Strani: 1

Pezo sporočil: 608
[#2665157] 27.07.17 14:33
Odgovori   +    11
No ja, meso v južni Italiji me je stalo enako kot bi me pri nas, sem bil pa presenečen nad kakovostjo; so me naši mesarji že navadili na žnj kvaliteto. Naše mesarje vidim takole: Najboljše govedo drago prodajo v Turčijo in podobne države, nam pa ostane šrot, kvečjemu še za kakega gostinca dobavijo kaj dobrega. In za šrot bi imeli visoko ceno. Tudi poceni svinjski kare npr.v Tuše je avstrijskega porekla, ga gotovo ne dobijo pod proizvodno ceno. In še o odstotkih: tudi plača v Sloveniji še zdaleč ne dosega evropske...
anon-326021 sporočil: 114
[#2665282] 28.07.17 12:06
Odgovori   +    8
čas vnosa: 28.07.17 11:59
To sporočilo je izbrisal avtor (29.04.2018 10:20)
tilenrexi sporočil: 6.775
[#2665285] 28.07.17 12:12
Odgovori   +    5
Drugi nujni korak je prenehanje prodajnih akcij s 40-odstotnimi popusti, pri katerih mora predelovalec zagristi v svojo lastno ceno, tako da izkupiček na koncu ne pokriva niti stroškov.
Razliko v ceni naj plača kar predlagatelj takšne neumnosti.
anon-58746 sporočil: 3.738
[#2666181] 05.08.17 09:27
Odgovori   +    1
potrebno bi bilo postaviti poštene cene za kvalitetno slovensko meso, in očitno je mesa preveč, kar nas vse tudi stane, če ne tako, pa plačamo s subvencijami pridelovalcem. In če nekaj subvencioniramo bi morali začasno ustaviti uvoz po prenizkih cenah.
PyotrNovak sporočil: 5.775
[#2666278] 06.08.17 14:41 · odgovor na: anon-58746 (#2666181)
Odgovori   +    10
Raje uvedimo javne kotle, saj imamo vsi enake zelodce in drzava MORA tako ali tako skrbeti za vse.
DAAAAALEC je prosti trg od slovenije, vedno dalje.......
shevchenko sporočil: 21.898
[#2666285] 06.08.17 15:49
Odgovori   +    3
jok, jok, jok in stok

ce bi bilo res vse tako slabo, bi firme ze zaprli.
PyotrNovak sporočil: 5.775
[#2666297] 06.08.17 18:19 · odgovor na: shevchenko (#2666285)
Odgovori   +    3
Odpres firmo, izkoriscas delavce in drzavo in gledas kako reka denarja tece v tvoj zep, a ne?
Ti imas sigurno minimalno 10 firm ??
BOY008 sporočil: 596
[#2666984] 11.08.17 10:42
Odgovori   +    4
Slovensko meso je kvalitetno, sam kaj ko se izvozi v tujino. Nebi bilo treba nobenih subvencij če bi bile cene temu primerne. Dejstvo da bo hrana postala strateška dobrina. Meni so pred pol leta ponudil za tri bikce ki so bili težji od 250 kg in stari tam okoli enega leta, 1000 evrov za vse tri. Pa sem rekel a se hecate ali ste resni.
anon-239836 sporočil: 996
[#2667518] 15.08.17 06:47
Odgovori   +    1
Tako slovenski proizvajalci pri ceni zaostajajo in dosegajo le še slabih 80 odstotkov povprečnih evropskih cen mesa, opozarja Darinka Pavlič Kamien, Spoštovana gospa Darinka,tudi slovenski delavci dosegamo samo 80 ali bolje rečeno 50% evropskih plač.Verjetno vi osebno ne,večina pač.
anon-198668 sporočil: 2.998
[#2668702] 22.08.17 16:18
Odgovori   +    0
Meso je prepoceni in ga je potrebno močno obdavčiti. Po vseh kriterijih je potrošnja previsoka, tako zdravstvenih, kot okoljskih.
tilenrexi sporočil: 6.775
[#2668703] 22.08.17 16:23 · odgovor na: anon-198668 (#2668702)
Odgovori   +    0
Vsi na rukolo, ne?
rim sporočil: 57
[#2668710] 22.08.17 16:56 · odgovor na: (#2667519)
Odgovori   +    0
a ti od diskontov pričakuješ kvaliteto? ravno diskonti in masovne trgovine so hrano naredile nerazpoznavno- jo nabildale z okusi in ojačevalci in dodatki, ki lahko predstavljajo več kot 50% izdelka. v diskontu in drugod ponavadi kupiš mesnino- ima z razlogom, pri mesarju pa mesni izdelek če ga želiš- sam cene pa res ne moreš primerjati..

Strani: 1