20 min
Podjetja imajo le še do ponedeljka čas za predložitev dokazil o škodi v lanskih poplavah
1 ura
Kako ravnati ob kibernetskih incidentih? Razlagamo v šestih korakih
1 ura
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)
1 ura
DZU-ji vidijo priložnost v krepitvi digitalnih prodajnih kanalov
2 uri
Odlagališče odpadkov za NEK že zdaj presega 227 milijonov evrov
2 uri
V Indiji so stekle maratonske volitve - zmago si obeta premier in šef nacionalistične stranke Modi
3 ure
Sandoz začenja gradnjo razvojnega centra v Ljubljani, Novartis v bližini dokončuje novo tovarno
3 ure
Koliko so lani zaslužili menedžerji borznih družb in koliko jim je pobrala država 10
3 ure
Renault in CMA CMG z dodatnimi milijoni za projekt lahkega električnega dostavnika
3 ure
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
4 ure
Z brniškega letališča lani za skoraj tretjino več potnikov kot leto prej
4 ure
Globalno bo letos prodaja gradbene opreme malenkost upadla
4 ure
Cene industrijskih proizvodov mesečno malenkost gor, na letni ravni navzdol
4 ure
Kakšna bo slovenska zgodba najbolj razkošne škode
5 ur
Policija danes poostreno nadzira prekoračitve hitrosti
6 ur
Kako smo razglasili ESG-prvaka 2024 in zakaj so udeleženci (tudi nam) tako ploskali
6 ur
Sedež združene NKBM in SKB bo v Ljubljani; Se bo izpraznila še ena velika bančna stavba v prestolnici? 1
7 ur
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu? (Oglas)
7 ur
Citroën razkriva sedemsedežni SUV C3 aircross
7 ur
V Petrolu bodo predlagali 1,8 evra dividende bruto, več kot lani

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenski projekti navdušujejo na Kickstarterju

Strani: 1

anon-192167 sporočil: 467
[#2622159] 20.10.16 08:25
Odgovori   +    5
V tujini bi takega inovatorja bogato nagradili in mu priskrbeli vse pogoje za inovativno dejavnost, poleg tega pa bi njegove dobre inovacije takoj dali v serijsko proizvodnjo. Pri nas, v mafijskem sistemu pa to ni mogoče, ker je tak človek moteč, ker levi, v celoti zaostali sistem ne dopušča napredka. Tako pa mora sam zbirati prispevke kot klošar in ni čudno, da padamo, padamo...
bc123a sporočil: 48.253
[#2622161] 20.10.16 08:36 · odgovor na: anon-192167 (#2622159)
Odgovori   +    5
[Minovak]
V tujini bi takega inovatorja bogato nagradili in mu priskrbeli vse pogoje za inovativno dejavnost, poleg tega pa bi njegove dobre inovacije takoj dali v serijsko proizvodnjo. Pri nas, v mafijskem sistemu pa to ni mogoče, ker je tak človek moteč, ker levi, v celoti zaostali sistem ne dopušča napredka. Tako pa mora sam zbirati prispevke kot klošar in ni čudno, da padamo, padamo...
Ne bit tako nekriticno navdusen.

Bomo videli, kaj od tega se bo prijelo in prineslo profit. Osebno nameravam kupiti posodo za peko pic, ampak to se ne pomeni, da bo iz tega ratal resen biznis.

V sloveniji pac ni ljudi, ki bi imeli toliko presezka kapitala, da bi se sli tvegane posle, to ni nic nenavadnega, zato je neumno obsojati dejstvo, da v sloveniji tem noben nic ne da. Saj imajo zato kickstarter, ali pa startup angele v silicijevi dolini, kjer se kapital valja pod drevesi.
igor1976 sporočil: 482
[#2622173] 20.10.16 09:17
Odgovori   +    2
Zanimiva mi je ta posoda za pico, samo ne vem kakšnega premera je, ker krogci, ki ogrevajo na štedilniku ponavadi niso večji od fi 20cm, zato se mi poraja vprašanje če še lahko doseže tako temperaturo po vsej površini?
anon-133014 sporočil: 4
[#2622186] 20.10.16 09:56 · odgovor na: igor1976 (#2622173)
Odgovori   +    1
čas vnosa: 20.10.16 09:48
Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
pobalin sporočil: 14.456
[#2622198] 20.10.16 10:29
Odgovori   +    1
Ustvarjalci so za inovativni gramofon, kjer vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine
Eh, na slikah lebdi krožnik, gramofonska plošča pa lepo počiva na njem.
Gramofon MAG-LEV Audio ima prednastavljeno ročico in gramofonsko glavo
"Pre-Fitted tonearm and cartridge" pomeni samo to, da sta ročica in glava že montirani na gramofon. Naj cenjeni avtor in kreatorji lebdečega gramofonskega krožnika za trenutek odložijo svoje delo in za dve minuti prisluhnejo, kaj je George Carlin povedal o predponi pre-:
www.youtube.com/watc...tu.be&t=95
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2622223] 20.10.16 11:03 · odgovor na: anon-133014 (#2622186)
Odgovori   +    1
[sasokastelic]
Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?
153 sporočil: 9.333
[#2622230] 20.10.16 11:16
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 153 20.10.2016 11:20
Pog-Umni fantje in dekleta,
čestitam vam za dosežke leta,
naj vaša zdrava radoznalost in
trmasta vztrajnost obrodi še mnogo
novih sadov, nam, vaših darov !

Sodražan
anon-5827 sporočil: 18
[#2622250] 20.10.16 11:46 · odgovor na: pobalin (#2622198)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> Ustvarjalci so za inovativni gramofon, kjer vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine

Eh, na slikah lebdi krožnik, gramofonska plošča pa lepo počiva na njem.
slabo si prebral, saj piše: "lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine"
bc123a sporočil: 48.253
[#2622256] 20.10.16 11:50 · odgovor na: anon-204390 (#2622223)
Odgovori   +    0
[vickibedi]
> [sasokastelic]
> Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.

V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?
v masi in posledicno akumulaciji toplote. moderni stedilniki (se posebej na mestni plin) ne razvijejo dovolj moci, da bi lahko spekel pico, se posebej ce je zmrznjena.

Kolikor razumem, to posodo fajn razzaris, potem pa fliknes pico not.
pobalin sporočil: 14.456
[#2622273] 20.10.16 12:39 · odgovor na: anon-5827 (#2622250)
Odgovori   +    0
[XSZKB]
> [pobalin]
> > Ustvarjalci so za inovativni gramofon, kjer vinilna plošča lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine
>
> Eh, na slikah lebdi krožnik, gramofonska plošča pa lepo počiva na njem.
>

slabo si prebral, saj piše: "lebdi v zraku s pomočjo magnetne blazine"
In kaj sem po tvojem mnenju slabo prebral ali razumel?
PyotrNovak sporočil: 5.775
[#2622281] 20.10.16 12:59 · odgovor na: anon-133014 (#2622186)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: PyotrNovak 20.10.2016 13:01
Podloži 4-5mm debelo bakreno ploščo. Mnogo bolj enakomeren razpored temperature, možnost uporabe plina in večjega premera od kuhalne plošče.
Sem si podobnega naredil, imam še eno uporabo za ta disk. Ker sam nimam časa tega promovirat mi odgovori, če te zanima.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2622294] 20.10.16 13:22 · odgovor na: bc123a (#2622256)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [vickibedi]
> > [sasokastelic]
> > Notranji premer je malo večji od 25cm (10") tako, da je ravno dovolj velika tudi za tiste najbolj pogoste zmrznjene pice. Uporabljeno jeklo ima relativno dobro toplotno prevodnost, tako, da se lepo segreje po celotni površini je pa ravno velikost grelcev na klasičnih štedilnikih omejitev, da nismo mogli narediti večje posode.
>
> V čem je vaša posoda boljša od klasične plehnate ponve s pokorovom ?

v masi in posledicno akumulaciji toplote. moderni stedilniki (se posebej na mestni plin) ne razvijejo dovolj moci, da bi lahko spekel pico, se posebej ce je zmrznjena.

Kolikor razumem, to posodo fajn razzaris, potem pa fliknes pico not.
Ja, v članku piše da moraš posodo segrevat 10-12 minut, kar ni malo časa. Ok, ampak to lahko narediš tudi z navadno aluminijasto ponvijo ali pa uporabiš litoželezno, če želiš več akumulirane toplote. Če malo eksperimentiraš bi se najbrž dalo najti optimum. Sicer pa sem jaz na enem takem plehu ponavadi pekel kostanj, sedaj ga skoraj rajši spečem v pečici (manj zagžgan in bolj enakomerno pečen).
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2622297] 20.10.16 13:23 · odgovor na: PyotrNovak (#2622281)
Odgovori   +    2
[PyotrNovak]
Podloži 4-5mm debelo bakreno ploščo. Mnogo bolj enakomeren razpored temperature, možnost uporabe plina in večjega premera od kuhalne plošče.
Baker (390 W/mK) se mi zdi dobra ideja, od njega ima boljšo toplotno prevodnost le srebro (420 W/mK), jeklo (50 W/mK) je daleč zadaj.
bc123a sporočil: 48.253
[#2622299] 20.10.16 13:27 · odgovor na: anon-187668 (#2622297)
Odgovori   +    0
[menim]
> [PyotrNovak]
> Podloži 4-5mm debelo bakreno ploščo. Mnogo bolj enakomeren razpored temperature, možnost uporabe plina in večjega premera od kuhalne plošče.

Baker (390 W/mK) se mi zdi dobra ideja, od njega ima boljšo toplotno prevodnost le srebro (420 W/mK), jeklo (50 W/mK) je daleč zadaj.
toplotna prevodnost tu ni bistvena.
bc123a sporočil: 48.253
[#2622300] 20.10.16 13:30 · odgovor na: anon-204390 (#2622294)
Odgovori   +    0
[vickibedi]
Ja, v članku piše da moraš posodo segrevat 10-12 minut, kar ni malo časa. Ok, ampak
Seveda, saj to je plus, ce razumes fiziko :)
to lahko narediš tudi z navadno aluminijasto ponvijo ali pa uporabiš litoželezno, če
Navadna aluminijasta ponev bo dosegla max temperaturo v 2 minutah. Kar ni ok.
želiš več akumulirane toplote. Če malo eksperimentiraš bi se najbrž dalo najti optimum.
Jaz imam samo eno litozelezno ponev, prevlecena je zal s teflonom (odpadejo visoke temperature) in tudi primernega (litozeleznega) pokrova nimam.
iskreni68 sporočil: 1.225
[#2622309] 20.10.16 13:37
Odgovori   +    1
Saj ta gramofon je zanimiv, vendar vrhunec predvajanja vinilk je pa že davno dosegel kultni technics 1210 MK2, kateri je bil obvezna oprema vsakega DJ-a.
anon-133014 sporočil: 4
[#2622311] 20.10.16 13:38 · odgovor na: PyotrNovak (#2622281)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 20.10.16 13:28
Baker po naših izkušnjah ni najbolj primeren material. Sicer je izjemno toplotno prevoden, ampak ima relativno slabo sposobnost sevanja in ne akumulira dovolj toplote, da bi bil učinkovit za način pečenja, kot ponuja IRONATE.
anon-133014 sporočil: 4
[#2622312] 20.10.16 13:38 · odgovor na: anon-204390 (#2622223)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 20.10.16 13:24
Pokrov je oblikovan tako, da ga je možno pogreti na praktično vseh virih toplote. Ko je razgret, z njim pokrijemo posodo in pico speče tudi iz vrha. Običajne plehnate pokrovke na štedilniku ne moreš pogreti v tej meri. Poleg tega so pokrovke običajno izdelane iz tanke, emajlirane ali nerjavne pločevine. Takšna pokrovka ne akumulira dovolj energije, da bi zapekla pico iz zgornje strani, pa tudi sevanje je iz teh materialov manj intenzivno.

Potem so tu še razmerja med debelino sten, dna ponve in debelino pokrovke, oblika ročk in v končni fazi tudi sam dizajn izdelka.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2622322] 20.10.16 14:06
Odgovori   +    0
Prvih 100 podpornikov kampanje na Kickstarterju je za gramofon v črni barvi odštelo 780 dolarjev, dodatnih 60 dolarjev pa bodo odšteli za takega z imitacijo lesa. Cena se je nato zvišala na 880 oziroma 940 dolarjev.
Svašta je folk pripravljen plačat, če misli da je izdelek fensi. Sicer je od gramofona odvisen le manjši delež kakovosti. Najbolj so kritične plošče, ki so bodisi umazane (prašne, ali po toliko letih že zdrgnjene ali opraskane. Problem je bila tudi njihova nizka kvaliteta izdelave. Skratka 1.000 EUR daš za gramofon iz katerega boš poslušal glasbo kakovosti Youtuba.
anon-48899 sporočil: 1.153
[#2622333] 20.10.16 14:34
Odgovori   +    1
Očitno je picopeka "malo drugače" ratala biznis:
www.amazon.com/Pizza...a0a7e755a2
najobj sporočil: 31.910
[#2622338] 20.10.16 14:50 · odgovor na: anon-133014 (#2622312)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2016 14:50
[sasokastelic]
Pokrov je oblikovan tako, da ga je možno pogreti na praktično vseh virih toplote. Ko je razgret, z njim pokrijemo posodo in pico speče tudi iz vrha. Običajne plehnate pokrovke na štedilniku ne moreš pogreti v tej meri. Poleg tega so pokrovke običajno izdelane iz tanke, emajlirane ali nerjavne pločevine. Takšna pokrovka ne akumulira dovolj energije, da bi zapekla pico iz zgornje strani, pa tudi sevanje je iz teh materialov manj intenzivno.

Potem so tu še razmerja med debelino sten, dna ponve in debelino pokrovke, oblika ročk in v končni fazi tudi sam dizajn izdelka.
... čuj, pa se ti 128 dolarjev ne zdi malo dosti za en sam pisker ? ... khmm, pa čeprav zgleda uporaben in bi ga jaz za "normalno" ceno mogoče kupil, če bi ga v Sloveniji sploh lahko ...
anon-154083 sporočil: 6.570
[#2622341] 20.10.16 15:05 · odgovor na: najobj (#2622338)
Odgovori   +    0
[najobj]
... čuj, pa se ti 128 dolarjev ne zdi malo dosti za en sam pisker ? ... khmm, pa čeprav zgleda uporaben in bi ga jaz za "normalno" ceno mogoče kupil, če bi ga v Sloveniji sploh lahko ...
Se pridružujem mnenju.
anon-154083 sporočil: 6.570
[#2622372] 20.10.16 16:23 · odgovor na: (#2622361)
Odgovori   +    0
[porkamizerija]
ni mi čisto jasno kdo bi kupil tako ponev za pico. mi pečemo v pečici, ki je res skoraj vsaki kuhinji. tale ponev pa kadar je ne rabiš nabira prah in če človek začne zbirati take namenske napravice, kot so aparat za smutije, za kavo, friteza, grelnik vode, toaster, aparat za sladoled, za jogurt, rezalnik za salame, ožemalnik citrusov itd itd,...
Pečica za pravo pico ni dovolj vroča.
PyotrNovak sporočil: 5.775
[#2622404] 20.10.16 17:33 · odgovor na: najobj (#2622338)
Odgovori   +    0
8 ur in pol dela v Mc Donaldsu. NI cel svet balkanska sirotinja.
najobj sporočil: 31.910
[#2622439] 20.10.16 20:17 · odgovor na: PyotrNovak (#2622404)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 20.10.2016 20:18
[PyotrNovak]
8 ur in pol dela v Mc Donaldsu. NI cel svet balkanska sirotinja.
... eh, lahko je tebi govorit, ko delaš v McDonaldsu, meni pa je to pol socialne podpore ...

P.S.: če ti je dolgcajt in bi se rad malo kregal, probaj pri totemu forum.finance.si/?m=...341&single , ker je on tudi rekel, da se mu zdi malo preveč - nič nimam proti pubecom, naj probajo, če gre - dati 128 evrov za pisker, ki ga uporabiš parkrat na mesec, vmes pa ti poleg ostalih fensi pripomočkov dela gužvo v kuhinjski omari ... khmm, itak pa se menda že nekaj govori, da bodo oni tvoji pametni Američani iz obgrizene japke kmalu naredili pametni pisker z avtopilotom, ki ti bo pico sam spekel in jo namesto tebe še sam pojedel, tako da tebi sploh ne bo treba nič delat, ko boš zmatran prišel s celodnevnega šihta v McDonaldsu ...
anon-133014 sporočil: 4
[#2622474] 21.10.16 07:18 · odgovor na: (#2622361)
Odgovori   +    1
čas vnosa: 20.10.16 18:15
Zato je peka pizze samo ena od lastnosti posode IRONATE. Pri načrtovanju smo iztočnice vlekli iz lastnih izkušenj in potreb v kuhinji. Spodnji del posode je npr. odlična zamenjava za litoželezno ponev, v kateri lahko pečeš zelenjavo, odlične stejke, cvreš...

Pokrov lahko med drugim uporabiš kot "baking stone", v pečici, če te kdaj prime, da bi uporabil pečico, pa vseeno želiš malo bolj "avtentično" zapečen spodnji del. Ali pa ga pogreješ in nanj serviraš hrano, da ostane topla. Med testiranjem smo gor pekli celo jajca in palačinke.

Ponev lahko uporabiš tudi npr. na žaru. Če pečeš skupaj meso in kakšno ribo ni najbolj prijetno, če se okusi mešajo. Ali pa daš v posodo zelenjavo in meso, zasuješ posodo z žerjavico pa imaš 2, 3 porcije izpod peke.

Skratka, načinov uporabe je ogromno in ni razloga, da bi posoda samevala nekje v kotu.

Strani: 1