Strani: 1

sopranos sporočil: 11.404
[#2628019] 18.11.16 12:09
Odgovori   +    11
Podpiram vsako uspešno zgodbo. Pri tej pa imam en problem. In sicer, ko trdijo, da je vhodna surovina ekološko pridelan ingver s Kitajske!!!!!! 90-95% t.i. ekološkega ingverja iz Kitajske je neustreznega in ne more niti pod razno prestati testa ekološke pridelave. In za to obstajata dva preprosta razloga - Kitajci imajo ogromno onesnažene zemlje z raznimi težkimi kovinami, kemikalijami. Na tistih območjih kjer tega še niso uspeli uničiti imajo pa problem s čisto vodo. Voda, ki jo uporabljajo za zalivanje teh t.i. ekoloških pridelkov je zdravju škodljiva, saj je onesnažena s težkimi kovinami, pesticiti in kemikalijami.

Še malo pa me boste začeli prepričevati, da je meso v McNugget ekološko pridelano mesto (čeprav gre za mesne odpadke, ki so šele po posebni obdelavi primerni za zauživanje človeka) in da so cvrti v ekološko pridelanem olju (tudi če bi bilo to res, je to čisto navadni larifari, saj je vrelo olje kancerogeno, in bolj kot se ga ponovno greje, bolj kancerogeno je).
pobalin sporočil: 14.456
[#2628040] 18.11.16 13:31
Odgovori   +    9
V naše podjetje je vložil četrt milijona evrov in postal petodstotni lastnik
To pomeni, da naj bi bila firma Kloster Kitchen danes vredna 5 MEUR, kar je malo več kot štirikratnik njenih pričakovanih prihodkov v naslednjem letu.
Pred dnevi so iz Nemčije dobili težko pričakovani stroj za lupljenje oziroma strganje ingverja. S tem bo odpadlo najbolj zamudno delo – ročno lup­ljenje ekološkega ingverja
To pomeni, da bo Sanolabor moral takoj spremeniti svoj prodajni opis tega čudežnega in čudežno dragega napitka ali pa se bo moral zagovarjati zaradi zavajajočega oglaševanja.
S posebnim postopkom ročnega lupljenja ingver v vitalnih koščkih ohrani vse svoje dragocene sestavine.
www.sanolabor.si/si/...ngwertrink
Potem pa še ta krona agrobiz(nis)arnosti:
ročno lup­ljenje ekološkega ingverja, ki je vsake tri tedne zaposlilo 250 ljudi. Lupljenje je potekalo tri dni skupaj, vsak dan z drugimi 80 ljudmi, ki so jih našla razna društva. Od lanskega septembra so jim plačali okoli 25 tisoč evrov. »Denar so porabili v dobrodelne namene, največ za morje in izobraževanje otrok in mladine,« našteva Maja Wasa.
Prej, ko so ingver ročno lupili in delali koščke, so napolnili 22 tisoč steklenic, velikih 250 mililitrov.
Je to nekakšen klon zdrave atmosfere? Sledi še poziv, naj ljudje množično kupujejo ta psevdo klošterski napoj po 9,90 evrov za 0,25 flaško, ker s tem podpirajo dobrodelnost, letovanje otrok in izobraževanje mladine.

Ker gre menda za poslovni časnik z menda podjetniško agendo in tu zgoraj piše agroBIZNIS, se spodobi narediti izračun brez zamegljenega head-huntinga preko društev in sklicevanja na nekakšno dobrodelnost.

Predpostavimo 3 množične lupilne seanse v 2016 (650 kEUR = 70 k flašk = 3,2 seansi)
25000 / 250 = 104,16 evrov/osebo
104,16 / 3 = 34,72 EUR (bruto!) na osebo na lupilno seanso nedefinirane dolžine
34,72 / 8 = 4,34 EUR (bruto!) na uro, če seansa traja 8 ur

Kar v Radljah ali na Muti mogoče sploh ni zanemarljiv (postranski) zaslužek, če zraven ne mutivodite z nekakšnimi društvi in ne tlačite zraven dobrodelnosti. Taka urna postavka pa je najbrž nenavadno nizka za frankofonski del Švice, kjer naj bi ta firma imela sedež (tam se najde tudi finance4you.ch/de/) oz. v njeni "domovini" avstrijski Koroški, kjer naj bi zajemala čisto izvirsko vodo.
Daher stellen wir unser einzigartiges Vitalisierungsgetränk mit reinem Quellwasser aus unserer Heimat Kärnten in Österreich her.
www.klosterkitchen.c...k/zutaten/
Od firme, ki za suho zlato prodaja nek bio-eko praklošterski zvarek, se pričakuje vsaj podobno transparentnost kot od eko-bio kmetov. Od kod torej prihaja IngwerTrink, v kakšnem obratu ga mešajo in kje?
Prodaja ingverjevega napitka, ki stane 9,9 evra,
Lekarna Žužemberk ga na moja-lekarna.com prodaja celo po 12,89 evra + stroški dostave. In tudi oni bodo morali po zagonu stroja za lupljenje spremeniti zavajajoč opis.
Ingverjev gomolj lupimo ročno
Da ingver ohrani prav vse dragocene sestavine, ga moramo skrbno pripraviti. Tega se dobro zavedamo, zato si vzamemo čas in ga poprej pazljivo ročno olupimo. Prepričani smo, da boste to našo posebno predanost in prizadevanje okusili in začutili že ob prvem požirku napitka.
www.moja-lekarna.com...50-ml.aspx
pobalin sporočil: 14.456
[#2628066] 18.11.16 15:11 · odgovor na: (#2628041)
Odgovori   +    7
[jezdec666]
Jaz se lotevam proizvodnje sokeca iz ročno lupljenega korenčka in zrelih hrušk... Finance, a bom dobil tudi jaz svoj članek in podporo Sanolaborja :)
Ni to podpora Sanolaborju, tu mora biti ena druga naveza, ker so o tem eko-bio urkloster čudežu skrajno afirmativno pisali že prej. Ne dvomim pa, da se marketingu Financ cedijo sline ob firmi kot je Sanolabor. Mogoče so pa z njimi v kakšni španoviji pri portalu in reviji (če še obstaja) o zdravstvu. V teh j€b€nih časih vsak s€s€k šteje. :-)
pobalin sporočil: 14.456
[#2628068] 18.11.16 15:17 · odgovor na: sopranos (#2628019)
Odgovori   +    6
[sopranos]
Podpiram vsako uspešno zgodbo. Pri tej pa imam en problem. In sicer, ko trdijo, da je vhodna surovina ekološko pridelan ingver s Kitajske!!!!!!
Jaz imam problem z vsem. Večkrat sem bral, kaj vse mora urediti npr. kmetija, ki hoče imeti malo sirarno. Tile pa niso čisti niti okrog lokacije, kjer mešajo svoj zvarek, pa se kitijo z nekakšnim švicarskim bio-eko certifikatom, ki je podeljen, pazi, firmi in ne produktu. Bio my foot pa to!
kmetovalec sporočil: 681
[#2628134] 18.11.16 21:35 · odgovor na: pobalin (#2628040)
Odgovori   +    1
[pobalin]
> V naše podjetje je vložil četrt milijona evrov in postal petodstotni lastnik

To pomeni, da naj bi bila firma Kloster Kitchen danes vredna 5 MEUR, kar je malo več kot štirikratnik njenih pričakovanih prihodkov v naslednjem letu.

> Pred dnevi so iz Nemčije dobili težko pričakovani stroj za lupljenje oziroma strganje ingverja. S tem bo odpadlo najbolj zamudno delo – ročno lup­ljenje ekološkega ingverja

To pomeni, da bo Sanolabor moral takoj spremeniti svoj prodajni opis tega čudežnega in čudežno dragega napitka ali pa se bo moral zagovarjati zaradi zavajajočega oglaševanja.

> S posebnim postopkom ročnega lupljenja ingver v vitalnih koščkih ohrani vse svoje dragocene sestavine.
> www.sanolabor.si/si/...ngwertrink

Potem pa še ta krona agrobiz(nis)arnosti:

> ročno lup­ljenje ekološkega ingverja, ki je vsake tri tedne zaposlilo 250 ljudi. Lupljenje je potekalo tri dni skupaj, vsak dan z drugimi 80 ljudmi, ki so jih našla razna društva. Od lanskega septembra so jim plačali okoli 25 tisoč evrov. »Denar so porabili v dobrodelne namene, največ za morje in izobraževanje otrok in mladine,« našteva Maja Wasa.
> Prej, ko so ingver ročno lupili in delali koščke, so napolnili 22 tisoč steklenic, velikih 250 mililitrov.

Je to nekakšen klon zdrave atmosfere? Sledi še poziv, naj ljudje množično kupujejo ta psevdo klošterski napoj po 9,90 evrov za 0,25 flaško, ker s tem podpirajo dobrodelnost, letovanje otrok in izobraževanje mladine.

Ker gre menda za poslovni časnik z menda podjetniško agendo in tu zgoraj piše agroBIZNIS, se spodobi narediti izračun brez zamegljenega head-huntinga preko društev in sklicevanja na nekakšno dobrodelnost.

Predpostavimo 3 množične lupilne seanse v 2016 (650 kEUR = 70 k flašk = 3,2 seansi)
25000 / 250 = 104,16 evrov/osebo
104,16 / 3 = 34,72 EUR (bruto!) na osebo na lupilno seanso nedefinirane dolžine
34,72 / 8 = 4,34 EUR (bruto!) na uro, če seansa traja 8 ur

Kar v Radljah ali na Muti mogoče sploh ni zanemarljiv (postranski) zaslužek, če zraven ne mutivodite z nekakšnimi društvi in ne tlačite zraven dobrodelnosti. Taka urna postavka pa je najbrž nenavadno nizka za frankofonski del Švice, kjer naj bi ta firma imela sedež (tam se najde tudi finance4you.ch/de/) oz. v njeni "domovini" avstrijski Koroški, kjer naj bi zajemala čisto izvirsko vodo.

> Daher stellen wir unser einzigartiges Vitalisierungsgetränk mit reinem Quellwasser aus unserer Heimat Kärnten in Österreich her.
> www.klosterkitchen.c...k/zutaten/

Od firme, ki za suho zlato prodaja nek bio-eko praklošterski zvarek, se pričakuje vsaj podobno transparentnost kot od eko-bio kmetov. Od kod torej prihaja IngwerTrink, v kakšnem obratu ga mešajo in kje?

> Prodaja ingverjevega napitka, ki stane 9,9 evra,

Lekarna Žužemberk ga na moja-lekarna.com prodaja celo po 12,89 evra + stroški dostave. In tudi oni bodo morali po zagonu stroja za lupljenje spremeniti zavajajoč opis.

> Ingverjev gomolj lupimo ročno
> Da ingver ohrani prav vse dragocene sestavine, ga moramo skrbno pripraviti. Tega se dobro zavedamo, zato si vzamemo čas in ga poprej pazljivo ročno olupimo. Prepričani smo, da boste to našo posebno predanost in prizadevanje okusili in začutili že ob prvem požirku napitka.
> www.moja-lekarna.com...50-ml.aspx
no, če je bila akcija vsake tri tedne je ilo v dobrem letu vsaj 15 seans, torej so "lupilci" dobrodelno delali za manj kot 1 € na uro. Verjamem, da se jim nakup stroja ni izplačal, dokler so lahko dobili dovolj prostovoljcev za lupit. Zdaj, ko se začenjajo iti veliki biznis pa enostavno ne morejo dobiti toliko naivnežev. In ker sem gvoril z neklaterimi, ki so lupljenje dali skozi, to niti približno ni enostavno delo. Zdaj jim sicer dajejo zaščitne oblreke, a ingver v velikih količinah je kar pekoč.
pobalin sporočil: 14.456
[#2628154] 18.11.16 23:28 · odgovor na: kmetovalec (#2628134)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: pobalin 18.11.2016 23:30
[kmetovalec]
no, če je bila akcija vsake tri tedne je ilo v dobrem letu vsaj 15 seans, torej so "lupilci" dobrodelno delali za manj kot 1 € na uro.
Tudi jaz sem najprej pomislil na to, ampak če pazljivo prebereš in verjameš objavljenemu, seans ni moglo biti več kot 3-4. Zakaj?

Če pričakujejo letošnje prihodke v višini 650 kEUR in stane steklenička 9,90 evra, govorimo o prodaji približno 70 k flašk. Piše, da so na tridnevno dobrodelno seanso ekozavestniškega sekljanja napolnili po 22 k flašk, pa je to malo več kot 3 seanse. Lahko, da jih je bilo več, če so večino robe prodali grosistom in sejemski branjevcem, in je zato treba pri ceni flaške odšteti njihovo maržo. Dvomim, da je bilo teh seans več kot 5-6.
Verjamem, da se jim nakup stroja ni izplačal, dokler so lahko dobili dovolj prostovoljcev za lupit. Zdaj, ko se začenjajo iti veliki biznis pa enostavno ne morejo dobiti toliko naivnežev. In ker sem gvoril z neklaterimi, ki so lupljenje dali skozi, to niti približno ni enostavno delo. Zdaj jim sicer dajejo zaščitne oblreke, a ingver v velikih količinah je kar pekoč.
Glej, jaz tega prostovoljstva ne razumem. Da pri družinskih podjetjih/obrteh/kmetijah pomaga družina in včasih prijatelji, je lepa solidarnost. Vsake tri tedne po tri dni dobiti 240 ljudi, da ti rezljajo hud ingver, pa ni dobrodelnost in ne prostovoljstvo, ampak najbolj brezobzirno izkoriščanje ljudi. Ali je pa ta bebav reklamni članek napisan tako bebavo, da pobalinski bralec vidim probleme, kjer jih sploh ni. Glede na track record avtorice...

Sicer pa sploh ni jasno, kaj ta prigritopropagandni zmazek počne tukaj, saj bi po opredelitvi portala spadal kvečjemu v startaj.si! V Švici registrirana poštno-nabiralniška firma, ki se hvali, da ima domovino na avstrijskem Koroškem, in nikjer ne omenja nabave pridelkov/surovin v Sloveniji je v posmeh (samo deklarirano) visokim ciljem Agrobiznisa.
Agrobiznis je projekt s katerim želimo spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju prehranske samooskrbe. Pisali bomo o kmetij, čebelarjih, živinorejcih, vinarjih ter vseh drugih, ki predelujejo in pridelujejo raznovrstno hrano in pijačo slovenskega porekla. Odkrivali bomo za zdaj majhne ponudnike, ki imajo potencial, podjetniško žilico, dovolj vztrajnosti in močno željo, da se v svoji tržni niši prebijejo na sam vrh, da širijo obseg proizvodnje in pridejo na trgovske police. Opozorili bomo tudi na inovativna podjetja z novo tehnologijo pridelave hrane (ali vsaj idejo) ali nov poslovni model, ki bi pripeljala do večje samooskrbe.
S pisanjem o njihovih načrtih in dosedanjih uspehih skušamo širiti zavest o kakovostni hrani in pijači slovenskega porekla.
Namen projekta je tudi spodbujanje trajnostnega razvoja - okolju prijazne pridelave, prodajo in prodajo in porabo v lokalnem okolju, kjer je manj stroškov z logistiko, predvsem pa manj slabih vplivov na okolje in zdravje ljudi, ki jedo svežo in lokalno hrano.
Cilji projekta AGROBIZNIS so:
grajenje skupnosti slovenskih kmetovalcev z namenom širjenja uspešnih praks,
širiti idejo podjetništva in ključna podjetniška znanja v skupnosti slovenskih kmetovalcev,
spodbujati razvoj slovenskega kmetijstva in podeželja,
zagotavljati širšo medijsko podpore celotnemu agro-segmentu tudi v poslovni javnosti.
kmetovalec sporočil: 681
[#2628219] 19.11.16 15:50 · odgovor na: pobalin (#2628154)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: kmetovalec 19.11.2016 15:53
[pobalin]
> [kmetovalec]
> no, če je bila akcija vsake tri tedne je ilo v dobrem letu vsaj 15 seans, torej so "lupilci" dobrodelno delali za manj kot 1 € na uro.

Tudi jaz sem najprej pomislil na to, ampak če pazljivo prebereš in verjameš objavljenemu, seans ni moglo biti več kot 3-4. Zakaj?

Če pričakujejo letošnje prihodke v višini 650 kEUR in stane steklenička 9,90 evra, govorimo o prodaji približno 70 k flašk. Piše, da so na tridnevno dobrodelno seanso ekozavestniškega sekljanja napolnili po 22 k flašk, pa je to malo več kot 3 seanse. Lahko, da jih je bilo več, če so večino robe prodali grosistom in sejemski branjevcem, in je zato treba pri ceni flaške odšteti njihovo maržo. Dvomim, da je bilo teh seans več kot 5-6.

> Verjamem, da se jim nakup stroja ni izplačal, dokler so lahko dobili dovolj prostovoljcev za lupit. Zdaj, ko se začenjajo iti veliki biznis pa enostavno ne morejo dobiti toliko naivnežev. In ker sem gvoril z neklaterimi, ki so lupljenje dali skozi, to niti približno ni enostavno delo. Zdaj jim sicer dajejo zaščitne oblreke, a ingver v velikih količinah je kar pekoč.

Glej, jaz tega prostovoljstva ne razumem. Da pri družinskih podjetjih/obrteh/kmetijah pomaga družina in včasih prijatelji, je lepa solidarnost. Vsake tri tedne po tri dni dobiti 240 ljudi, da ti rezljajo hud ingver, pa ni dobrodelnost in ne prostovoljstvo, ampak najbolj brezobzirno izkoriščanje ljudi. Ali je pa ta bebav reklamni članek napisan tako bebavo, da pobalinski bralec vidim probleme, kjer jih sploh ni. Glede na track record avtorice...

Sicer pa sploh ni jasno, kaj ta prigritopropagandni zmazek počne tukaj, saj bi po opredelitvi portala spadal kvečjemu v startaj.si! V Švici registrirana poštno-nabiralniška firma, ki se hvali, da ima domovino na avstrijskem Koroškem, in nikjer ne omenja nabave pridelkov/surovin v Sloveniji je v posmeh (samo deklarirano) visokim ciljem Agrobiznisa.

Sicer nimam točneg podatka, a po občutku je bilo v zadnjme letu več kot 6 lupljenj. Verjetno prodajajo s precejšnjimi rabati in na začetku kar nekaj stekleničk razdelijo v promocijske namene.
Je pa zanimiva lokacija njihovega sedeža v Švici, kjer Google pokaže prazen travnik, nekoliko nižje pa hlev.
www.google.si/maps/@...56!6m1!1e1

Prostovoljstvo pa poteka tako, da nakažejo nekaj denarja humaitarni organizaciji (pri nas npr. Karitas), ta pa potem za lupljenje skupaj zbobna svoje člane in podpornike.
pobalin sporočil: 14.456
[#2628291] 20.11.16 19:46 · odgovor na: kmetovalec (#2628219)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: pobalin 20.11.2016 19:55
[kmetovalec]
Sicer nimam točneg podatka, a po občutku je bilo v zadnjme letu več kot 6 lupljenj. Verjetno prodajajo s precejšnjimi rabati in na začetku kar nekaj stekleničk razdelijo v promocijske namene.
Ta hipoteza se mi zdi zelo verjetna.
Je pa zanimiva lokacija njihovega sedeža v Švici, kjer Google pokaže prazen travnik, nekoliko nižje pa hlev.
Ja, pač švicarska idila, najbrž z lepim pogledom na Neuchatelsko jezero. Kot nalašč za nekoga, ki ima na tem (najbrž domačem) naslovu poleg klošterskega zvarka prijavljene še druge dejavnosti: od skrbništva za poštne predale do oddajanja sob in ponudbe navtičnih paketov na Jadranu.
finance4you.ch/de/

Vse našteto je najbrž popoldanska dopolnilna dejavnost, saj ima v bližnjem Mörigenu tudi direktorsko pisarno firme GM Verwaltungs AG, na istem naslovu pa je uradni sedež/nabiralnik firme KLOSTER KITCHEN Öko Fairtrade GmbH. Nad vsem skupaj bdi Bent Kristoffer Kjelsberg, ki je tudi skrbnik firme Philipp Hofstetter GmbH iz Hünibacha, nekakšnega vidikovca nad Thunskim jezerom. V isti hiši obstaja tudi firma ASETIS Energie GmbH, v kateri je poleg omenjenega Benta soudeleženka Vera Susanne Fürst iz Nemčije, kar po poti skupnega priimka in branžni dejavnosti vodi v smer Maria Fürsta, ki tu na sliki stoji ob direktorju Sanolaborja.

Mario Fürst je poleg vodenja dveh firm Finanzhaus Fürst GmbH in WK Finanz GmbH namreč tudi eden dveh članov uprave zadruge Deutsche BürgerEnergie eG iz Nürnberga. Ta se ukvarja s trgovanjem z energijo in postavljanjem obnovljivih virov energije, predvsem pa ima zanimiv, moden in obenem malo kontroverzen poslovni model.
Prostovoljstvo pa poteka tako, da nakažejo nekaj denarja humaitarni organizaciji (pri nas npr. Karitas), ta pa potem za lupljenje skupaj zbobna svoje člane in podpornike.
Džizs, je to mogoče?! In prvo pero Agrobiz(ar)nisa Financ tega originalnega poslovnega modela v članku niti ne omeni? In nihče ne napiše poziva redovnici Zdrave atmosfere za ukrepanje in/ali prevzem odgovornosti? Vseh je ena sama človekoljubnost in domoljubje...
anon-385625 sporočil: 32
[#2628305] 21.11.16 02:00
Odgovori   +    3
čas vnosa: 20.11.16 23:13
jaz vedno pravim, da imamo kupci najvecjo moc.... ovce naj le kupujejo po 9,90 eur flaško neke neidentificirane tekocine.... pa s temi start-upi ste ze prav posteno tecni....saj smo "startupe" imeli ze ves cas, samo nismo jih tako trendovsko poimenovali... novo podjetje pac, nov biznis.... sicer pa beda od clanka in kup nejasnih nebuloz, vrhunec pa nacin placevanja za delo

Strani: 1