Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Poslovne nepremičnine: nihče ne kupuje, cene še kar navzdol
Strani: 1
sporočil: 13.629
[Polo83]Ljubljana ne zaostaja.
vseh pa res ne morejo pekarne zasest, tako je vsaj v mariboru
sporočil: 3.465
[Gustl]najt pravo lokacij pekarne je prava znanost. Recimo Mlinar po več tednov šteje ljudi, ki hodijo mimo, pa v sosednje lokale ipd. Nobene ne psotavijo naključno, ker je 'to ful dobra lokacija'
> [Polo83]
> vseh pa res ne morejo pekarne zasest, tako je vsaj v mariboru
Ljubljana ne zaostaja.
sporočil: 48.253
[janeztomazic]Ampak dvomim da tako delajo tudi vsi albanci in ostali slascicarji, ki so se na veliko vrgli v ta posel (mlinar je late to the party).
> [Gustl]
> > [Polo83]
> > vseh pa res ne morejo pekarne zasest, tako je vsaj v mariboru
>
> Ljubljana ne zaostaja.
najt pravo lokacij pekarne je prava znanost. Recimo Mlinar po več tednov šteje ljudi, ki hodijo mimo, pa v sosednje lokale ipd. Nobene ne psotavijo naključno, ker je 'to ful dobra lokacija'
Po moje imamo obsezen pekarniski balon :)
sporočil: 254
Todić mastno naklada. par let stare prostore/pisarne v LJ lahko v
urejeni, super zrihtani stavbi najameš že za cca 8 eur ali manj (in
to velja tudi za manj kot 200 m2)
sporočil: 11.404
[bc123a]Ja, jaz osebno dvomim, da se jim splača. Sploh pa mi je čudno, da se samo Albanci v ta posel spravljajo. In to tako množično. Človek kdaj dobi občutek, da je to samo krinka za druge dejavnosti. Sploh je hecno, ko jih je na enem naslovu prijavljenih 200. Pa vsi so direktorji, a slovensko ne zna nihče, nekateri tudi pisati ne znajo. Takoj ti je jasno, da on ni noben ta prav direktor in da imajo organizirano množično odpiranje podjetij,da dobijo dovoljenja za bivanje.
> [janeztomazic]
> > [Gustl]
> > > [Polo83]
> > > vseh pa res ne morejo pekarne zasest, tako je vsaj v mariboru
> >
> > Ljubljana ne zaostaja.
>
> najt pravo lokacij pekarne je prava znanost. Recimo Mlinar po več tednov šteje ljudi, ki hodijo mimo, pa v sosednje lokale ipd. Nobene ne psotavijo naključno, ker je 'to ful dobra lokacija'
Ampak dvomim da tako delajo tudi vsi albanci in ostali slascicarji, ki so se na veliko vrgli v ta posel (mlinar je late to the party).
Po moje imamo obsezen pekarniski balon :)
No, druga dejavnost, ki jo imajo je pa gradbeništvo. Kolega, ki se s tam ukvarja in je tudi že delal z njimi mi je povedal sledeče - da pojma nimajo o gradnji in da jih mora skoz paziti, da kaj ne zajebajo. Da so sicer pridni, ampak povsem brez izkušenj. Da pa nekje tolk ceno spustijo, da njega dražje material pride, kot pa je cena kakšne čisto albanske firme. Pol se pa vprašajte, kako je možno, da take zadeve laufajo.
Pa da ne boste rekli, da nimam pojma ali pa sem nestrpen. Poznam te zadeve dokaj dobro in ne govorim na pamet.
sporočil: 13.629
[sopranos]Zadnji pekarniški pohod, vsaj po LJ, ni Albanski. Albanci so prej že prevzeli male pekarnice, predvsem izven centra, nekatere preuredili v pekarna/kebabdžinica.
> Po moje imamo obsezen pekarniski balon :)
Ja, jaz osebno dvomim, da se jim splača. Sploh pa mi je čudno, da se samo Albanci v ta posel spravljajo. In to tako množično.
Sedaj so na pohodu tuje verige: Mlinar, BackWerk,
...z boljšimi lokacijami in precej boljšo ponudbo...ampak jih je veliko, vojna za tržni delež...
sporočil: 11.404
[Gustl]Ja, Mlinarja je v Ljubljani kar veliko. Drugje še en.
> [sopranos]
>
> > Po moje imamo obsezen pekarniski balon :)
>
> Ja, jaz osebno dvomim, da se jim splača. Sploh pa mi je čudno, da se samo Albanci v ta posel spravljajo. In to tako množično.
Zadnji pekarniški pohod, vsaj po LJ, ni Albanski. Albanci so prej že prevzeli male pekarnice, predvsem izven centra, nekatere preuredili v pekarna/kebabdžinica.
Sedaj so na pohodu tuje verige: Mlinar, BackWerk,
...z boljšimi lokacijami in precej boljšo ponudbo...ampak jih je veliko, vojna za tržni delež...
Ampak tisto, kar sem zgoraj pisal, se dogaja po celi Sloveniji. En tak vseslovenski pekar s svojimi prodajalnami je bil Pekarna Pečjak, pa še ena ali dve lokalni pekarni z eno ali dvema enotama. Sedaj so se pa tem pridružile še pekarnice, ki so skoraj v vsaki malo večji vasi. Se mi zdi en tak sistematičen, usklajen pristop. Pa čeprav gre za samostojne pravne subjekte.
A si predstavljate, da recimo 50% Slovencev, ki živi v Avstriji danes začne furati samo en posel? Jaz si ne. Vsak bo nekaj drugega počel. Tukaj pa imajo dve dejavnosti in to je to. Če so imeli pred leti prodajalne sadja, so sedaj kar vsi začeli furati pekarne.
sporočil: 13.629
[sopranos]Sadje so močno prevzeli supermarketi z nižjimi cenami. Pekovsko pecivo je bolj ad hoc produkt.
Če so imeli pred leti prodajalne sadja, so sedaj kar vsi začeli furati pekarne.
Strani: 1