Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Bulmastifi pokončali lastnika

Strani: 1 2 3 4 5

anon-13043 sporočil: 1.253
[#700679] 02.02.10 20:37 · odgovor na: anon-13043 (#700677)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-13043 02.02.2010 20:38
[darkucio]
> [foore]
> > [darkucio]
> > > [0516ESENS]
> > > Kokr se spomnem je sedaj pokojni S.B pisal nešteto ugovorov in se na vse pretege trudil, da so sklep sodišča o uspavanj vseh psov, razveljavili. Tako da, žal, posledice svojih dejanj nosi sam.
> >
> > V veliki meri ja, ampak tudi sodniki niso brez odgovornosti. Diskrecija jih zavezuje k treznemu premisleku o družbenih posledicah svojih sodb.
>
> Kdaj si videl, da bi kakšen sodnik za kaj odgovarjal.

Moralno-etična kazen je recimo izločitev iz družbe, ki je ena najhujših kazni za vsakega človeka. In mediji so pri tem najmočnejši. Zato bi morali biti mediji vedno družbeno odgovorni.
anon-28836 sporočil: 3.657
[#700680] 02.02.10 20:37 · odgovor na: anon-9939 (#700637)
Odgovori   +    8
[0219K21]
Edino prav. Folk ne šteka, da je pes pač žival in ne človek.
Mogoce psi sklepajo na primerih Metoda Trobca ali Silva Pluta?
anon-170751 sporočil: 185
[#700684] 02.02.10 20:42
Odgovori   +    11
Slovenci smo bolan narod. Na ulici, pa živim v vasi, je več psov kot otrok. Najmanj dvakrat na dan se mame pojavijo s psi zunaj, da
spustijo iztrebke, nadlegujejo in ovohavajo mimoidoče, ponoči
tulijo, pol je spuščenih, PA SAJ NAŠ NI HUD, NE UKREPA PA NIHČE.
Naši odvetniki, politiki in sodsto so se v primeru psov pokazali kot psihopati in bumbarji brez primerjave.
anon-170751 sporočil: 185
[#700685] 02.02.10 20:42
Odgovori   +    4
Slovenci smo bolan narod. Na ulici, pa živim v vasi, je več psov kot otrok. Najmanj dvakrat na dan se mame pojavijo s psi zunaj, da
Naši odvetniki, politiki in sodsto so se v primeru psov pokazali kot psihopati in bumbarji brez primerjave.
anon-9013 sporočil: 5.146
[#700688] 02.02.10 20:46 · odgovor na: babi2 (#700650)
Odgovori   +    17
[babi2]
> [enfrice]
> > [babi2]
> > Dobro, da psi niso napadli koga drugega, pa čeprav se sliši to kot črni humor. Kazensko bi moral odgovarjati bivši minister za kmetijstvo, ki je zaobšel vsa priporočila in se zavzel za vrnitev psov lastniku oz. solastniku. Lastnica je namreč medtem umrla, sodnega epiloga pa še ni...
>
>
>
> Kako se lahko minister za kmetijstvo zavzema pri vrhovnem sodišču, kako bo presodilo v neki zadevi. Očitno imajo vrhovni sodniki, tako kot doktorji ekonomije, repo v glavi.
>
> Enfrice.

Glej POP malo pred 23. uro, ker bo dal izjavo....

Pes bo dal izjavo?
anon-174440 sporočil: 72
[#700691] 02.02.10 20:52
Odgovori   +    12
Kakšna ironija. Eden od primerov v Sloveniji, kjer nisem mogla verjeti, da je država tako obupno neučinkovita, nepravna in konec koncev nepravična, se konča takole. Kot v kakšni pripovedki, kjer jo hudobni na koncu skupijo.

Me je pa prav zmrazilo, ko sem sedaj videla, da sem kar nekaj let vsakodnevno hodila na faks/v službo prav po tej ulici...!!! In to jaz, ki se psov bojim... Me moj "šesti čut" le ni varal, ko sem v strahu poslušala lajež zblojenih psov tam okoli.

V Sloveniji bi itak morali izjemno izjemno poostriti red in kazni na področju psov. In poskrbeti za dosledno izvajanje predpisov in izrekanje kazni. Lastniki psov bi nujno morali iti na šolanje in testiranje za primernost in si pridobiti "licenco." Tako kot za orožje, saj konec koncev so psi očitno lahko tudi morilsko orožje. Vendar se mi na žalost zdi, da velika večina Slovencev ne bi bila za to. Ker so pač zaslepljeni "pasjeljubci." Redki so tisti psičarji, ki znajo razmišljati trezno in tudi znajo ravnati s svojim psom oziroma so tega konec koncev tudi fizično sposobni.

Prav neverjetno, ampak a se recimo MOL zaveda, koliko bi lahko iztržila samo z doslednim pobiranjem kazni od nevestnih lastnikov psov? Sama sem dostikrat morala hoditi ponoči po Ljubljani in me je bilo veliko bolj strah tega, da naletim na kakšnega psa (samega ali pa z zblojenim lastnikom) kot na kakšne nepridiprave.
anon-193160 sporočil: 1.682
[#700692] 02.02.10 20:53 · odgovor na: anon-170751 (#700685)
Odgovori   +    4
Tule vidim da ste vsi komentatorji v tej zgodbi proti psom, jaz se pa sprašujem nekaj drugega. Sama poznam par lastnikov z bulmastifi, lastniki so miroljubni in prav taki so njihovi psi, pa čeprav spadajo med krvoločne pasme. V tej zgodbi pa so bili prvotno štirje psi, enega so policisti ubili že v času prvega napada, in prav vsi štirje psi so bili krvoločni in napadalni, kar pa za bul mastife ni ravno značilno. Res je, da imajo predispozicijo za to, da postanejo krvoločni, vendar pa z normalno vzgojo to niso. In sedaj se meni zastavlja vprašanje, kaj je bilo narobe z lastniki, da so uspeli vzgojiti vse štiri v krvoločne. Če bi bil en pes zmešan,bi še razumela, da pa so bili vsi štirje, pa bolj kaže na to, da so bili zmešani lastniki. Sicer pa sem, kot velika ljubiteljica psov :)) imela že velikokrat priliko se pobliže spoznat in igrat in crklat z omenjeno pasmo in od njih ni bilo drugega odziva kot dreganje v roko, da hočejo še malo čohanja. Saj vem, da boste sedaj rekli, da je to vse lepo in prav, dokler kar naenkrat iz čistega mira ne napadejo, vendar pa se to v resnici ne dogaja oz. se zgodi zelo redko pri zelo malo psih. Tile štirje pa so bili zmešani ves čas.
Nimam namena braniti teh psov, tole sem napisala samo v razmislek, če ni morda vaš bes usmerjen v napačne akterje tel zgodbe.
[#700694] 02.02.10 20:54 · odgovor na: purinoli (#700638)
Odgovori   +    4
Kemik, zdi se, da nisi popolnoma ozdravel od vgriza psa pred leti? Meni se to zgodilo v mladosti in sem imel 40 let strahu. Potem sem po sodni poti dobil starejsega Ameriskega samojeda katerem sem bil 6. lastnik. Tri dni je hodil ob nogi in me spreobrnil. Zdaj imam zze tretjega 3-letnega 30 kg samojeda. Vceraj ga sprehajam mimo Stoziskega stadiona in en otrok komentira - prijazen kuza! Veliko otrok hodi v BS3 naselje na obiske in cez zeljezno ograjo mu prinasajo pregrizke. Zal srecam vse vec frustriranih lastnikov vecinoma z majhnimi kuzki. Jutri imam pogovor okrog tega na policijski postaji. VURS vet BP.

Anglija je uredila zadeve z napadalnimi psi po par nesrec. Talijani sprejeli odlok o vrvici dolgi do 1,5 m! Nasa drustva proti mucenju zivali premalo aktivna. Kot vsa civilna sfera.

Pasjega dreka za zdaj ne pobiram ker v LJU na Savi nimamo dobro preciscevalno napravo. Nima smisla da posiljam sse pasji drek na Jug.
anon-162131 sporočil: 2.080
[#700696] 02.02.10 20:55 · odgovor na: anon-170751 (#700684)
Odgovori   +    10
Zadnja sprememba: anon-162131 02.02.2010 21:00
če premerim na hitro sorodstvo, znance, sosede ima:
- najnevarnejšo pasmo oseba, ki je pri 30 še devičnik a vsak dan govori o ženskah
- bulmastifa samska ženska, karieristka, nesposobna sobivanja
- najmanjšega, prej veverico kot psa, ljubeča družina s dvema malima otrokoma
- najbolj prijaznega in prisrčnega, sicer lovskega psa mlada družinica
- zlatega prinašalca oseba, ki ne bi stopila na mravljo
- nemškega ovčarja kot čuvaja kmet na samotni kmetiji
je možno zaključiti to, kar vsi opažamo. Da imajo agresivne, potencialno nevarne pse praviloma psihično motene osebe. Tiste, ki velike pse potrebujejo profesionalno in jih temu primerno tudi vzgajajo oziroma omejujejo pri stiku z ljudmi seveda izvzamem.
bigl sporočil: 18.363
[#700698] 02.02.10 20:55 · odgovor na: anon-98222 (#700605)
Odgovori   +    7
[ketika]
ne vem ali nimamo pri nas strokovnjakov ki bi znali nedvoumno oceniti ali je pes nevaren ?
O tem ne mora odločati sodišče , niti različni izvedenci ampak samo eno in nedvoumno mnenje.
Očitno se je moralo zgoditi kaj takega.
Dejstvo je, da sta že dva psa skupaj obnašata kot trop, trije pa še bolj in si izberejo svojega vodjo. Običajno to ni lastnik kot v primeru enega psa. V pasjih glavah on postane del tropa. To večina lastnikov dveh ali več psov spregleda. Ko pa gre trop v akcijo so posledice žal lahko tudi tragične. Lep dan.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#700705] 02.02.10 21:04 · odgovor na: bigl (#700698)
Odgovori   +    6
[bigl]
> [ketika]
> ne vem ali nimamo pri nas strokovnjakov ki bi znali nedvoumno oceniti ali je pes nevaren ?
> O tem ne mora odločati sodišče , niti različni izvedenci ampak samo eno in nedvoumno mnenje.
> Očitno se je moralo zgoditi kaj takega.

Dejstvo je, da sta že dva psa skupaj obnašata kot trop, trije pa še bolj in si izberejo svojega vodjo. Običajno to ni lastnik kot v primeru enega psa. V pasjih glavah on postane del tropa. To večina lastnikov dveh ali več psov spregleda. Ko pa gre trop v akcijo so posledice žal lahko tudi tragične. Lep dan.
Zelo lepo povedano.

V družbi štirih psov mora lastnik nenehno biti na preži in se obnašati kot alfa-samec, drugače bo po njem.
anon-174440 sporočil: 72
[#700706] 02.02.10 21:04 · odgovor na: anon-170751 (#700684)
Odgovori   +    3
[FIN-380269]
Ja, mene je minilo hoditi na sprehode oziroma ven v naravo ali se voziti okoli s kolesom. Dobesedno me je groza. Ker ne moreš najti lokacije, kjer se vate ne bi zagnalo kakšno veliko ali majhno ščene. Prosto tekajoče in lajajoče tam okoli. Lastniki (če so sploh okoli) pa nič. Še smejejo se ti.

Da ne omenim, kako sem eno poletje dobesedno trpela, ko je sosedov pes PONOČI tako živalsko, nenormalno cvilil, zavijal in lajal, da sem morala v vročini spati pri zaprtem oknu, pa me je še zbudil in moril in moril... In kaj moreš? Nič.
anon-162131 sporočil: 2.080
[#700707] 02.02.10 21:08 · odgovor na: (#700690)
Odgovori   +    9
[rava]
> [alek14]
> > [rava]
> > > [alek14]
> > > > [darkucio]
> > > > Večji problem je, ko ne vemo ali bo nek pes napadel ali ne. Takrat pa naj usposobljena komisija po določenem številu prijav na institucije kot so policija, veterinarska inšpekcija itd. oceni koliko je na stvari.
> > >
> > > Lej, če lahko država prepove kajenje, menda lahko tudi pse (pasme?), ki dosežeje npr. več kot 15 kg. Ali nekaj podobnega.
> >
> > ah no ... a bi ustanovil agencijo za vaganje cuckov al kaj?
>
> When you think... think big! :))
> Kaj agencijo, najmanj ministrstvo!
>
> Tistega s tehtanjem nisem mislil dobesedno :)) Lahko bi omejili posest nevarnih domačih živali.

:))))))) tako je ... ministrstvo !

vse reakcije so močno pretirane. shit happens. če bi v istem trenutku kakšen pijanec sesul nekoga na cesti, nihče od forumašev tega še opazil ne bi.

sama nisem imela nikoli težav z večjimi pasmami. edino s podganco od tašče in tasta (pudl), ki je imela do mene love/hate relationship. ali me je hotel ugrizniti ali pa z mano imeti mlade. nikoli ga nisem mogla normalno pocrkljat.
ma pri nas je kar vsaka reakcija močno pretirana al kaj?? država in narod sta v zadnjih letih padla tako nizko, da smo postali tolerantni do psov morilcev, sprejmemo požar v predoru kot nekaj naravnega, malce večja količina dežja zaradi nesposobnega nadzora ubije 6 ljudi, plazovi rušijo hiše ob vsaki nevihti, zmedeni in pijani vozniki ubijajo nasproti vozeče na AC, v imenu pravne države umirajo desetine ljudi na nedograjenih odsekih, ministri klicarijo na fakse zarad komisij, slikarji uvažajo oklepna vozila, poltiki ne plačujejo položnic za javna stanovanja... Kakšna toleranca, bemti, mislim, da smo šli že zdavnaj predaleč!
-
anon-102514 sporočil: 6.114
[#700709] 02.02.10 21:10 · odgovor na: (#700690)
Odgovori   +    5
sama nisem imela nikoli težav z večjimi pasmami. edino s podganco od tašče in tasta (pudl), ki je imela do mene love/hate relationship. ali me je hotel ugrizniti ali pa z mano imeti mlade. nikoli ga nisem mogla normalno pocrkljat.

Zna biti, da je bil razcepljena osebnost: med željami tašče in tasta :)
foore sporočil: 12.753
[#700715] 02.02.10 21:17 · odgovor na: anon-166469 (#700652)
Odgovori   +    2
Palica ima res dva konca. Če enega tolčeš po eni strani, dobiš vse nazaj po drugi strani.
[#700721] 02.02.10 21:22 · odgovor na: (#700704)
Odgovori   +    4
[rava]
> [s56a]
> Potem sem po sodni poti dobil starejsega Ameriskega samojeda katerem sem bil 6. lastnik. Tri dni je hodil ob nogi in me spreobrnil. Zdaj imam zze tretjega 3-letnega 30 kg samojeda.

ameriški samojed? kakšen kuža je pa to?

samojede pa poznam ... so res cortki :)
Samojed rojen na severu Kanade, pripeljan iz Bostona v Sarajevo in potem iz Murske Sobote v Ljubljanu v avgustu v kletki. Tri dni pred prvim snegom se obrne na sever in nasmehne. S prvim snegom zbezi za par ur. V SA so ga dali v klet, ko se rodil sin :-(
Precej zivljenja v pesjakih in je bil hud na vse kuzke. Mene je enkrat osvrknil za nogo ker ga nisem spustil z vrvice za kreganje z mimoidocim psom. Umrl pri 14. letih ker so mu odpovedala kolena po stevilnih naskokih po dezeli. Bil je specijalist za prestrasene psice :-)

Ta daljsi tekst je posvecen Mikica2, ki je edina imela prijazne besede do kuzkov! In lepo sklenila, da svoje frustracije sproscamo na boge zivali. Ali Rome, cefurje itn.

Predsedniski kandidat z 20% glasov Plemeniti s SNS noce podpreti ministrskega kandidata Dr. Roka Zarnic'a, "Hrvata", rojenega in zivecega v LJU. Ocitno je beskompromisni "pljuvac" Mico Mrkaic potreban tem okolju!
anon-26217 sporočil: 191
[#700722] 02.02.10 21:23 · odgovor na: (#700664)
Odgovori   +    9
Eh ubiti psa ker nekoga razmesari je tako kot bombardirati Savo ker "utopi" toliko in toliko ljudi na leto (mimogrede precej več kot psi ubijejo ljudi).

Pes je žival, ne človek s svobodno voljo in intelektom. Tip jih pač ni pravilno vzgajal, škoda da si ni pogledal par oddaj Dog Whispererja kako on pse ki so jih leta napačno vzagajali in so grizli vse živo v par tednih popolnoma socializira...tip ma zavetišče s 30+ pitbulli rotweilerji in drugimi "killer pasmami" ki jih je vzel, da bi jih rešil igle zaradi ugrizov ki so jih povzročili...poglejte si jih kako se obnašajo sedaj po prevzgoji.

Hočem samo povedati, da to da pes star že več kot 5 let grize ali ubije nekoga ne more biti rezultat genov...bi se to zgodilo že precej prej...ampak samo napačne vzgoje...očitno je da lastnik ni bil niti član krdela v očeh psov kaj šele alfa krdela, ki bi ga spoštovali. Prav tako je očitno da niso bili prevzgojeni, da v nobenem primeru ne smejo ugrizniti človeka niti če jih ta tolče, tako da mi ni jasno kaj so pri prevzgoji z njimi počeli. Je pa res da če lastnik ni sposobno vsak dan znova vzpostaviti red in disciplino ter svoj status v tropu utrdit, psi s časom ponovno prevzamejo vzorce obnašanja vodij krdela, kjer pač eden od njih postane alfa...posledice tega so pa pri velikih pseh lahko katastrofalne, čeprav po ljubljani prav tako videvam neskončno število malih cuckov, ki se izjemno psihopatsko obnašajo (to so tisti ki peljejo svoje lastnike na sprehod, namesto da bi lastniki njih)...ti vsaj velikih fizičnih poškodb ne morejo povzročiti...

Bi pa vsekakor podprl akcijo, da za velike pse (nad 20 kg) potrebuje lastnik izpit iz znanj kako voditi takega psa in da se tudi redno preverja ali ključne elemente vzgoje psa redno izvaja.

Ampak jaz imam kar se vzgoje tiče zelo stroge poglede...jaz bi tudi starše preverjal in zahteval določene izpite predno se jim dovoli vzgoja otrok...ker psi že genetsko izjemno redko koga napadejo (v ameriki manj kot 20 mrtvih na leto...na cestah jih umre po več kot 5k na mesec)...otroci se pa razvijejo v take uničevalce ob napačni vzgoji da bog pomagaj.
anon-95084 sporočil: 2.286
[#700726] 02.02.10 21:32 · odgovor na: anon-162131 (#700696)
Odgovori   +    1
[zima1188]
- najnevarnejšo pasmo oseba, ki je pri 30 še devičnik a vsak dan govori o ženskah
je možno zaključiti to, kar vsi opažamo. Da imajo agresivne, potencialno nevarne pse praviloma psihično motene osebe. Tiste, ki velike pse potrebujejo profesionalno in jih temu primerno tudi vzgajajo oziroma omejujejo pri stiku z ljudmi seveda izvzamem.

he he bi še jaz malo sosede pa se mi ne da:)

pri nas v soseski je najnevarnejši nek terier, ne vem točno katera podvrsta, ima višje noge in je grd..bolje da ga folk pusti pri miru, ker drugače napade..

v družini imamo škotskega in yorškega terierja, tamal sicer laja ampak nisem prepričan da pa lahko ugrizne, no verjetno lahko proba ampak ni učinka..

imam zelo rad pse, se jih ne bojim, ampak vseeno imam nek rešpekt..sicer pri nas sta oba v stanovanju, ampak jaz osebno pa nimam in skoraj prepričan sem da ne bom nikoli imel psa v stanovanju, ne da se mi z njimi ukvarjat....preveč dela še s psom.
anon-166469 sporočil: 8.684
[#700728] 02.02.10 21:33 · odgovor na: anon-95084 (#700726)
Odgovori   +    2
[matic1982]
> [zima1188]
> če premerim na hitro sorodstvo, znance, sosede ima:
> - najnevarnejšo pasmo oseba, ki je pri 30 še devičnik a vsak dan govori o ženskah
> - bulmastifa samska ženska, karieristka, nesposobna sobivanja
> - najmanjšega, prej veverico kot psa, ljubeča družina s dvema malima otrokoma
> - najbolj prijaznega in prisrčnega, sicer lovskega psa mlada družinica
> - zlatega prinašalca oseba, ki ne bi stopila na mravljo
> - nemškega ovčarja kot čuvaja kmet na samotni kmetiji
> je možno zaključiti to, kar vsi opažamo. Da imajo agresivne, potencialno nevarne pse praviloma psihično motene osebe. Tiste, ki velike pse potrebujejo profesionalno in jih temu primerno tudi vzgajajo oziroma omejujejo pri stiku z ljudmi seveda izvzamem.

he he bi še jaz malo sosede pa se mi ne da:)
V SLS so medtem že zahtevali odstop ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika. "Vse možnosti ste imeli, minister dr. Milan Pogačnik, da bi to današnjo tragično nesrečo preprečili in obvarovali človeško življenje!" so zapisali. "V SLS pričakujemo, da bo kmetijski minister dr. Milan Pogačnik nemudoma - še nocoj - podal svoj nepreklicni odstop, saj je vso odgovornost v zvezi z vrnitvijo teh dveh bulmastifov prevzel osebno nase," še dodajajo v SLS.

pri nas v soseski je najnevarnejši nek terier, ne vem točno katera podvrsta, ima višje noge in je grd..bolje da ga folk pusti pri miru, ker drugače napade..

v družini imamo škotskega in yorškega terierja, tamal sicer laja ampak nisem prepričan da pa lahko ugrizne, no verjetno lahko proba ampak ni učinka..

imam zelo rad pse, se jih ne bojim, ampak vseeno imam nek rešpekt..sicer pri nas sta oba v stanovanju, ampak jaz osebno pa nimam in skoraj prepričan sem da ne bom nikoli imel psa v stanovanju, ne da se mi z njimi ukvarjat....preveč dela še s psom.
anon-101178 sporočil: 229
[#700734] 02.02.10 21:38 · odgovor na: anon-102514 (#700709)
Odgovori   +    2
[schcuka]

Zna biti, da je bil razcepljena osebnost: med željami tašče in tasta :)
LOL :-)
blink sporočil: 3.523
[#700739] 02.02.10 21:42 · odgovor na: anon-26217 (#700722)
Odgovori   +    2
Ne vem če je kdo že omenil, ampak pogosto lahko opazite karakter lastnika že če samo pogledate pasmo njegovega psa.
anon-124681 sporočil: 1.675
[#700740] 02.02.10 21:45 · odgovor na: anon-98222 (#700605)
Odgovori   +    9
[ketika]
ne vem ali nimamo pri nas strokovnjakov ki bi znali nedvoumno oceniti ali je pes nevaren ?
O tem ne mora odločati sodišče , niti različni izvedenci ampak samo eno in nedvoumno mnenje.
Očitno se je moralo zgoditi kaj takega.
Moraš biti jak strokovnjak. Pes napadel in skoraj ubil moškega. Je pes nevaren. Ja/ne?

Huh?
[#700750] 02.02.10 22:03 · odgovor na: anon-170751 (#700684)
Odgovori   +    4
[FIN-380269]
S tem se absolutno strinjam! Sam sem poskušal že vse mogoče, da se ukrepa zoper takšne lastnike psov, pa sem naletel na neverjetno lenobo in aroganco pristojnih, kot je zavetišče Gmajnice, veterinarska inšpekcija in še nekaterih.

Vsi se nekako obnašajo, češ zdaj imamo to sigurno službo in, ker nam pripada do penzije, se nam ni treba truditi in opravljati dolžnosti le-te. Za svoje nedelo ali nestrokovno delo pa tako nihče ne bo odgovarjal.

Ta miselni sklop v Sloveniji je vse bolj množičen s strani institucij in je zelo škodljiv za vse nas.
anon-18414 sporočil: 1.237
[#700753] 02.02.10 22:08 · odgovor na: anon-169307 (#700604)
Odgovori   +    1
[0516ESENS]
Kokr se spomnem je sedaj pokojni S.B pisal nešteto ugovorov in se na vse pretege trudil, da so sklep sodišča o uspavanj vseh psov, razveljavili. Tako da, žal, posledice svojih dejanj nosi sam.
Baričevičev odvetnik je bil sam Miro Senica, izvenzakonski partner notranje ministrice Katarine Kresal. Problem torej vodi v vrh slovenske politike. Za to, da psi niso bili usmrčeni, nosi svojo odgovornost tudi notranja ministrica.
anon-166469 sporočil: 8.684
[#700755] 02.02.10 22:09 · odgovor na: anon-18414 (#700753)
Odgovori   +    3
[mbizilj]
> [0516ESENS]
> Kokr se spomnem je sedaj pokojni S.B pisal nešteto ugovorov in se na vse pretege trudil, da so sklep sodišča o uspavanj vseh psov, razveljavili. Tako da, žal, posledice svojih dejanj nosi sam.

Baričevičev odvetnik je bil sam Miro Senica, izvenzakonski partner notranje ministrice Katarine Kresal. Problem torej vodi v vrh slovenske politike. Za to, da psi niso bili usmrčeni, nosi svojo odgovornost tudi notranja ministrica.
www.rtvslo.si/sloven...iku/207365
[#700758] 02.02.10 22:11 · odgovor na: (#700664)
Odgovori   +    3
[alek14]
> [darkucio]
> Večji problem je, ko ne vemo ali bo nek pes napadel ali ne. Takrat pa naj usposobljena komisija po določenem številu prijav na institucije kot so policija, veterinarska inšpekcija itd. oceni koliko je na stvari.

Lej, če lahko država prepove kajenje, menda lahko tudi pse (pasme?), ki dosežeje npr. več kot 15 kg. Ali nekaj podobnega.
Zgrešeno se mi zdi že primerjanje kajenja s psi. Sicer pa ne glede na moje, včasih že zelo jezne kritike proti tovrstnim primitivnim lastnikom psov, vseeno težko sprejmem, da bi kar takole počez omejevali katere pse imajo lahko ljudje.

Bolj se nagibam v smeri obvezne dresure ne glede na pasmo, rigoroznega nadzora in ukrepanja v primeru kršitev.
Kot je že nek kolega tukaj omenil, smo Slovenci narod psov. In najbrž se kdaj zgodi, da tudi pristojni inšpektorji, sodniki in ostali, zasebno sicer lastniki psa, zamižijo na eno oko. To je večji problem.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#700759] 02.02.10 22:11 · odgovor na: (#700742)
Odgovori   +    2
[s8t]
> [blink]
> Ne vem če je kdo že omenil, ampak pogosto lahko opazite karakter lastnika že če samo pogledate pasmo njegovega psa.

Jaz bi imel takšnega - da bi znal sam napolni pralni stroj.
www.youtube.com/watc...re=related
Eh, ti border coli so očitno IN. Poznam pa dva primerka, ki sta izjemno smotana
in antipatična...ker gre za drugače precej inteligentno pasmo je očitno slabo vplivala družba lastnikov.

lp
anon-18414 sporočil: 1.237
[#700761] 02.02.10 22:14 · odgovor na: anon-162131 (#700696)
Odgovori   +    2
[zima1188]
Na žalost se moram strinjati s tvojimi ugotovitvami.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#700762] 02.02.10 22:16 · odgovor na: anon-166469 (#700755)
Odgovori   +    3
[leonx]
> [mbizilj]
> > [0516ESENS]
> > Kokr se spomnem je sedaj pokojni S.B pisal nešteto ugovorov in se na vse pretege trudil, da so sklep sodišča o uspavanj vseh psov, razveljavili. Tako da, žal, posledice svojih dejanj nosi sam.
>
> Baričevičev odvetnik je bil sam Miro Senica, izvenzakonski partner notranje ministrice Katarine Kresal. Problem torej vodi v vrh slovenske politike. Za to, da psi niso bili usmrčeni, nosi svojo odgovornost tudi notranja ministrica.

www.rtvslo.si/sloven...iku/207365
Tale je pa zadel:

Večina strokovnjakov meni, da psi lahko znova napadejo, zato vrnitve lastniku sami ne bi podpisali. "Tudi zaradi njegove varnosti ne bi tega podpisal, ker se ljudje ne zavedajo, da so določene okoliščine, ko se pes lahko obrne proti svojemu človeku ... Lahko, da so se v tem času spremenili, jaz že nekaj časa psov nisem videl, ampak težko verjamem," je zadevo komentiral kinolog Jože Vidic, ki je tudi urednik revije Moj pes.
blink sporočil: 3.523
[#700764] 02.02.10 22:19 · odgovor na: anon-162131 (#700696)
Odgovori   +    3
[zima1188]
Bo kar držalo.

Strani: 1 2 3 4 5