6 ur
Slovenski prevozniki lani bolj dejavni in tudi bolj učinkoviti
6 ur
Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev
6 ur
Najbolj brani članki danes
7 ur
Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi 1
8 ur
V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave. Ustanovitelj podrobneje pojasnjuje situacijo
9 ur
Delničarji Valamarja potrdili 0,22 evra dividende
9 ur
Nemška vlada malenkost izboljšala napoved gospodarske rasti
9 ur
V Severni Makedoniji volijo novega predsednika države
9 ur
Ljudi je premalo, vsi hočejo robote: Yaskawa v Kočevju v tovarno robotov vlaga 32 milijonov evrov
10 ur
Tako stroge bodo lahko omejitve pri Airbnb 3
10 ur
Zakaj Furs ne ponuja več podatkov o prevoženih kilometrih uvoženih vozil in kako lahko do njih pridete sami
10 ur
Kako aprilski evrski PMI vpliva na pričakovanja o obrestnih rezih ECB in kaj govori o nemški recesiji
10 ur
Kaj narediti s stavbo na Litijski? In kaj s TR2? Rešitve so na dlani! 3
10 ur
Hudo dobra živila iz presežkov sadja in zelenjave
11 ur
Izberite pravega borznega posrednika (Oglas)
11 ur
Mesec: Pokojninska reforma bo sprejeta prihodnje leto 5
12 ur
Delo: Nama v roke nemškega sklada
13 ur
Evropski parlament sprejel direktivo o trajnostnih dobavnih verigah 5
13 ur
Stroški energetske krize: koliko stane regulacija cen električne energije, kateri dobavitelji so pobrali največ 1
13 ur
Bo Aleksandra Čeferina po koncu mandata v UEFA zaposlil Sandor Csanyi iz madžarskega OTP? 1

Strani: 1

sopranos sporočil: 11.404
[#2653844] 18.05.17 19:19
Odgovori   +    2
Pred časom sem gledal dober dokumentarec o eko pridelavi na RTV. Prikazali so enega Nemca, ki je prideloval eko hrano že 30 let in je razmišljal, da bi šel ven iz tega. Zakaj? Ker so tako zakomplicirali, da je za popizdit. Je njegova hči tam nekaj lističev ene rastline nabrala in je povedala, da je to že kršitev. Označiti bi morala vsak listič posebej. Se pravi še naprej bodo pridelovali bio, eko in ne vem kaj še vse, ampak bodo brez certifikata.

Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.
0513ANITO sporočil: 10.823
[#2653850] 18.05.17 19:46 · odgovor na: sopranos (#2653844)
Odgovori   +    3
[sopranos]
Pred časom sem gledal dober dokumentarec o eko pridelavi na RTV. Prikazali so enega Nemca, ki je prideloval eko hrano že 30 let in je razmišljal, da bi šel ven iz tega. Zakaj? Ker so tako zakomplicirali, da je za popizdit. Je njegova hči tam nekaj lističev ene rastline nabrala in je povedala, da je to že kršitev. Označiti bi morala vsak listič posebej. Se pravi še naprej bodo pridelovali bio, eko in ne vem kaj še vse, ampak bodo brez certifikata.

Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.
Greš na vrt med sanda drevesa in ugotoviš...kar ni uničila letošnja pozeba lepo obdeluje voluhar (sajeno v mrežo, ki še ni prerjavela, pa vendar voluhar požre vse koreninice in se drevje suši). Uši zalegajo v enormnih količinah, plesen je prisotna na mladih poganjkih zaradi konstantne moče preteklih 14 dni. Marsikateri mlad plod že ima izvrtino od golazni....

Pol naj mi pa še en reče, da je možno pridelat BIO.EKO.
sopranos sporočil: 11.404
[#2653852] 18.05.17 19:56 · odgovor na: 0513ANITO (#2653850)
Odgovori   +    3
[0513ANITO]
> [sopranos]
> Pred časom sem gledal dober dokumentarec o eko pridelavi na RTV. Prikazali so enega Nemca, ki je prideloval eko hrano že 30 let in je razmišljal, da bi šel ven iz tega. Zakaj? Ker so tako zakomplicirali, da je za popizdit. Je njegova hči tam nekaj lističev ene rastline nabrala in je povedala, da je to že kršitev. Označiti bi morala vsak listič posebej. Se pravi še naprej bodo pridelovali bio, eko in ne vem kaj še vse, ampak bodo brez certifikata.
>
> Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.

Greš na vrt med sanda drevesa in ugotoviš...kar ni uničila letošnja pozeba lepo obdeluje voluhar (sajeno v mrežo, ki še ni prerjavela, pa vendar voluhar požre vse koreninice in se drevje suši). Uši zalegajo v enormnih količinah, plesen je prisotna na mladih poganjkih zaradi konstantne moče preteklih 14 dni. Marsikateri mlad plod že ima izvrtino od golazni....

Pol naj mi pa še en reče, da je možno pridelat BIO.EKO.
Se da. Samo donosi (količina pridelka) so precej, precej nižji. Pa pamet je treba uporabljat. Pa več časa gre.

Na koncu pa tudi ni resnega povpraševanja po tem. Ker ljudje bi jedli bio. Samo vseeno pa hočejo, da pridelki izgledajo kot iz škatlice, vsi enako veliki, vsi popolni in le za malenkost višjo ceno kot pa pri masovni proizvodnji.
anon-398861 sporočil: 74
[#2653941] 19.05.17 09:21 · odgovor na: sopranos (#2653852)
Odgovori   +    3

Se da. Samo donosi (količina pridelka) so precej, precej nižji. Pa pamet je treba uporabljat. Pa več časa gre.

Na koncu pa tudi ni resnega povpraševanja po tem. Ker ljudje bi jedli bio. Samo vseeno pa hočejo, da pridelki izgledajo kot iz škatlice, vsi enako veliki, vsi popolni in le za malenkost višjo ceno kot pa pri masovni proizvodnji.

In lepe barve in oblike kot bi jih z Adobom obdelal :)

Strani: 1