Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mercator bo v redni prodaji ponujal samo slovensko meso
Strani: 1 2
sporočil: 1.225
Verjetno slovensko meso zaradi afere s konjskim mesom ne morejo
izvozit. Na zahodu dajejo Slovenijo v isti žakelj kot Romunijo. Pač
gledajo na Slovenijo kot na Ex-Communist državo. Pa še z Balkana
smo.
sporočil: 395
Še ko je mel folk polne tošlne, bobnanje na lokalpatriotne bobne ni
melo uspeha.
Pač se bo treba sprijaznit, da bo Mercator s "takimi prijemi" propadel.
Da bi naštudirali logistiko, pol tiste palače v Ljubljani dali v najem, kadrovsko prevetrili "preverjene kadre". A to pa ne?
Pač se bo treba sprijaznit, da bo Mercator s "takimi prijemi" propadel.
Da bi naštudirali logistiko, pol tiste palače v Ljubljani dali v najem, kadrovsko prevetrili "preverjene kadre". A to pa ne?
sporočil: 48.253
A kot "slovensko" se steje tisto meso, ki je v zivi obliki
prezivelo v sloveniji 1 dan, 1 mesec ali 1 leto?
sporočil: 4.590
Mercator bo v redni prodaji ponujal samo slovensko mesoOdlična novica za Spar, Leclerc, Hofer, Lidl, ... :)
sporočil: 6.948
Jaz bom najbolj zadovoljen, ko bom kupil meso prve kvalitete ne
glede na to ali je "domače" ali ne. Če je žival zaklana pri nas, je
tako ali tako drugotnega pomena. Bolj me skrbi to, da moramo (smo
prisiljeni) kupovati meso druge in tretje kategorije za veno prve.
Oznak kvalitete ponavadi ni, če pa že je, je mnogokrat lažna!
Torej, gospodje iz Mercatorja in ostali nategovalci, ne imejte nas
za norca!
sporočil: 70
Kupec zeli slovensko? V taksno trditev ne verjamem. Kupec zeli
kakovost, ustrezno prodajni ceni. Ker se kupci med seboj
razlikojejo tudi po kupni moči, ima ustrezna prodajna cena vsaj 2-3
razrede. V vsakem razredu torej tudi ceni ustrezno kakovost.
Ali to trgovec lahko doseze samo s slovenskimi izdelki, ne verjamem, sicer pa je to predvsem izbira trgovca.
Je pa tako, da imam pol kufer tega pumpanja, zlorabe in tudi zavajanja. Torej, dokler bom v okolici LJ (Savlje) videl traktorje, kako nekajkrat letno skropijo izdelke, ne bom verjel v to, da je domača hrana boljša.
Hkrati je logično, da kakovost hrani NI ODVISNA od geografske lege pridelave ... trditi to je kretensko.
Hkrati me zanima, kaj je narobe s kravo, ki se pase v okolici Celovca? Sej je vendar Celovec bližje Ljubljani kot Lendava ...Kaj se zgodi s kravo, ko prečka mejo? Se pokvari? Zakaj je mleko takšne krave slabše, kot mleko krav v Kranju, kjer so hranjene s silažo in umetnimi hranili?
Skratka, tole s to hrano je enako, ali pa se slabse, kot z nacionalnim interesom.
In groza me je, ko vidim, kako so s to miselnostjo "domacega" prezeli ljudstvo. Narod v trgovini dejansko gleda in sprasuje, ali je SLO ali ni.
Edina vrednost "domacega", ki jo vidim je, da s tem pomagamo kmetu oz. obrzimo ta delovna mesta. Do kje se pa to splaca, je pa stvar pameti posameznika. Cepci, karsni smo, bi seveda z lastnim denarjem placevali to, da ima sosed Janez sluzbi, ki si je ne zasluzi.
Ali to trgovec lahko doseze samo s slovenskimi izdelki, ne verjamem, sicer pa je to predvsem izbira trgovca.
Je pa tako, da imam pol kufer tega pumpanja, zlorabe in tudi zavajanja. Torej, dokler bom v okolici LJ (Savlje) videl traktorje, kako nekajkrat letno skropijo izdelke, ne bom verjel v to, da je domača hrana boljša.
Hkrati je logično, da kakovost hrani NI ODVISNA od geografske lege pridelave ... trditi to je kretensko.
Hkrati me zanima, kaj je narobe s kravo, ki se pase v okolici Celovca? Sej je vendar Celovec bližje Ljubljani kot Lendava ...Kaj se zgodi s kravo, ko prečka mejo? Se pokvari? Zakaj je mleko takšne krave slabše, kot mleko krav v Kranju, kjer so hranjene s silažo in umetnimi hranili?
Skratka, tole s to hrano je enako, ali pa se slabse, kot z nacionalnim interesom.
In groza me je, ko vidim, kako so s to miselnostjo "domacega" prezeli ljudstvo. Narod v trgovini dejansko gleda in sprasuje, ali je SLO ali ni.
Edina vrednost "domacega", ki jo vidim je, da s tem pomagamo kmetu oz. obrzimo ta delovna mesta. Do kje se pa to splaca, je pa stvar pameti posameznika. Cepci, karsni smo, bi seveda z lastnim denarjem placevali to, da ima sosed Janez sluzbi, ki si je ne zasluzi.
sporočil: 133
[bc123a]skoteno in rejeno v slo. pa še slo pomije, kot pri onih pujskih za oni prosciutto di parma :)
A kot "slovensko" se steje tisto meso, ki je v zivi obliki prezivelo v sloveniji 1 dan, 1 mesec ali 1 leto?
sporočil: 4.267
To je absolutizem! Ne, resno, Merkatorja pač ne gre prodati
Agrokorju in potem posredno pade v lastništvo neke belgijske
multinacionalke, ki kupi ali proda glede na razmere na trgu. Danes
je, jutri je ni. Kmet pa danes je, jutri ga ne bo, nikoli več
slovensko jedli ne bomo meso! In zakaj je to slabo? Ker slovensko
meso je butično meso. Velikokrat na travi vzgojeno, lahko pa bi
bilo še več, če ne bi nekateri kmetje podlegali dragim, nepotrebnim
evropskim hlevom.
Še pomnite konjske lazanje iz Bologne, mesojedci?
Breskov sok iz Fructala pa, bračo Srbi, kupim samo če je iz vipavskih breskev. Če je iz evropskih lahko kupim kateregakoli. Kajti kamlu bo iz evropske kaše (ki je stala v skladišču nekaj let), potem razredčen na 70 % vodo in potem...
Že nekaj časa v Merkatorju ni serije Vipavska breskev na polici. Kako se bomo torej zmenili?
Še pomnite konjske lazanje iz Bologne, mesojedci?
Breskov sok iz Fructala pa, bračo Srbi, kupim samo če je iz vipavskih breskev. Če je iz evropskih lahko kupim kateregakoli. Kajti kamlu bo iz evropske kaše (ki je stala v skladišču nekaj let), potem razredčen na 70 % vodo in potem...
Že nekaj časa v Merkatorju ni serije Vipavska breskev na polici. Kako se bomo torej zmenili?
sporočil: 2.703
kasno slovensko meso? tisto kjer pise nabavleno v ukrajini(po
moznosti zravn cernobila) rejeno v slo(delno, ampak ni napisano),
klano v slo(to pac ja, ker se tle ne da kaj prevec goljufat)?
sporočil: 830
Haha, tole je pa možno samo v banana republikah kot je Slovenija
:D
Trgovec s prevladujočim deležem prodaje mesa in slovenska mesna industrija na očem javnosti sklepajo kartelne dogovore o dviganju cen in omejevanju konkurence.
Vprašajte na UVK, kaj oni mislijo o tem.
Trgovec s prevladujočim deležem prodaje mesa in slovenska mesna industrija na očem javnosti sklepajo kartelne dogovore o dviganju cen in omejevanju konkurence.
Vprašajte na UVK, kaj oni mislijo o tem.
sporočil: 4.267
[prec]Govorila sem z ukrajinskim prekupčevalcem z mesom, ki je povedal da ne razume naših cen mesa. V Ukrajini je meso po 3-4 € /kg.
kasno slovensko meso? tisto kjer pise nabavleno v ukrajini(po moznosti zravn cernobila) rejeno v slo(delno, ampak ni napisano), klano v slo(to pac ja, ker se tle ne da kaj prevec goljufat)?
Jaz pa ne razumem vas pluvalcev po vsem kar je slovensko. Ste pač nemškutarji, ki si lastne države ne zaslužite. Kvečjemu kakšen forum o lastni državi in to tudi imate.
sporočil: 2.703
ce nebi jankovic razfukal dobaviteljev v zelji po slovekijsko
turbokapitalizirat firmo, bi v slo lahko vzpostavili zelo fensi bio
dobaviteljsko domaco verigo. vse postavke so obstajale od izrazito
rodovitno zelenega okolja z veliko vode, pa do zaostalega
mikroparceliranega kmetijskega sistema. mislim, da v evropi ni tako
idealnega mikrookolja za vzpostavitev kvlitetne bioprehranhevalne
panoge. ampak, noup vse unicit al zapravit v slo. pa pozidat. pol
pa uvazat mleko, pa les pa kvajestvemkvase, samo mozganov ne.
sporočil: 4.267
[Rac]Hvala. Večina vas noče priznati da ste za zahodne standarde na ravni romunskih konjev. Imate pa poleg tega še Napoleonov kompleks. da ja ne bo kdo opazil da smo majhni. Raje se skrijmo pod Avstrijce. Saj ko bodo prišli tujci bomo pa na črno klali. Za nas bo že. Dejte, zlezite že iz svojih votlin.
Pa dober tek ob butičnem zrezku. :)))
sporočil: 3.052
Zadnja sprememba: anon-221230 18.03.2013 15:08
Ker sem v matematiki bolj slab, bi g.Tončka Balažicovega prosil za
naslednje pojasnilo; v Sloveniji "pridelamo" samo 30% vse
povpraševane in tudi prodane količine svinjskega mesa. To pomeni,
da moramo 70% kupit v tujini. Kako boste torej v Mercatorju začeli
prodajati samo slovensko svinjino? Boste uvožene svinje učili
govorit slovensko, ponarejali dokumentacijo, da bi zabrisali
sledljivost ali izvedli kak drug trik? Pameten odgovor bi verjetno
znal zanimat marsikaterega direktorje, čigar firme imajo manj
prihodkov kot odhodkov, saj bi lahko dobili kako idejo, kako it
naprej, kadar greš ža nazaj.
sporočil: 133
mogoče bo naredil pa eno enormno farmo, poleg pujskov bomo dobili
še plin, čez čas pa po zgledu bivših bratov še plemstvo :)
sporočil: 4.267
[prec]Ja, Janković je kriv za vse kar 20 let dela SLS, vključno z avtocestami in ometom v šentviškem predoru, ki je Nemcu padel na avto. To bo to!
ce nebi jankovic razfukal dobaviteljev v zelji po slovekijsko turbokapitalizirat firmo, bi v slo lahko vzpostavili zelo fensi bio dobaviteljsko domaco verigo. vse postavke so obstajale od izrazito rodovitno zelenega okolja z veliko vode, pa do zaostalega mikroparceliranega kmetijskega sistema. mislim, da v evropi ni tako idealnega mikrookolja za vzpostavitev kvlitetne bioprehranhevalne panoge. ampak, noup vse unicit al zapravit v slo. pa pozidat. pol pa uvazat mleko, pa les pa kvajestvemkvase, samo mozganov ne.
Vrisk in Žerjav in Bogovič so bogovi v štali! Blaženi po mnenju slovenskega kmeta in zaslužni za razvoj zadružništva na Slovenskem, za 5 kmetov na enega zaposlenega v zadružnem sistemu in, kar je glavno, za VIZIJO kmetijstva na Slovenskem!
sporočil: 4.590
Ni problema, le Mercator ne sme imeti več kot 30% tržni delež. Pa
še to le v primeru, če bi vsi, ki želijo kupovati slovensko meso,
kupovali izključno v Mercatorju, pa ne bi bilo prav nič sive
ekonomije. Ampak bolj realno je pričakovati 5% tržni delež
Mercatorja.
sporočil: 4.590
Kaj pa je narobe z romunskimi konji? Sam še nisem bil v Romuniji, a
ljudje, ki so bili, so mi rekli, da je tam meso dobro.
sporočil: 4.267
[Plavi]Evo ga, še en črnoklavec. Ma, ne da se vam dopovedat,ker ne razumete kaj je to država, v kateri imajo besedo Slovenci. Enostavno ne verjamete v lastno državo. In to se pokaže na eni goveji pečenki. Francozi protežirajo svoje izdelke. Zakaj jih ne bi smeli Slovenci ? In zakaj ne verjeti v državo, ki obdavči in nadzoruje kvaliteto? Ker raje delamo na črno in potem pljuvamo po državi. To je mentaliteta Slovenca, ki si države ne zasluži.
Dobro meso še nikoli ni kupilo v supermarketu in se tudi nikoli ne bo!
Slovensko meso je dobro, bi ga bilo več v 'supermarketu', in bi ga meščanski Slovenci tudi pokupili, če bi imeli na podeželju kmete, ki verjamejo vase in v svojo državo. Če pa imamo take kot ste Vi in SLS in zadružno zvezo gospoda Vriska , bomo pa plesali po njihovih vižah. Pa ni potrebe. Ni nujno da je samo neposredna prodaja kvaliteta.
sporočil: 2.703
kar kar, nastevaj, jest nimam problemov s tem. vem samo, da je
panoga uboga kljub potencialom in da je potencialna izlozba postala
financni derivat...
btw, jest v sloveniji se vedno grem na dolenjsko po par kist krompirja k teti rezki. ne dobis boljsega, ona ga pa se stran mece kar ga ne uspe senkat...sem ji ze svetoval naj si zdizajnira en ornk online trading...dostava kist na dom ;)
btw, jest v sloveniji se vedno grem na dolenjsko po par kist krompirja k teti rezki. ne dobis boljsega, ona ga pa se stran mece kar ga ne uspe senkat...sem ji ze svetoval naj si zdizajnira en ornk online trading...dostava kist na dom ;)
sporočil: 1.225
Ja kaj pa veliki mesojedi steak lovers trgi kot Germany, France in
Zdruzeno Kraljestvo?
Tam verjetno kupec ne ve kaj dosti o kvaliteti slovenskega mesa. Predvidevam, da bo Francoz prej kupil kilo mesa ki ima oznako "Produit en France" kot pa kaj z oznako "Domače" oziroma SQ
Tam verjetno kupec ne ve kaj dosti o kvaliteti slovenskega mesa. Predvidevam, da bo Francoz prej kupil kilo mesa ki ima oznako "Produit en France" kot pa kaj z oznako "Domače" oziroma SQ
sporočil: 182
[realist76]Se popolnoma pridružujem tvojemu mnenju in dodajam:
Kupec zeli slovensko? V taksno trditev ne verjamem. Kupec zeli kakovost, ustrezno prodajni ceni. Ker se kupci med seboj razlikojejo tudi po kupni moči, ima ustrezna prodajna cena vsaj 2-3 razrede. V vsakem razredu torej tudi ceni ustrezno kakovost.
Ali to trgovec lahko doseze samo s slovenskimi izdelki, ne verjamem, sicer pa je to predvsem izbira trgovca.
Je pa tako, da imam pol kufer tega pumpanja, zlorabe in tudi zavajanja. Torej, dokler bom v okolici LJ (Savlje) videl traktorje, kako nekajkrat letno skropijo izdelke, ne bom verjel v to, da je domača hrana boljša.
Hkrati je logično, da kakovost hrani NI ODVISNA od geografske lege pridelave ... trditi to je kretensko.
Hkrati me zanima, kaj je narobe s kravo, ki se pase v okolici Celovca? Sej je vendar Celovec bližje Ljubljani kot Lendava ...Kaj se zgodi s kravo, ko prečka mejo? Se pokvari? Zakaj je mleko takšne krave slabše, kot mleko krav v Kranju, kjer so hranjene s silažo in umetnimi hranili?
Skratka, tole s to hrano je enako, ali pa se slabse, kot z nacionalnim interesom.
In groza me je, ko vidim, kako so s to miselnostjo "domacega" prezeli ljudstvo. Narod v trgovini dejansko gleda in sprasuje, ali je SLO ali ni.
Edina vrednost "domacega", ki jo vidim je, da s tem pomagamo kmetu oz. obrzimo ta delovna mesta. Do kje se pa to splaca, je pa stvar pameti posameznika. Cepci, karsni smo, bi seveda z lastnim denarjem placevali to, da ima sosed Janez sluzbi, ki si je ne zasluzi.
Kupci želimo VARNO hrano. Šnicl brez antibiotikov, kuro, ki ni futrana z galofakom, kosmiče, sokove, "ledene čaje"... brez cukra in aspartana (bomože sami sladkali vsakemu po želji), zelenjavo brez pesticidov (ja, da se, če se hoče), skratka zahtevati moramo zagotovilo, da dobimo tisto, kar plačamo.
ZDRAVA hrana mora biti standard, ostale kvalitete pa odvisne od zmožnosti, pozornosti in drugih zahtev kupca. To morajo inšpekcije zagotoviti (dvomim, da jim ratuje), minimalne standarde pa moramo zahtevati mi - kupci. Ne pa neko slovensko, italijansko, culukafriško... trapasto.
V Egiptu sem imel (vsaj zame) ludo srečanje z realnostjo. Jagode in papaja + še kaj. V puščavi zvrtajo vrtino (voda). Postavijo rastlinjake, pripeljejo zemljo in gojijo jagode. Energije jim ne primanjkuje, škodljivcev ni, špricanja niso potrebna, jagode pa odlične. Egipt je izvoznik jagod.
sporočil: 1.053
Na to gesto lahko pozabite, ker ni osnovnih pogojev, da bi prodajal
samo slovensko meso, sledljivost vodi celo do kmeta ampak nikoli ne
boste ugotovili koliko kg je imela posamezna žival katere papirji
so o.k. in tu se prodajo tone mesa uvoženega od povsod pod temi
papirji in narod plačuje mastno za Slovensko meso.
Nenazadnje večina kmetov in mašetarjev izvaža živino iz Slovenije, ker je boljše plačano,Italija...tako, da doma ostane bolj malo za domače klavnice, ki jih že pa skoraj ni več, problem je v tem, da tu ima preveliko maržo država,klavnica, država, trgovec, država...in vse skupaj plača kupec, ki pa nima denarja. Prisiljeni smo izvoziti dobro surovino, da bi kupili poceni (ceneno) blago, to je problem naše ekonomske ureditve in predvsem je važen NAČIN RAZMIŠLJANJA.
Nenazadnje večina kmetov in mašetarjev izvaža živino iz Slovenije, ker je boljše plačano,Italija...tako, da doma ostane bolj malo za domače klavnice, ki jih že pa skoraj ni več, problem je v tem, da tu ima preveliko maržo država,klavnica, država, trgovec, država...in vse skupaj plača kupec, ki pa nima denarja. Prisiljeni smo izvoziti dobro surovino, da bi kupili poceni (ceneno) blago, to je problem naše ekonomske ureditve in predvsem je važen NAČIN RAZMIŠLJANJA.
sporočil: 5.616
Zakaj pa kupuješ v trgovini, danes kmetje za veliko ljudi že
vzrejajo meso v trgovini kupujejo samo še tisti ki ne vejo kaj je
dobro in dajejo denar trgovcem. DIREKTNO PRI REJCU, MLEKARJU;
VINRJU;PROIZVAJALCU
sporočil: 416
Mercator bo v redni prodaji ponujal samo slovensko meso
Se pravi, da se bodo posluževali starih fint; na Poljskem in Madžarskem in še kje drugje kupljeno živino bodo po razkosanju v Sloveniji naradili slovensko.
sporočil: 1.153
Mercatorjevim mesarji po novem zaposleni samo na sejemski torek in
soboto.Za zelenjavarje ne bo panike.Imajo svetnika.lol...
Strani: 1 2