Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Made in Japan
Strani: 1
sporočil: 36
Tomaž, sicer se na kuhinjo zares spoznate in lepo predstavljate
gostilne in njihovo ponudbo, a včasih le poglejte v kakšen
leksikon(npr. zdaj imamo obširno Kuharsko enciklopedijo). Si so ni
nič. Angleška transkripcija je shiso, v slovenščini to zapišemo
šiso, strokovno ime je perila, po domače črna kopriva. Primerjava z
baziliko je zelo pesniška, čeprav sta obe rastlini iz istega rodu
ustnatic. Po obliki listov in okusu je japonska vrsta perile bolj
primerljiva z meto. Brez zamere in lep pozdrav.
sporočil: 10
Jedla sem v tej restavraciji, moja ocena bi bila za polovico
nižja.
Verjetno so vedeli za koga kuhajo.
Ker sem na osnovi ocene dobrojedcev preizkusila, še par restavracij lahko rečem da sem bila večkrat razočarana.
p.s.
bi si pa želela biti tako postrežena kot oni
Verjetno so vedeli za koga kuhajo.
Ker sem na osnovi ocene dobrojedcev preizkusila, še par restavracij lahko rečem da sem bila večkrat razočarana.
p.s.
bi si pa želela biti tako postrežena kot oni
sporočil: 9
Jedel sem po sushi restavracijah po vsej Evropi, pa je naša
Sushimama najdražja od vseh!
Kabuki, Essen, Nemčija
Kyoto, Munich, Nemčija
Kicho, Stuttgart, Nemčija
Furin Kazan, Atene, Grčija
Graz, Tallin, Hamburg, Moskva, itd.
Priporočam Running Sushi and Wok na Rudniku v Ljubljani. Za 10€ se napapcaš kvalitetno, da ti tuna gleda iz ušes. :)
Kabuki, Essen, Nemčija
Kyoto, Munich, Nemčija
Kicho, Stuttgart, Nemčija
Furin Kazan, Atene, Grčija
Graz, Tallin, Hamburg, Moskva, itd.
Priporočam Running Sushi and Wok na Rudniku v Ljubljani. Za 10€ se napapcaš kvalitetno, da ti tuna gleda iz ušes. :)
sporočil: 658
S prvim delom tvojga posta bi se se nekako strinjal. Sam si pa
usekal mimo da tu zraven postavljas Running sushi na Rudniku. Na
splosno se v Evropi izogibam sushi restavracijam, ker se strinjam z
enemu sushi chefu, ki je prisel iz Japana in po ocenjevanju UK
japonskih restavracij rekel da se to kar nudijo ne bi smelo
imenovati sushi. Sem pozabil link, je pa bilo na Bloombergu. Moja
zadnji sushi experience je iz Singapurja pred mescem dni, kjer se
je dalo na sashimi krozniku se dejansko obcutit vigor mortis
(trdost) serviranih rib (ki si jih ni mogoce izbirati), wasabi ni
bil iz tube ampak rocno nariban iz korenine in tudi sojina omaka je
bila, tam narejena in ne kupljena, precej gosta.
Strani: 1