Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Že stoletja so z nami in še vedno jih imamo radi
Strani: 1
sporočil: 18.363
Hvala za lep prispevek. Med siri ga ni čez mohant. Prisegam. Jem
ga, ko ni nikogar blizu:-). Res pa je, da ni za vsakogar. Lep dan.
sporočil: 48.253
[bigl]A lahko tocno opises okus? A smrdi tako kot ostali mocnejsi siri (gorgonzola, roquefort), samo mocneje, ali ima prav vonj po amoniaku?
Hvala za lep prispevek. Med siri ga ni čez mohant. Prisegam. Jem ga, ko ni nikogar blizu:-). Res pa je, da ni za vsakogar. Lep dan.
(tako kot tisti islandski morski pes :)
sporočil: 10.823
"Do danes sta se ohranili posebni vrsti sira, ki sta vezani le na
Bohinj - to sta bohinjski sir in mohant"
Tole zgoraj je pa čisti navadna laž.
Mohant tudi slučajno ni vezan samo na Bohinj.
Moja stara mati ga je 50 let delala sama doma in ga prodajala po hišah po Ljubljani.
Umrla je leta 1980, ko sem bil sam star slabih 10 let.
Res se ne spomnim kakega okusa je bil ta sir, ker ga nikoli niem jedel.
Aja Lokacija:
Šentjakob (vzhodni konec Ljubljane)
Povejte to zarukanim Bohinjcem.
Tole zgoraj je pa čisti navadna laž.
Mohant tudi slučajno ni vezan samo na Bohinj.
Moja stara mati ga je 50 let delala sama doma in ga prodajala po hišah po Ljubljani.
Umrla je leta 1980, ko sem bil sam star slabih 10 let.
Res se ne spomnim kakega okusa je bil ta sir, ker ga nikoli niem jedel.
Aja Lokacija:
Šentjakob (vzhodni konec Ljubljane)
Povejte to zarukanim Bohinjcem.
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 03.04.2015 12:42
[bc123a]Švedi imajo surstromming - slanika v konzervi, ki tudi naravno fermentira, mi pa imamo mohant:-). Francoski siri so vajenci v primerjavi z njim, hehe. Poskusi in dober tek. Amoniak se vonja. To pa to, potem pa še specifičen okus. Lep dan.
> [bigl]
> Hvala za lep prispevek. Med siri ga ni čez mohant. Prisegam. Jem ga, ko ni nikogar blizu:-). Res pa je, da ni za vsakogar. Lep dan.
A lahko tocno opises okus? A smrdi tako kot ostali mocnejsi siri (gorgonzola, roquefort), samo mocneje, ali ima prav vonj po amoniaku?
(tako kot tisti islandski morski pes :)
P.S. Dodajam posnetek uživanja slanika: www.youtube.com/watc...u6_Pi_a1lI
Strani: 1