tem prepričati ostale. To ubija. 
Žebljico (točno) na glavico. *****
anon-102514 sporočil: 6.114
[#106052] 19.07.07 11:07
Odgovori   +    0
...podjetniška žilica pa jim najmočneje utripa takrat, ko v službi lažejo o razdalji do doma, da dobijo več denarja za povračilo stroškov prevoza na delo...
:)
anon-3916 sporočil: 1.205
[#106057] 19.07.07 11:12 · odgovor na: bozga (#105896)
Odgovori   +    0

bozga je napisal(a):
Vse čestitke Mrkaiču za zanimivo branje! Jaz bi k temu dodal še tole: Janša je morda sposoben narediti mnogo več, samo ne s tako ekipo. Večina ministrov njegove vlade ima ruralno-krščansko zaledje in da bodo ti sposobni kakšnih radikalnih reform je čista utopija. Očitno se prebuja meščansko volilno telo, ki je zaznalo, da je iniciativo preveč prepustilo ruralcem, ti pa so povsem odkrito med ostalim začeli prerazdeljevati denar v svoje nerazvite podeželske občine na škodo Ljubljane: s tem so si nakopali samo še enega močnega igralca več proti sebi - Jankoviča. Jaz morda meščanskega dela volilnega telesa ne bi tako močno podcenjeval, da je ravno funkcionalno nepismen itd., po mojem se bo tokrat prebudil in se volitev udeležil v večjem številu. Mislim, da bo ruralno-krščanska usmeritev tokrat izgubila.

Ja kje pa piše, da je meščanski del volilnga telesa za reforme? Slovenija se suče samo na eni osi: partizanov in domobrancev, do resnih razvojnih razprav v političnem kotlu pa še ni prišlo. Če bo na volitvah zmagala druga alternativa, se bo pač denar za prerazdeljevanje preusmeil od ruralnega dela v mesto, osnovni problem obstoječega stanja je pa ravno problem prerazdeljevanja in kot na tem forumu večina lepo opisuje: skupnoskledarstavo. Kaj meni pomaga, če bo dalkoplačevalski denar iz proračuna namesto za subvencije za kmetijstvo pristal na računu za gradnjo ljubljanskega nogometnega stadiona? V vsakem primeru me je država nategnila!!
anon-33644 sporočil: 15
[#106058] 19.07.07 11:16
Odgovori   +    0
Dober članek, ki ga upam prebere tudi kdo od dotičnih (sicer jim pa ne pride do živega). Druga stvar je pa to, da bo na žalost vedno tako, pač mislim da ni večjega izziva (za nekatere) biti prisoten v neki stranki, prispeti na oblast in veselo vegetirat tam, pisati neka pravila, zakone, itd. .... in predvsem polnit svoj žep. V tej naši ljubi Sloveniji se eni in isti ljudje gibajo po politični sceni že celo večnost in kot taki mislim, da nam nimajo kaj novega za ponudit. Vse strategije, vizije in podobno padajo, ker je politika kupčkanje (en kupček tebi, večjega meni). NIKOLI ne bo ne desna ne leva stran naredila kaj za navadnega človeka (vsaj do sedaj ni), razen če ...... (ta če naj si pa vsak doda).
anon-55436 sporočil: 534
[#106059] 19.07.07 11:17
Odgovori   +    0
He bravo Mićo. Mogoče pa jim bo vendarle v naslednjem mandatu uspelo končati tranzicijo in bo končno zavladala ekonomska logika in bodo popadale kulise raznih klientilističnih komunajzerskih monopolov. Novopečena elita je tako ali tako po večini funkcionalno nepismena in organizacijsko na stopnji kakšnega uličnega prodajalca iz Bangladeša...Kar se pa Janše tiče se strogo drži pravila..Oblast za vsako ceno..Ostali kmetavzi na desnici pa se bodo tudi počasi naučili javnega nastopanja in osnov retorike. Imamo samo dve izbiri lopovsko - balkanske levičarje in desno malce bolj poštene kmetavze v pomečkanih lajbčih...
anon-107761 sporočil: 116
[#106061] 19.07.07 11:18
Odgovori   +    0
Mićo, kakšen motiv imate, da se bavite z nerazgledano in funkcionalno nepismeno rajo? Menim, da vam prav ta raja omogoča cuzanje, ki si ga pri folku, ki ga propagirate, ne bi mogli privoščiti.
anon-33644 sporočil: 15
[#106064] 19.07.07 11:20 · odgovor na: anon-115301 (#105885)
Odgovori   +    0
Se navezujem na tvoj citat; res je da imamo, jaz bom rekel velike možnosti, samo jih v zadnih 16 letih še vedno nismo izkoristili.
XLJUB5 sporočil: 183
[#106069] 19.07.07 11:23 · odgovor na: anon-43332 (#106033)
Odgovori   +    0

Viewer je napisal(a):
MM, podpisem! Zalostno, v kako zaplankani drzavi zivimo. V drzavi, v kateri se npr. Mariborcani raje vozijo na delo v Ljubljano in jamrajo kako nizke so place, kot pa da bi se vozili cez mejo v Graz za enkrat visje place! Joj, pa ne znam jezika, pa Avstrijci me bodo pojedli, pa doma je najlepse, pa... Smo zaplankan, zakompleksan, zavisten narod, MM, kar ostani v USA, ti bo bolje tam!

ja kako lahko sploh živiš kot del takega naroda .....? če ti je tako hudo, pojdi nekam kjer se boš počutil bolje.
Poln kufer imam Slovencev, ki šinfajo in pljuvajo čez lasten narod. Zamejajte državljanstvo, to naredite!
anon-9939 sporočil: 17.846
[#106074] 19.07.07 11:29 · odgovor na: XLJUB5 (#106069)
Odgovori   +    0

XLJUB5 je napisal(a):

ja kako lahko sploh živiš kot del takega naroda .....? če ti je tako hudo, pojdi nekam kjer se boš počutil bolje.
Poln kufer imam Slovencev, ki šinfajo in pljuvajo čez lasten narod. Zamejajte državljanstvo, to naredite!

Jaz mislim, da MM raje vidi to, da tebe in podobne zajebava, saj na ta način najbolje izpričuje preprosto resnico, da SMO svobodna družba.

In na tem mu lahko le zaploskam, ne glede na to ali se s njegovimi stališči strinjam ali se (občasno) tudi ne. Dejstvo je, da je pokazal daljnovidnost že takrat, ko se nam ostalim (vsaj meni ne) še sanjalo ni, da z reformami pač Vlada ni mislila resno niti tedaj, ko ga je angažirala (MMa) za to, da vodi reformsko ekipo.

Poglej, to, da se MM izraža jasno in neprikrito (občasno tudi žaljivo) ni nujno napačno. Sem ter tja je treba osla čez vodo prignati z batino in za trmasto ljudstvo verjetno velja podobno.

Osebno se bolj sprašujem kako se mu sploh še ljubi, a obenem trdim, da dokler so še ljudje (in upam, da ni sam), ki se jim iskreno ljubi, da še ni vse izgubljeno za nas.

Jaz bom iz njegovega pisanja skušal izluščiti tisto kar je pozitivnega in spodbudnega. Če bi vsak storil podobno nam nebi bilo slabo, po moje.
anon-50006 sporočil: 198
[#106076] 19.07.07 11:30 · odgovor na: anon-42744 (#106013)
Odgovori   +    0

lelejoj je napisal(a):

Kot si napisal(a) gre pri Mičovih komentarjih povsem za sistem ponudbe in povpraševanja. Večina razumnih ljudi v Sloveniji si želi sprememb, saj so spredvideli, da iz hlapcev bivše Juge in partije postajamo hlapci EU in kapitala, vendar pa izvajanje ekonomskih reform ni nujno neka čarobna paličica. Za učinkovite spremembe, ki bi se poznale v žepu povprečnega Slovenca je potrebno tudi učinkovito delovanje pravnega reda v državi. Je že tako, da gre "raja" v revolucijo le takrat, ko verjame, da le ta prinaša boljše čase ... do takrat pa ...

Še enkrat pa poudarjam, da se spremembe ne bodo zgodile zaradi kritičnih komentarjev (od katerih, priznam, večina drži vodo) teoretika liberalizma, ki po moji oceni nikoli ne bo igral vidnejše vloge pri postavljanju Slovenije 21. stoletja. Žal je MM samo še en izmed ljudi, ki jim falus očitno nabrekne, ko histerično izlivajo svoje misli v pisano besedo, namenjeno občemu ... Pomladi od takih ljudi ni pričakovati, so žal le neoliberalistična različica raznih politkomisarjev tipa Kardelj, ki so se celo življenje preko retorike in "svobodnih spisov" spopadali s svojo povprečnostjo.

Strani: 1 2 3 4 5 6