Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vlada ukinila Šircin plesni center
sporočil: 95
plosk plosk plosk... Kar tako naprej. Pa prosim ne pozabite na
ŠTUDIJSKI CENTER ZA NARODNO SPRAVO!
sporočil: 3.051
Varčevanje je prijeten izgovor, dobro se sliši, najbrž so vsi navdušeni ob dejstvu, da se kastrira umetniško dejavnost. Ne gre pa za izračune, ki bi bili upravičeni oziroma dovolj trdni. Varčevanje je zgolj izgovor, da se znebiš nečesa, česar ne želiš, ne ljubiš in ne ceniš," je dodala Šircakdo jim brani plesat??
ta je skoz praznila malho, zdaj se je pa jp spet fotramo na javnem zavodu rtv.
naj se enkrat izkaže in na trgu sama kaj zasluži.
sporočil: 14
Prekleta pizda pohcana kaj vse ima.Pozapreti to pohcanko vse je
uničila kot ministrica.Rdečkari pizda vam pocana kdaj vas bomo
zatukli.
sporočil: 2.049
""Vemo, da se je ples v slovenskem prostoru razvil v močno, aktivno
in zelo prepoznavno dejavnost. Zelo mi je žal," je povedala Širca,
ki poudarja, da sodobni slovenski ples s to odločitvijo ostaja brez
institucionalnega skrbstva.""
hahahahaha koliko davkov plača ta dejavnost in koliko produktivnosti se izvozi recimo v Azijo???? eeh Širca.. ljudje plačujejo plesne tečaje, paraziti komunistični pa si izmislijo službe na ta račun
hahahahaha koliko davkov plača ta dejavnost in koliko produktivnosti se izvozi recimo v Azijo???? eeh Širca.. ljudje plačujejo plesne tečaje, paraziti komunistični pa si izmislijo službe na ta račun
sporočil: 3.853
Jaz pa vem samo to, da imamo davkoplačevalce z najboljšimi živci (
mogoče tudi z najdaljšo lajtngo ).
To kar večina tako imenovanih kulturnikov počne so nepotrebne neumnosti. Noben od največjih slovenskih literatov ni bil nikoli prisesan na proračun pa so naredili celo takšne stvaritve kot je himna ( z vsemi kiticami, tudi tistimi, ki jugoslovanarki niso všeč; da jo še malo razjezim :)
Denar bi moral biti namenjen za obnovo in vzdrževanje kulturnih spomenikov, mogoče kot subvencija v določenem delu za osnovne kulturne dejavnosti. Ostali naj se financirajo na trgu.
Če se tam ne morejo pomeni, da jih ljudje ne potrebujejo. Ne pa, da mi razne na pol jugoslovanske filme snemajo za moj denar. Na zadnje sem pogledal Piran, Piran. Te prime, da bi jim vzel vse kar smo jim dali v zadnjih 20 letih.
To kar večina tako imenovanih kulturnikov počne so nepotrebne neumnosti. Noben od največjih slovenskih literatov ni bil nikoli prisesan na proračun pa so naredili celo takšne stvaritve kot je himna ( z vsemi kiticami, tudi tistimi, ki jugoslovanarki niso všeč; da jo še malo razjezim :)
Denar bi moral biti namenjen za obnovo in vzdrževanje kulturnih spomenikov, mogoče kot subvencija v določenem delu za osnovne kulturne dejavnosti. Ostali naj se financirajo na trgu.
Če se tam ne morejo pomeni, da jih ljudje ne potrebujejo. Ne pa, da mi razne na pol jugoslovanske filme snemajo za moj denar. Na zadnje sem pogledal Piran, Piran. Te prime, da bi jim vzel vse kar smo jim dali v zadnjih 20 letih.
sporočil: 1.779
Tale center je bil ustanovljen lani. Če se je ples res tako razvil,
se ni od "včeraj" in mu je to uspelo brez nekega namenskega
plesnega centra.
Če pa je tov. Širci res toliko do razvoja plesa, ji nihče ne brani, da takoj odpove sinekuro v RTV in skupaj z ostalimi sinek*rci, zaradi katerih je ta center sploh nastal, ustanovi plesno šolo. Morda bo ugotovila, da je ta dejavnost lahko celo profitabilna.
Če pa je tov. Širci res toliko do razvoja plesa, ji nihče ne brani, da takoj odpove sinekuro v RTV in skupaj z ostalimi sinek*rci, zaradi katerih je ta center sploh nastal, ustanovi plesno šolo. Morda bo ugotovila, da je ta dejavnost lahko celo profitabilna.
sporočil: 5.963
Zadnja sprememba: anon-245582 23.08.2012 15:28
+Toda moramo jim biti večno hvaležni. Pa gradbincem, pa svetovalcem, pa javnemu sektorju, pa bankirjem, itd. wink
Še vedno obvladajo stare parole. In tudi stare načine postavljanja svojih "zaslužnih" kadrov ob korito.
sporočil: 5.457
Zadnja sprememba: anon-288303 23.08.2012 15:34
Center sodobnih plesnih umetnosti (CSPU)Že ime je da Bogpomagaj
še dobro, da ga niso imenovali
Center sodobnih komunistićkih plesnih umetnosti (CS KP U)
Plesna umetnost je plesna umetnost
v kateri center pa spada polka -a tistim, ki jim vi pravite kravarji
V kateri center pa spada dunajski valček - a ja, to je kapitalistični ples
v kateri center pa spada trebušni ples tovarišica šircla ......
Živela KPS in njena hćerka PS
sporočil: 7.025
Popolnoma podpiram to odločitev. Umetniki naj živijo skromno, sicer
ne morejo začutiti umetniške duše. Udbovci in pingvinarji prisesani
na državne jasli pa niso umetniki, ampak zločinci.
sporočil: 13.178
Zadnja sprememba: čarli 23.08.2012 15:32
[xgore22]Sicer šele na spisku okoli 400. mesta stvari, ki jih je treba skenslat oz spremenit. Pot v pravo smer, vendar za barko pred potopom too little too late;)
Pohvalno. Gremo naprej.
sporočil: 32.331
Zadnja sprememba: najobj 23.08.2012 15:53
... "Ne vem več, koliko časa bodo kulturniki dopuščali, da se
jih ubija na obroke na vseh nivojih," ukinitev centra sodobnih
plesnih umetnosti komentira njegova ustanoviteljica Majda Širca
...... čuj, Majda ... evo, jaz ti tukaj pred pričami na totem forumu svečano obljubim, da grem s tabo in s tvojimi kulturniki takoj na barikade, če ti meni razložiš, kaj je Janez Janša s toto www.youtube.com/watc...GrXPXxZ0so sodobno plesno umetnostjo hotel povedati, ker je jaz res čisto nič ne razumem in zdaj celi nesrečen samo še razmišljam o tem Who is next ... ja, ali pa tota Janšatova umetnost sploh ni sodobna plesna umetnost, ampak je čisto neka druga umetnost in sem jaz spet vse zajebal ...
P.S.: toti Janez Janša je "težek" 2,4 milijona evrov javnih sredstev, če mogoče kdo še ne ve ...
... hahaha ... evo, saj sem vedel, da me bodo dežurni forumski kreteni, ki so se zdaj že naučili prijavit na toti forum, začeli zaradi totega Janeza Janše takoj minusarit ... hej, šalabajzeri janšajzerski, toti Janez Janša ni vaš Janez Janša, ampak je to oni Majdin "umetnik" Janez Janša ...
sporočil: 139
Ajde, Center so ukinili, kaj je pa z zaposlenimi?? So jih samo malo
okrog prerazporedili? Na tak način lahko ukinejo vse centre in
agencije, pa niso še nič naredili....
sporočil: 5.120
Zadnja sprememba: murje 23.08.2012 15:51
PLESNA KULTURAŽalostno je da ples še vedno ni dobil mesto, ki ga ima v drugih razvitih državah in v skladu z njegovim poslanstvom, ki ga s tem prinaša in uresničuje v družbi.
Letos smo bili s strani Akademije za ples, povabljeni v Brežice na njihovo lastno produkcijo "Letališče", kjer so gostovali pri tamkajšnjem plesnem društvu Imani in doživeli izjemno lepo sprejem. Ob zahvali tamkajšnjega društva, da se je Akademija odzvala njihovi prošnji in so prišli tako daleč pripraviti plesno predstavo, se je marsikomu utrnila solza, saj so njihovi študentke in študentje pripravili izjemno predstavo. Izžarevanje energije, skladnost teles in gibanja ob izvrstnem glasbenem ter filmskem gradivu, bi kot produkt lahko uvrstili ob bok marsikateri drugi Akademiji po svetu.
Kljub dejstvu, da so v letošnjem letu na Akademiji za ples, ki ima status zasebne šole, uspešno diplomirali prvi diplomanti, se družbena klima do njih ni bistveno spremenila. Glede financiranja te ustanove je še naprej na seznamih ministrstva za šolstvo in šport, vendar za njihove dejavnosti, žal, zmanjka denarja...
www.danceacademy.si
PRVI DIPLOMANTI
Tako je osem kandidatov do 30.9.2011 oddalo diplomske naloge za zagovor. Naloge bodočih diplomantov so zajemala različna področja od procesa ustvarjanja do prvih učbenikov in skript s plesno pedagoškega in glasbenega področja. Nastala so dela: Priročnik za Osnove glasbene teorije za plesalce 1, avtorja Ivana Mijačevića, Priročnik za osnove mehanike in tehnike v standardnih plesih, avtorice Nataše Ambrož, Pedagoški in praktični pristopi pri plesu za otroke, avtorice Metke Mesesnel Bizilj, Čas in prostor v sodobni plesni predstavi in video plesu, avtorice Nataše Tovirac, Promocija plesa v slovenskih medijih, avtorice Barbare Drnač, Sodelovanje med koreografom sodobnega plesa in skladateljem ter vloga koreografa sodobnega plesa kot skladatelja v nastajanju koreografije in njene glasbene podlage, avtorja Marka Urbaneka, Razumevanje odnosa med sodobnim plesom, performansom in kostumografijo v procesu nastajanja koreografije, avtorja Igorja Sviderskega, poleg tega pa je nastala še raziskovalna naloga diplomsko delo Blaža Bertonclja z naslovom Pilotska raziskava plesno gibalnih in socialnih vidikov aplikacije argentinskega tanga v populaciji gluhih.
* Blaž Bertoncelj
* Ivan Mijačević
* Nataša Ambrož
* Metka Mesesnel Bizilj
* Nataša Tovirac
* Barbara Drnač
* Marko Urbanek
* Igor Sviderski
ZVEZA GLUHIH IN NAGLUŠNIH
Ob tej priložnosti je bil objavljen tudi prispevek raziskave in intervju z avtorjem dela ter zastopnico Akademije za ples, Barbaro Močan za Zvezo gluhih in naglušnih, prispevek pa si lahko ogledate tudi na www.zveza-gns.si, Gluhi plešejo tango.
GLUHI PLEŠEJO TANGO
Da gluhi ne morejo plesati, ker ne slišijo glasbe, je zgolj predsodek. Gluhi udeleženci tečaja argentinskega tanga, ki ga je organiziral Studio BA Tango v sodelovanju z Akademijo za ples, so dokazali, da občutijo glasbo in da lahko zelo dobro plešejo. Plesni učitelj Blaž Bertoncelj pravi, da je tango zelo podoben znakovni govorici in da so gluhi pari morda celo v prednosti pred slišečimi, ker so navajeni komunicirati s telesom. Namen tečaja je med drugim razviti metodo učenja plesa argentinskega tanga za gluhe kot skupino s posebnimi potrebami. Spletna TV se je udeležila plesne vaje in bila nad gluhimi tangeri navdušena!
www.zveza-gns.si/slo...sejo-tango
www.danceacademy.si/
sporočil: 5.314
Ne vem več, koliko časa bodo kulturniki dopuščali, da se jih ubija na obroke na vseh nivojihMorda pa uspejo kaj prodati na trgu, da ne bodo neprestano nas parazitirali.
sporočil: 11.413
"Ne vem več, koliko časa bodo kulturniki dopuščali, da se jih ubija
na obroke na vseh nivojih,..."
Neverjetna logika parazitskih kulturnikov. Vsi po vrsti so prisesani na proračune države ali občin. Zaslužijo po 1.300, 1.500 ali več EUR neto. Nato pa še malo popoldan delajo (pripravljajo se seveda v službenem času) kot podjetniki. In dobijo še kakšnega tisočaka ali dva na roke. Neobdavčeno.
Očitno je pri nas pravica, da je več tisoč ljudi doživljenjsko zaposlenih v javnem sektorju in za vprašljive rezultate. Butale all the way.
Neverjetna logika parazitskih kulturnikov. Vsi po vrsti so prisesani na proračune države ali občin. Zaslužijo po 1.300, 1.500 ali več EUR neto. Nato pa še malo popoldan delajo (pripravljajo se seveda v službenem času) kot podjetniki. In dobijo še kakšnega tisočaka ali dva na roke. Neobdavčeno.
Očitno je pri nas pravica, da je več tisoč ljudi doživljenjsko zaposlenih v javnem sektorju in za vprašljive rezultate. Butale all the way.
sporočil: 3.006
[martinrutar]Ko je Majdka to novo korito k hiši prinesla, da se malčk napolni, je bilo rečeno, da naj bi imelo enega zaposlenega. Kaj bi ta sorodnik-znanec-prijatelj delal za 660 jurjev, pa prepuščam tvoji domišljiji.
Ajde, Center so ukinili, kaj je pa z zaposlenimi?? So jih samo malo okrog prerazporedili? Na tak način lahko ukinejo vse centre in agencije, pa niso še nič naredili....
sporočil: 3.006
[najobj]
... "Ne vem več, koliko časa bodo kulturniki dopuščali, da se jih ubija na obroke na vseh nivojih," ukinitev centra sodobnih plesnih umetnosti komentira njegova ustanoviteljica Majda Širca ...
... čuj, Majda ... evo, jaz ti tukaj pred pričami na totem forumu svečano obljubim, da grem s tabo in s tvojimi kulturniki takoj na barikade, če ti meni razložiš, kaj je Janez Janša s toto www.youtube.com/watc...GrXPXxZ0so sodobno plesno umetnostjo hotel povedati, ker je jaz res čisto nič ne razumem in zdaj celi nesrečen samo še razmišljam o tem Who is next ... ja, ali pa tota Janšatova umetnost sploh ni sodobna plesna umetnost, ampak je čisto neka druga umetnost in sem jaz spet vse zajebal ...
P.S.: toti Janez Janša je "težek" 2,4 milijona evrov javnih sredstev, če mogoče kdo še ne ve ...
Mah, kje si pa sposoben dojeti globino tega .... tega .... tega... A ja, ga že imam! Vsemu, za kar ne veš, kaj bi lahko bilo, se reče ali performans ali pa inštalacija.
Je pa na vsak način to kultura. Ki jo ti plačaš. Če še ne veš, je tisto, kar razumeš, za kmete.
... hahaha ... evo, saj sem vedel, da me bodo dežurni forumski kreteni, ki so se zdaj že naučili prijavit na toti forum, začeli zaradi totega Janeza Janše takoj minusarit ... hej, šalabajzeri janšajzerski, toti Janez Janša ni vaš Janez Janša, ampak je to oni Majdin "umetnik" Janez Janša ...
sporočil: 3.048
Varčevanje je zgolj izgovor, da se znebiš nečesa, česar ne
želiš, ne ljubiš in ne ceniš
In zakaj bi tisto, kar v svoji prepotentosti in požrešnosti ljubiš ti, plačevali tisti, ki so prisiljeni ljubiti in ceniti zgolj preživetje? Res se čudim, niti ne jemanju iz skupne vreče ampak oholosti in bahavosti tega večnega parazita.
In zakaj bi tisto, kar v svoji prepotentosti in požrešnosti ljubiš ti, plačevali tisti, ki so prisiljeni ljubiti in ceniti zgolj preživetje? Res se čudim, niti ne jemanju iz skupne vreče ampak oholosti in bahavosti tega večnega parazita.
sporočil: 6.178
...vse plesalke ob drogo..., ki jih poznam...so bogate in najmajn v
mercedesu se plesat prpeljejo...
...trebušne plesalke pa ne gledam...ni mi všeč...da se salo trese...
...pa une, ki eno poletje plešejo...te mam najraje...odplešejo, kar znajo in odplešejo naprej, če jim uspe prplesat nazaj iz Vesolja...
...plesalcev pa sploh ne gledam...ti se mi zdijo karikature...moškega in ženske...nekaj vmes...
...plesalke ob štangi...kr sproti, med plesom, si honorar pokasirajo...to je Art...
...ne pa plesalke, ki ministrco rabijo...da jih h koritu spravi...koritu za parazite...
...Umetnik je individualc...ne rabi nikogar, da umetnikovo umetnost prepozna...že vse ima od Boga-dar, navdih, samozavest...moč...ja, umetnost je Sila Vesoljska...ne pa neka ministrca...
...kulturna ministrstva imajo fašisti, nazisti, komunisti...za umetno proizvodnjo umetnikov in umetnosti...ubijanja...Svobodnega Duha.
...pa une, ki eno poletje plešejo...te mam najraje...odplešejo, kar znajo in odplešejo naprej, če jim uspe prplesat nazaj iz Vesolja...
...plesalcev pa sploh ne gledam...ti se mi zdijo karikature...moškega in ženske...nekaj vmes...
...plesalke ob štangi...kr sproti, med plesom, si honorar pokasirajo...to je Art...
...ne pa plesalke, ki ministrco rabijo...da jih h koritu spravi...koritu za parazite...
...Umetnik je individualc...ne rabi nikogar, da umetnikovo umetnost prepozna...že vse ima od Boga-dar, navdih, samozavest...moč...ja, umetnost je Sila Vesoljska...ne pa neka ministrca...
...kulturna ministrstva imajo fašisti, nazisti, komunisti...za umetno proizvodnjo umetnikov in umetnosti...ubijanja...Svobodnega Duha.
sporočil: 336
vzemte mi plačo, vzemte mi hrano, obleko, zdravila in penzijo
staršem, pobijte mi otroke, ukinte državo, samo ne mi vzet
subvencionirane kulture prosm lepo :) sploh pa ne sodobnega plesa
sporočil: 3.129
Kakšno zvezo ima vaše razmišljanje"Žalostno je da ples še vedno ni
dobil mesto, ki ga ima v drugih razvitih državah in v skladu z
njegovim poslanstvom, ki ga s tem prinaša in uresničuje v družbi.",
z birokratsko institucijo, ki rabi davkoplačevalski denar pa ne
daje od sebe nikakršnih umetniških učinkov?! Dr. Mrkaić je na
izračunu eksternalij lepo (matematično)dokazal, da nikakršno! Kako
lahko oblast porabi nekaj mio evrov davkoplačevalskega denarja za
birokratsko inštitucijo ob tem, da zmanjkuje denarja za pokojnine
tistih, ki so štirideset let vplačevali v pokojninsko blagajno, da
zmanjkuje denarja za otroke v šolah, da uničujemo ekonomsko podstat
te države.!!!??? Malo več resnega in odgovornega razmišljanja
prosim!
sporočil: 8.635
"Ne vem več, koliko časa bodo kulturniki dopuščali, da se jih ubija
na obroke na vseh nivojih," ukinitev centra sodobnih plesnih
umetnosti komentira njegova ustanoviteljica Majda Širca
............. saj lahko sama in tudi njeni kolegi zares razvežejo mošniček in se ta ne najbolj potrebna agencija financira iz privat prispevkov!bi šlo!
............. saj lahko sama in tudi njeni kolegi zares razvežejo mošniček in se ta ne najbolj potrebna agencija financira iz privat prispevkov!bi šlo!
sporočil: 6.178
...ko bi vsaj Plese za Dež zdej plesali...če bi Dež padel...bi jih
kraški kmetje sigurno bogato nagradili...po moje bi jim sigurno
kakšen spomenik iz kamna sklesali-plesalkam...
...in ministrca bi imela za predsednico držauce šanso kandidirati...u ženski kvoti...ali koti 220...roger javi se...
...tako bo treba pa zdej v zimi, Plese za zabavo plesat, da se tugo in lakoto pozabi...plesat...
...plesat sz Duhovi...
...ministrstvo za kulturo podpira mene tudi...,če, ko podpira Moj radio..., ki pravi da sem, ker imam svoj radio.
...in ministrca bi imela za predsednico držauce šanso kandidirati...u ženski kvoti...ali koti 220...roger javi se...
...tako bo treba pa zdej v zimi, Plese za zabavo plesat, da se tugo in lakoto pozabi...plesat...
...plesat sz Duhovi...
...ministrstvo za kulturo podpira mene tudi...,če, ko podpira Moj radio..., ki pravi da sem, ker imam svoj radio.
[dahvor]točno tako od prvega do zadnjega stavka
...vse plesalke ob drogo..., ki jih poznam...so bogate in najmajn v mercedesu se plesat prpeljejo...
Ne vem več, koliko časa bodo kulturniki dopuščali, da se jih ubija
na obroke na vseh nivojih," ukinitev centra sodobnih plesnih
umetnosti komentira njegova ustanoviteljica Majda Širca
Vprašanje na mestu
Boljše da se sami takoj ubijejo,
če niso sposobni delat in zaslužit
So pasali cajti, ko ste molzli državo lenuharji rudeći
Vprašanje na mestu
Boljše da se sami takoj ubijejo,
če niso sposobni delat in zaslužit
So pasali cajti, ko ste molzli državo lenuharji rudeći