Strani: 1

anon-317028 sporočil: 30.415
[#2675346] 26.09.17 11:57
Odgovori   +    0
Tveganje je vedno, sicer mesa ne jem že desetletja, zelenjava kupljena v supermarketih pa je včasih prepojena z boh si ga vedi čem in se mora razkužiti v kisu ali cvičku, tako da je težko reči kdo je na slabšem – mesojedi ali rastlinojedi po domače, levi ali krave.
anon-128631 sporočil: 2.624
[#2675347] 26.09.17 11:57
Odgovori   +    0
Tukaj je članek zavajajoč. Namreč ko hočeš slediti izvoru mesa naletiš nablokado in to na strani veterinarjev in pridelovalcev. Če pa pogleda malo bolj na široko pa vidiš, da se tudi pri nas uporabljajo na veliko zdravila in kemikalije pi prehrani živali. Celo umetni gnoj.

Tukaj bi morali narediti ostre sancije za vse goljufe, k iso sočasni prejemniki subvencij. ČE potegnemo skupaj pridemo do dejstva, da je enako nekvalitetna hrana tako domača kot tuja z razliko, da je cenejša.
carnium sporočil: 349
[#2675482] 27.09.17 08:16
Odgovori   +    1
Vsekakor je tveganje prisotno. Tako kot tvegaš vsakič, ko greš čez cesto.

Bi pa rad videl kako študijo, ki bi pokazala koliko se je izboljšala zdravstvena slika problemov prehranskega izvora. S tem ne mislim na prenažiranje ampak na težave povezane s kakovostjo in neskladnostjo hrane z zdravstvenimi normativi.

Kajti glede na velike besede in še mnogo večje denarje, ki se zlivajo v razne inšpekcije, nadzorne organe in še kdove kakšne zapravljalce dobiš občutek, da so pred kakimi 20-30 leti po cestah ležali kupi mrličev zastrupljenih z nekvalitetno in nezdravo hrano.

Strani: 1