Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ana Jud premagala Siol in dosegla začasno odredbo
sporočil: 8.543
rozle je napisal(a):
to bi bla scena...(luknjač naskoči novinarko, plemeniti pa luknjača...)
tole, plemeniti luknjača bi nemara šlo. ampak, glede naskoka na novinarko, pa malo težje. sama namreč piše v Rokomavhih, da je tako zelo neapetitlih baba, da ko se je enkrat za štafeto ponudila niti enemu od treh potrebnih descev ni stopil...
sporočil: 2.820
1tolar je napisal(a):
saj je ne :))
Izpod prstov si mi snel odgovor. :)
Hotel sem le dodati, da njeno pis(r)anje tudi ni namenjeno tej manjšinski ciljni populaciji zdrave pameti, ampak večinski bedni raji, ki so jim take bruharije kot hrana v njihov bedni vsakdan.
Otac
sporočil: 5.777
Padre, pomembno je to, da bedna raja zna, da se vse usmraja. In da
je vse skupaj en pocen teater ter prodajanje megle. in da moraš
vsake tolk bruhnt, ko vidiš in poslušaš bedo vsakdana slo
realnosti. Še Hyde park corner je boljši.
sporočil: 3.657
1tolar je napisal(a):
:))
Mrkaić se ji je že :))
Seveda, racionalno obnasanje prilagojeno Ambrus publiki! Vkljucno z internet moralisti tipa Otac.
LP MMM
sporočil: 7
'Brisanje' teksta iz Interneta, kaka bolana ... Kot da že vsak
osnovnošolc ne zna kliknit na Cached pages v iskalniku ...
s56a je napisal(a):
Seveda, racionalno obnasanje prilagojeno Ambrus publiki! Vkljucno z internet moralisti tipa Otac.
LP MMM
tegale pa jest ne razumem. mi lahko mal pomagaš, plis...
Gustl je napisal(a):Pri Severini si se verjetno poglobil v detalje :-)
ps. zgornji tekst nima veze s konkretnim primerom, ker ne vem čist dobro, za kaj sploh gre.
Internet pri nami izpolnjuje luknje, ki manjkajo v kriticnem in raziskovalnem novinarstvu. Brez avtocenzure v primeru anonimnih avtorjev.
LP MMM
Zebo je napisal(a):
'Brisanje' teksta iz Interneta, kaka bolana ... Kot da že vsak osnovnošolc ne zna kliknit na Cached pages v iskalniku ...
Pozdravljen na novem forumu Financ! Nekoliko manj pregledan je kot stari in je bolj enostavno citirati tekst.
LP MMM, letnik 1945, na racunalnikih od leta 1970
s56a je napisal(a):
Pri Severini si se verjetno poglobil v detalje :-)
Gustl, je to res? Ti je zares pri Sevi uspelo poglabljati se v detalje...
Gustl je ze stokrat povedal, da casopisi tiskajo vse kaj se
prodaja. Direkt in Nedelo sta dobra primera. Ne gre za
1tolar ampak cisti zasluzek. MM je zgodovinar tega, Judova pa
aktivna in uspesna udelezenka. Velike ambicije so normalne za
ljudi iz malega mesta. Tudi za kmetje po prihodu v
mesto. Ambrus ti vse pove o okolju v katerem zivis...
LP MMM
LP MMM
sporočil: 6.680
Zebo je napisal(a):
'Brisanje' teksta iz Interneta, kaka bolana ... Kot da že vsak osnovnošolc ne zna kliknit na Cached pages v iskalniku ...
jaz sem sel sele zdaj prebrati... na podlagi novice na 24ur.com sem mislil, da gre za ne vem kak pretiran hate page, v resnici pa zoglj za en clancic, kjer tipo opisuje eno bejbo...
wtf?
pofafa mi lahko kurca anonimni sodnik, ki je izdal to odlocbo.
s56a je napisal(a):
Gustl je ze stokrat povedal, da casopisi tiskajo vse kaj se prodaja. Direkt in Nedelo sta dobra primera. Ne gre za 1tolar ampak cisti zasluzek. MM je zgodovinar tega, Judova pa aktivna in uspesna udelezenka. Velike ambicije so normalne za ljudi iz malega mesta. Tudi za kmetje po prihodu v mesto. Ambrus ti vse pove o okolju v katerem zivis...
LP MMM
jap, se strinjam.
se zavedaš, da včasih pa le premalo podatkov daš, da bi človek lahko takoj poštekal zadevo (no, vsaj jaz :)?
s56a je napisal(a):A tako me je opredelil guru online misticizma, riba kalnih nazorskih voda, ptica meglenih načelnih dolin...?
Vkljucno z internet moralisti tipa Otac.
Tudi prav. ;)
Otac
pavel je napisal(a):
Padre, pomembno je to, da bedna raja zna, da se vse usmraja . In da je vse skupaj en pocen teater ter prodajanje megle. in da moraš vsake tolk bruhnt, ko vidiš in poslušaš bedo vsakdana slo realnosti. Še Hyde park corner je boljši.
Ja, Pavel; s tem si me spomnil na anekdoto o Branku Čopiču, ki se je spomnim še iz osnovne šole:
Učiteljica pri pouku biologije: "krtica pojede za jedan dan onoliko hrane, koliko je sama teška". " A kako krtica zna , koliko je teška?", upitao je mali Branko i onda se cijeli razred nasmijao.
Otac
Sam si se opredelil do Judov in Ciganov. Lahko je z Zizkom in
Dularjem...
In v tem je vsa beda podalpskega okolja. Vkljucno z Dolfetom...
LP MMM
In v tem je vsa beda podalpskega okolja. Vkljucno z Dolfetom...
LP MMM
gregor666 je napisal(a):
jaz sem sel sele zdaj prebrati... na podlagi novice na 24ur.com sem mislil, da gre za ne vem kak pretiran hate page, v resnici pa zoglj za en clancic, kjer tipo opisuje eno bejbo...
wtf?
pofafa mi lahko kurca anonimni sodnik, ki je izdal to odlocbo.
crnkovic.blog.siol.n...pacientke/
sporočil: 1.610
otac je napisal(a):Zašto Crnogorci vole grupni seks?
...tako imenovani "chu chu train"... :))
(Za tiste skrajne fetišiste z dobrimi želodci!)
Otac
Zato što jedino u njemu mogu da zabušavaju.
p.s.: vsaka podobnost z omenjenima parlamentarcema je seveda zlonamerna :)
sporočil: 776
Nočem biti nesramen, ampak neverjetno se mi zdi, da je na forumu
Financ toliko strokovnjakov za civilni postopek pred sodišči.
Razumem, da se vsi spoznate na nogomet, ampak nehajte fafljat kot
kvaziavtoritete o začasnih odredbah in njihovih učinkih.
Gremo postopoma:
1. Ana Jud toži Siol in Guštija. V celotnem postopku se ureja zgolj pravno razmerje med AJ na eni strani in Siol in Guštijem na drugi strani.
Jasno je, da je in bo vsebina teksta znana vsem in da jo bodo forumi in blogi drugi objavili. Ampak to sploh ni issue v tem postopku. Vsi tukaj izhajate iz napačne domneve, da je sodišče želelo cenzurirati internet. Ne, le zapovedalo je domnevnemu kršitelju osebnostnih pravic (Siol in Gušti), da jih ne sme v okviru svojih možnosti nadalje kršiti, dokler se pravnomočno razsodi v zadevi. Samo njima, že v tem je lahko moralna satisfakcija tožnika.
2. Objava internetnega prispevka, ki posega v osebnostne pravice, je enaka objavi kjerkoli drugje. Če se nedvomno da dokazati pasivna legitimacija pisca, lahko pride do odškodninske in do kazenske odgovornosti, če so izpolnjeni zakonski pogoji. V tem primeru uveljavlja AJ odškodnino.
Evo, toliko zaenkrat!
p.s. reply na otaca je zgolj iz razloga, ker je zadnji podal prispevek. Moj komentar leti na "pravne strokovnjake".
Gremo postopoma:
1. Ana Jud toži Siol in Guštija. V celotnem postopku se ureja zgolj pravno razmerje med AJ na eni strani in Siol in Guštijem na drugi strani.
Jasno je, da je in bo vsebina teksta znana vsem in da jo bodo forumi in blogi drugi objavili. Ampak to sploh ni issue v tem postopku. Vsi tukaj izhajate iz napačne domneve, da je sodišče želelo cenzurirati internet. Ne, le zapovedalo je domnevnemu kršitelju osebnostnih pravic (Siol in Gušti), da jih ne sme v okviru svojih možnosti nadalje kršiti, dokler se pravnomočno razsodi v zadevi. Samo njima, že v tem je lahko moralna satisfakcija tožnika.
2. Objava internetnega prispevka, ki posega v osebnostne pravice, je enaka objavi kjerkoli drugje. Če se nedvomno da dokazati pasivna legitimacija pisca, lahko pride do odškodninske in do kazenske odgovornosti, če so izpolnjeni zakonski pogoji. V tem primeru uveljavlja AJ odškodnino.
Evo, toliko zaenkrat!
p.s. reply na otaca je zgolj iz razloga, ker je zadnji podal prispevek. Moj komentar leti na "pravne strokovnjake".
Kolya je napisal(a):
Nočem biti nesramen, ampak neverjetno se mi zdi, da je na forumu Financ toliko strokovnjakov za civilni postopek pred sodišči. Razumem, da se vsi spoznate na nogomet, ampak nehajte fafljat kot kvaziavtoritete o začasnih odredbah in njihovih učinkih.
Gremo postopoma:
Evo, toliko zaenkrat!
24ur.com/bin/article...id=3084458
sporočil: 1.205
Zanimivo se mi zdi, da pravičniki ala Marko Crnkovič, pišejo
psihološki profil Ane Jud, čeprav trdijo, da je ne poznajo, so
knjige samo preleteli ali ju sploh niso prebrali. Se človek vpraša,
zakaj potem toliko vloženega truda za razkrinkavanje uboge Ane?
Zato, ker je Ano Jud, ki nima družbene in politične moči,
enostavneje sesuvati kot še tako zavrženega pripadnika elite. Pa še
kakšno korist lahko v bodoče pričakuje. Osebno bi se oceni lika in
dela Ane Jud izognil, ker je ne poznam, niti do sedaj nisem
prečital nobene njene knjige, niti nisem videl nobenega njenega
novinarskega, to sem pa zapisal, ker mrhovinarjev in drugih
oportunistov organsko ne prenašam. prispevka.
sporočil: 1.370
Zadnja sprememba: anon-11988 06.12.2006 18:48
A je kdo videl to knjigo? Jaz sem se nasmejal, ko sem na zadnji
platnici prebral opis avtorice:"ANA JUD, publicistka
Prijazna, pametna, egocentrična in včasih tudi zelo zoprna oseba. Vedno pove, kar misli, in piše brez dlake na jeziku. Nekateri ji to zmaerijo, toda številni prav zaradi tega obožujejo njene knjige."
Predvsem me je zabavalo, da nekateri obožujejo njene knjige. Kolikor vem, je pred tem napisala eno knjigo.
sporočil: 949
0513Goris je napisal(a):
KJE PA JE BILO USTAVNO SODIŠČE PRI BREDI SMOLNIKAR????
Zanimivo vprašanje. Ne samo kje je bilo, tudi kje je še.
sporočil: 2.903
Mojster2 je napisal(a):
A je kdo videl to knjigo? Jaz sem se nasmejal, ko sem na zadnji platnici prebral opis avtorice:
"ANA JUD, publicistka
Prijazna, pametna, egocentrična in včasih tudi zelo zoprna oseba. Vedno pove, kar misli, in piše brez dlake na jeziku. Nekateri ji to zmaerijo, toda številni prav zaradi tega obožujejo njene knjige."
Predvsem me je zabavalo, da nekateri obožujejo njene knjige. Kolikor vem, je pred tem napisala eno knjigo.
Jaz sem začel brati njeno prvo knjigo. Nisemprišel daleč. Neprebavljivo.
Sicer je pa a ne bi bila primerna oznaka POPpublicistka? Na naslednjo Piramido tako lahko povabijo enega iz Atomik Harmonik, enega od spidi in gogi in Ano Jud, pa bo.
jeanmark je napisal(a):Svaka čast! Samo še to mi reči, da si jo kupil?
Jaz sem začel brati njeno prvo knjigo.
Otac
0902ISXdX je napisal(a):
Spidi pa Gogi sta premočna.
Fredi bi bil bolj na nivoju :-)))
To je res - way too strong!
Tudi Fredi je višja liga.
Mogoče Sanja Grohar?
Otac
sporočil: 18.121
Vsaka šola nekaj stane ;-)
Na lastnih napakah se je najdražje, a tudi najboljše nekaj naučiti ;-)
In tako dalje...
Na lastnih napakah se je najdražje, a tudi najboljše nekaj naučiti ;-)
In tako dalje...