Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kmetje izgubljajo voljo za ekopridelavo, kako bi jih zdramili
Strani: 1
sporočil: 11.404
Pred časom sem gledal dober dokumentarec o eko pridelavi na RTV.
Prikazali so enega Nemca, ki je prideloval eko hrano že 30 let in
je razmišljal, da bi šel ven iz tega. Zakaj? Ker so tako
zakomplicirali, da je za popizdit. Je njegova hči tam nekaj
lističev ene rastline nabrala in je povedala, da je to že kršitev.
Označiti bi morala vsak listič posebej. Se pravi še naprej bodo
pridelovali bio, eko in ne vem kaj še vse, ampak bodo brez
certifikata.
Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.
Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.
sporočil: 10.823
[sopranos]Greš na vrt med sanda drevesa in ugotoviš...kar ni uničila letošnja pozeba lepo obdeluje voluhar (sajeno v mrežo, ki še ni prerjavela, pa vendar voluhar požre vse koreninice in se drevje suši). Uši zalegajo v enormnih količinah, plesen je prisotna na mladih poganjkih zaradi konstantne moče preteklih 14 dni. Marsikateri mlad plod že ima izvrtino od golazni....
Pred časom sem gledal dober dokumentarec o eko pridelavi na RTV. Prikazali so enega Nemca, ki je prideloval eko hrano že 30 let in je razmišljal, da bi šel ven iz tega. Zakaj? Ker so tako zakomplicirali, da je za popizdit. Je njegova hči tam nekaj lističev ene rastline nabrala in je povedala, da je to že kršitev. Označiti bi morala vsak listič posebej. Se pravi še naprej bodo pridelovali bio, eko in ne vem kaj še vse, ampak bodo brez certifikata.
Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.
Pol naj mi pa še en reče, da je možno pridelat BIO.EKO.
sporočil: 11.404
[0513ANITO]Se da. Samo donosi (količina pridelka) so precej, precej nižji. Pa pamet je treba uporabljat. Pa več časa gre.
> [sopranos]
> Pred časom sem gledal dober dokumentarec o eko pridelavi na RTV. Prikazali so enega Nemca, ki je prideloval eko hrano že 30 let in je razmišljal, da bi šel ven iz tega. Zakaj? Ker so tako zakomplicirali, da je za popizdit. Je njegova hči tam nekaj lističev ene rastline nabrala in je povedala, da je to že kršitev. Označiti bi morala vsak listič posebej. Se pravi še naprej bodo pridelovali bio, eko in ne vem kaj še vse, ampak bodo brez certifikata.
>
> Potem so kazali Špance, Tajce in Kitajce. Je bilo prav hecno. Kako so tam z onesnaženo vodo pridelovali "eko" zadeve. Pa kako so morali vsaj paradižnik, ki ni bil prave velikosti ali oblike vreči ven. Skratka prav hecno.
Greš na vrt med sanda drevesa in ugotoviš...kar ni uničila letošnja pozeba lepo obdeluje voluhar (sajeno v mrežo, ki še ni prerjavela, pa vendar voluhar požre vse koreninice in se drevje suši). Uši zalegajo v enormnih količinah, plesen je prisotna na mladih poganjkih zaradi konstantne moče preteklih 14 dni. Marsikateri mlad plod že ima izvrtino od golazni....
Pol naj mi pa še en reče, da je možno pridelat BIO.EKO.
Na koncu pa tudi ni resnega povpraševanja po tem. Ker ljudje bi jedli bio. Samo vseeno pa hočejo, da pridelki izgledajo kot iz škatlice, vsi enako veliki, vsi popolni in le za malenkost višjo ceno kot pa pri masovni proizvodnji.
sporočil: 74
Se da. Samo donosi (količina pridelka) so precej, precej nižji. Pa pamet je treba uporabljat. Pa več časa gre.
Na koncu pa tudi ni resnega povpraševanja po tem. Ker ljudje bi jedli bio. Samo vseeno pa hočejo, da pridelki izgledajo kot iz škatlice, vsi enako veliki, vsi popolni in le za malenkost višjo ceno kot pa pri masovni proizvodnji.
In lepe barve in oblike kot bi jih z Adobom obdelal :)
Strani: 1