Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Štajerci v Schladmingu pač znajo delati biznis
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2012596] 18.02.13 10:58 · odgovor na: (# 2012436)
[Dann]Najbrž misliš, da bi morali ponujati žgance in potico. Odpri kiosk s tem, gotovo boš obogatel. :)
Cevapi, pleskavica, hamburger. baklava. naj zivi balkan slovenija, oprostite. zgornja srbija
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2012596
Strani: 1
[#2012881] 18.02.13 13:24 · odgovor na: (# 2012596)
[Rac]
> [Dann]
> Cevapi, pleskavica, hamburger. baklava. naj zivi balkan slovenija, oprostite. zgornja srbija
Najbrž misliš, da bi morali ponujati žgance in potico. Odpri kiosk s tem, gotovo boš obogatel. :)
Se da - ampak iz Slovenije so dejansko naredili balkan.
Primer 1: na smučišču na Rogli pečejo Käsekrainer klobaso zunaj, na ognju, ponudijo pa jo kot "Krainer klobasa" z veliko štručko (ki jo sicer uporabljajo za Hot Dog-e) in ajvarjem. Ne veš ali se deleajo norca ali kaj... A je tako težko klobaso enostavno skuhat, dati poleg navadno žemjo, gorčico in vse skupaj ponudit kot "kranjska klobasa s sirom"?
Primer 2: V Slov. Konjicah so v prelepih Škalcah, sredi čudovitih vinogradov, na čudoviti lokaciji v gostilni Grič še do nedavnega stregli srbsko kuhinjo, s pravim srbskim kuharjem, z vešalico, uštipci, leskovačkimi čevapi ...
V Sloveniji je polno je kioskov z burekom, hamburgerji, kebabom - na koliko mestih pa se da kupit navadno kranjsko klobaso, kos sočne slovenske potice, žemljo z dunajskim zrezkom (Schnitzelsemmel) ali pohano kuro?
Ne da se? Kdo bo to jedel? Čudno, da na stotine Würstelstandov v Avstriji preživi pa noben od njih ne ponuja čevapčičev ali bureka...
Strani: 1