Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Made in Japan

Strani: 1

anon-217773 sporočil: 36
[#787077] 23.04.10 08:55
Odgovori   +    0
Tomaž, sicer se na kuhinjo zares spoznate in lepo predstavljate gostilne in njihovo ponudbo, a včasih le poglejte v kakšen leksikon(npr. zdaj imamo obširno Kuharsko enciklopedijo). Si so ni nič. Angleška transkripcija je shiso, v slovenščini to zapišemo šiso, strokovno ime je perila, po domače črna kopriva. Primerjava z baziliko je zelo pesniška, čeprav sta obe rastlini iz istega rodu ustnatic. Po obliki listov in okusu je japonska vrsta perile bolj primerljiva z meto. Brez zamere in lep pozdrav.
anon-91090 sporočil: 70
[#787107] 23.04.10 09:25
Odgovori   +    1
Prosim, če označite članek kot SPONZORSKI.
OnlyA sporočil: 658
[#787144] 23.04.10 09:48 · odgovor na: anon-217773 (#787077)
Odgovori   +    0
Pa prvic slisim da bi bil sashimi mariniran? Glede na kvaliteto se mi zdi predrago.
anon-75323 sporočil: 10
[#787500] 23.04.10 13:58
Odgovori   +    2
Jedla sem v tej restavraciji, moja ocena bi bila za polovico nižja.
Verjetno so vedeli za koga kuhajo.
Ker sem na osnovi ocene dobrojedcev preizkusila, še par restavracij lahko rečem da sem bila večkrat razočarana.

p.s.
bi si pa želela biti tako postrežena kot oni
anon-74798 sporočil: 9
[#787891] 23.04.10 20:04
Odgovori   +    1
Jedel sem po sushi restavracijah po vsej Evropi, pa je naša Sushimama najdražja od vseh!

Kabuki, Essen, Nemčija
Kyoto, Munich, Nemčija
Kicho, Stuttgart, Nemčija
Furin Kazan, Atene, Grčija
Graz, Tallin, Hamburg, Moskva, itd.

Priporočam Running Sushi and Wok na Rudniku v Ljubljani. Za 10€ se napapcaš kvalitetno, da ti tuna gleda iz ušes. :)
OnlyA sporočil: 658
[#787967] 23.04.10 21:27 · odgovor na: anon-74798 (#787891)
Odgovori   +    0
S prvim delom tvojga posta bi se se nekako strinjal. Sam si pa usekal mimo da tu zraven postavljas Running sushi na Rudniku. Na splosno se v Evropi izogibam sushi restavracijam, ker se strinjam z enemu sushi chefu, ki je prisel iz Japana in po ocenjevanju UK japonskih restavracij rekel da se to kar nudijo ne bi smelo imenovati sushi. Sem pozabil link, je pa bilo na Bloombergu. Moja zadnji sushi experience je iz Singapurja pred mescem dni, kjer se je dalo na sashimi krozniku se dejansko obcutit vigor mortis (trdost) serviranih rib (ki si jih ni mogoce izbirati), wasabi ni bil iz tube ampak rocno nariban iz korenine in tudi sojina omaka je bila, tam narejena in ne kupljena, precej gosta.

Strani: 1