25 min
GEN-I v novo izdajo zelenih obveznic: kakšni so njegovi finančni načrti 1
41 min
Mercedes s prenovo razreda G še izboljšal in olajšal terensko vožnjo
55 min
Odstopil šef T-2 1
1 ura
Tako se dela posel v kmetijstvu (PRO)
1 ura
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
1 ura
Odškodninska odgovornost bank pri kibernetskih napadih in drugih neodobrenih plačilih
3 ure
Rusi Sloveniji napovedujejo kibernetsko vojno. Kako zaščititi vaše podjetje 3
3 ure
Nočete kupiti bitcoina? Morda vas prepričajo kriptodelnice 1
4 ure
Gradnja hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug na 3. razvojni osi sever (Oglas)
4 ure
Hitra rast števila kibernetskih napadov na mobilne telefone – kako jih zaščititi
4 ure
Ste izpeljali odličen B2B e-commerce projekt? Prav vas iščemo!
5 ur
Subvencije za energente: podjetja bi lahko še dolgo čakala na polno izplačilo
5 ur
Quercus: S popolnim vinom za žar lahko v nagradni igri osvojite – žar! (Oglas)
5 ur
Vino tedna: Gevrey-chambertin 1er cru 2019, Joseph Drouhin
5 ur
Vinska klet Metlika ima novo blagovno znamko Jurius
7 ur
(Intervju) Saška Rihtaršič, Danfoss: Vsa Evropa bi se lahko ogrevala z odpadno toploto iz industrije 2
10 ur
Škrabec, Petrič in Južna spet slavijo 1
10 ur
Chris Barton, britanski komisar za trgovino: Uporabite nas. Smo odlična odskočna deska do največjih trgov
17 ur
BMW v najdaljšem slovenskem predoru razkril kupejevskega X2 in največjega minija
17 ur
Električni avtobusi, vodikova centrala in polnilnice v Kranju 7

Strani: 1

pobalin sporočil: 14.456
[#2737805] 14.10.18 14:45
Odgovori   +    4
Da bi Slovenija postala bolj samooskrbna s hrano, bo treba prestrukturirati kmetijsko pridelavo in povečati pridelavo ekološke hrane
Zakaj pa? Ker je tista slaba polovica hrane, ki jo uvažamo sama eko-bio-košer? Ker mora biti eko, da lahko zanjo iztržijo več, ker se "navadne" hrane ne splača pridelovat?
Pri tem je zavržena hrana vsebovala še 35 odstotkov užitnega dela, to je takega, ki bi ga z ozaveščanjem in pravilnim odnosom do hrane lahko preprečili ali vsaj zmanjšali, preostalih 65 odstotkov odpadne hrane pa so bili neužitni deli, še ugotavljajo na statističnem uradu.
Kar vidim te državne doktorje statistike, kako brskajo po smetiščih in kontejnerjih in skrbno ločujejo užitne od neužitnih delov, jih tehtajo in merijo. Kakšen užiten košček v silni vnemi celo pohrustajo za malico.

Državni stat.si in sta.si sporočata: ne rabimo socialne politike in življenja vrednih plač vse dokler toliko hrane zmečemo v smeti.

Strani: 1