Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Italijanske hrenovke na slovenskih krožnikih
Strani: 1
sporočil: 48.253
Eurospin ze dolgo casa prodaja v sloveniji hrenovke, katerih mesni
delez je bistveno visji, kot v slovenskih hrenovkah. Ne vem pa, ali
so italijanskega porekla.
Nekatere slovenske hrenovke so res kot da bi plastiko jedel...
Eno pa je treba slovenskim proizvajalcem priznati: v Lidlu ne najdes drugih hrenovk, ki bi bile pakirane po 2 in imele dolg rok trajanja, kot slovenske. Ali je to zaradi odsotnosti dolgega transporta, ali cesa drugega, pa ne vem. Zato sem v lidlu se vedno kupil slovenske hrenovke ... samo zaradi tega.
Nekatere slovenske hrenovke so res kot da bi plastiko jedel...
Eno pa je treba slovenskim proizvajalcem priznati: v Lidlu ne najdes drugih hrenovk, ki bi bile pakirane po 2 in imele dolg rok trajanja, kot slovenske. Ali je to zaradi odsotnosti dolgega transporta, ali cesa drugega, pa ne vem. Zato sem v lidlu se vedno kupil slovenske hrenovke ... samo zaradi tega.
sporočil: 62
[bc123a]Ali pa je to zaradi kolicin konzervansov....;)
Eurospin ze dolgo casa prodaja v sloveniji hrenovke, katerih mesni delez je bistveno visji, kot v slovenskih hrenovkah. Ne vem pa, ali so italijanskega porekla.
Nekatere slovenske hrenovke so res kot da bi plastiko jedel...
Eno pa je treba slovenskim proizvajalcem priznati: v Lidlu ne najdes drugih hrenovk, ki bi bile pakirane po 2 in imele dolg rok trajanja, kot slovenske. Ali je to zaradi odsotnosti dolgega transporta, ali cesa drugega, pa ne vem. Zato sem v lidlu se vedno kupil slovenske hrenovke ... samo zaradi tega.
sporočil: 3.012
Bo pa tale Židan resno zjebal tudi SLO-perutninarstvo.
Nedavno je na TV izjavil da se zavzema za označevanje celotne verige kot GSO.
Če je bil piščanec krmljen z GS sojo in koruzo mora na piščancu pisati da je GSO.
Če mu to uspe, lahko Pertunino kar zaprejo.
Takle mamo!
Nedavno je na TV izjavil da se zavzema za označevanje celotne verige kot GSO.
Če je bil piščanec krmljen z GS sojo in koruzo mora na piščancu pisati da je GSO.
Če mu to uspe, lahko Pertunino kar zaprejo.
Takle mamo!
sporočil: 497
Res nimajo 200g na pol, kot so nas navadili PP in Pivka, imajo pa
150 g s sirom in brez.
Pa še nekaj o članku:
Klasična "hrenovka" je iz svinjskega in govejega mesa in tisto, kar kupimo rinfuzo v delikatesah, je to. Perutninske variante so novejša pogruntavščina in so vedno predpakirane. Članek v bistvu govori le o tem segmentu trga, a bi nepozoren bralec lahko to spregledal.
Pa še nekaj o članku:
Klasična "hrenovka" je iz svinjskega in govejega mesa in tisto, kar kupimo rinfuzo v delikatesah, je to. Perutninske variante so novejša pogruntavščina in so vedno predpakirane. Članek v bistvu govori le o tem segmentu trga, a bi nepozoren bralec lahko to spregledal.
sporočil: 11.068
Pri nas nimamo varuha konkurence, zato so tujci pripravljeni za
uničenje domače konkurence nastopiti na teh za njih kavbojskih
trgih tudi z dampinško ponudbo. Ko se zasidrajo seveda močno
dvignejo cene. Zato bi moral takšno prakso preprečevati in v
primeru prevelike razlike med cenami v Sloveniji in cenami v
domicilni državi takšnega proizvajalca kaznovati s kaznijo. Seveda
tudi za eventuelne neresnične navedbe pri promociji izdelka, ki s
tudi često dogajajo. Pa tudi pri ponudbi tehničnih izdelkov je
čedalje več ponudbe, kjer sploh ni deklaracije in navodil v
slovenskem jeziku.čeprav je takšna praksa prepovedana.
sporočil: 2.561
"Zakaj so hrenovke tudi do dvakrat dražje od kosa (rdečega) mesa,
čeprav v teh ni le meso? Ker ste za to pripravljeni plačati
več."
Niso samo hrenovke tiste, v katerih je vse manj mesa, celo v kuhani ali "prekajeni" šunki je vse manj mesa. Če bi slovenski potrošnik bil malo bolj pismen, bi pred nakupom vedno prečital deklaracijo in iz deklaracij se z malo dodatnega raziskovanja na stričku guglu lahko razbere, da je ravno v slovenskih mesnih izdelkih največ kemije, ki pripomore k temu, da se mesni??? izdelki z ogromnimi količinami nabite vode ne kvarijo in ne osmrdijo. Ne samo največji mesni predelovalci v Sloveniji, tudi tisti malo manjši, kar tekmujejo, kdo bo "nalil" več vode v te takozvane mesne izdelke. Če se malo poglobite, boste prišli do spoznanja, da avstrijci in ostali zahodnoevropski prizvajalci ne goljufajo toliko. Zadnjič sem na deklaraciji izdelka "vakumsko pakirana dimljena rebra" slovenskega manjšega mesnega predelovalca zasledil, da je v tem izdelku preko 15 kemičnih preparatov, celo guma je bila dodana, verjetno zaradi tega, da bi izdelek zadržal potrebno čvrstost kljub dodanim cca 15% vode, in da se seveda pri tem nebi pokvaril v zapisanem roku uporabnosti. Kako bi se nekateri nepoučeni kupci začudili, če bi jim nekdo nazorno dokazal, da tudi sveže meso ni več tisto kar pod to kategorijo razume naivni potrošnik. Ne kritizirajte tujih dobaviteljev, dokler v slovenski mesnopredelovalni industriji, ki ji vladajo na denar požrešni moneyžerji, ne dosežemo nazaj vsaj približno tiste kvalitete, ki smo jo imeli še pred 15 leti, da kvalitete mesnih izdelkov izpred 30 let sploh ne omenjam. Jaz osebno se pokakam in polulam na visokoleteče govoričenje o "vrhunski" kvaliteti slovenskih hrenovk in ostalih slovenskih mesnih izdelkov, ker to preprosto ni res in pika.
Niso samo hrenovke tiste, v katerih je vse manj mesa, celo v kuhani ali "prekajeni" šunki je vse manj mesa. Če bi slovenski potrošnik bil malo bolj pismen, bi pred nakupom vedno prečital deklaracijo in iz deklaracij se z malo dodatnega raziskovanja na stričku guglu lahko razbere, da je ravno v slovenskih mesnih izdelkih največ kemije, ki pripomore k temu, da se mesni??? izdelki z ogromnimi količinami nabite vode ne kvarijo in ne osmrdijo. Ne samo največji mesni predelovalci v Sloveniji, tudi tisti malo manjši, kar tekmujejo, kdo bo "nalil" več vode v te takozvane mesne izdelke. Če se malo poglobite, boste prišli do spoznanja, da avstrijci in ostali zahodnoevropski prizvajalci ne goljufajo toliko. Zadnjič sem na deklaraciji izdelka "vakumsko pakirana dimljena rebra" slovenskega manjšega mesnega predelovalca zasledil, da je v tem izdelku preko 15 kemičnih preparatov, celo guma je bila dodana, verjetno zaradi tega, da bi izdelek zadržal potrebno čvrstost kljub dodanim cca 15% vode, in da se seveda pri tem nebi pokvaril v zapisanem roku uporabnosti. Kako bi se nekateri nepoučeni kupci začudili, če bi jim nekdo nazorno dokazal, da tudi sveže meso ni več tisto kar pod to kategorijo razume naivni potrošnik. Ne kritizirajte tujih dobaviteljev, dokler v slovenski mesnopredelovalni industriji, ki ji vladajo na denar požrešni moneyžerji, ne dosežemo nazaj vsaj približno tiste kvalitete, ki smo jo imeli še pred 15 leti, da kvalitete mesnih izdelkov izpred 30 let sploh ne omenjam. Jaz osebno se pokakam in polulam na visokoleteče govoričenje o "vrhunski" kvaliteti slovenskih hrenovk in ostalih slovenskih mesnih izdelkov, ker to preprosto ni res in pika.
sporočil: 1.095
Končno!!
Naj se uprava v perutnini ptuj začne ukvarjati še malo s podjetjem, ne samo s tem kako bodo poskrbeli zase ?!
Naj se uprava v perutnini ptuj začne ukvarjati še malo s podjetjem, ne samo s tem kako bodo poskrbeli zase ?!
Strani: 1